Οδηγός για το πώς να παραγγείλετε νυφικό

Eρευνα αγοράς του παραμυθένιου σας νυφικού!

Μπορεί να ανήκετε στην κατηγορία της νύφης που έχει φανταστεί και αποφασίσει το στυλ του νυφικού της πριν ακόμη επιλέξει οτιδήποτε άλλο. Αλλά, μπορεί και να ανήκετε στην κατηγορία που δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πολύ άγχος και πολλή πίεση συνοδεύουν την έρευνα αγοράς του νυφικού. Εξάλλου, το νυφικό φόρεμα που θα φορέσετε καθώς θα περπατάτε το διάδρομο της εκκλησίας είναι πραγματικά το κεντρικό κομμάτι της γαμήλιας ημέρας.

Σε αυτό το άρθρο αναφερόμαστε στο πιο πολυσυζητημένο ρούχο που θα φορέσετε στη ζωή σας.

Το Τέλειος Γάμος για να σας βοηθήσει στην αναζήτηση για το φόρεμα των ονείρων σας, απαντά στις ερωτήσεις που σας αγχώνουν περισσότερο. Πότε θα πρέπει να αρχίσετε; Πού θα πρέπει να πάτε; Και τι μπορείτε να περιμένετε μόλις φθάσετε εκεί;

Για να βάλετε σε τάξη τις απορίες σας, διαβάστε παρακάτω!

Πότε να αρχίσετε να ψάχνετε για νυφικό

Με δύο λέξεις: ψωνίστε όσο νωρίς πρέπει. Τρεις ως τέσσερις μήνες πριν από το γάμο σας είναι ιδανικό διάστημα για να αποφασίσετε για το νυφικό σας. Έτσι, θα έχετε και το ανάλογο χρονικό περιθώριο για τις νυφικές σας πρόβες. Γιατί; Αν δεν επιλέξετε ένα έτοιμο νυφικό και θελήσετε να το ράψετε κατά παραγγελία, θα πρέπει να υπάρχει άνεση χρόνου. Και για εσάς, αλλά και για τον οίκο νυφικών που θα το αναλάβει. Και μόλις ραφτεί το νυφικό σας, ίσως χρειαστεί αρκετές φορές να κάνετε πρόβες, για να εφαρμόσει τέλεια στο κορμί σας.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε αν το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το γάμο είναι λιγότερο, γιατί, τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν σίγουρα, λοιπόν, οίκοι νυφικών που αναλαμβάνουν το νυφικό σας ακόμη και ένα μήνα πριν. Αλλά, αν έχετε περιθώριο λιγότερο από τέσσερις μήνες, να αρχίσετε αμέσως την αναζήτηση. Μάλιστα, προσπαθήστε να είστε διαλλακτική και προσαρμοστική με την επιλογή του νυφικού σας φορέματος.

Μια συμβουλή: Αν μπορείτε, αποφύγετε τα σαββατοκύριακα και τα απογεύματα. Τα νυφικά σαλόνια είναι σε κατάσταση παραφροσύνης τις συγκεκριμένες ώρες. Ειδικά αν παντρεύεστε σε περίοδο όπου γίνονται οι περισσότεροι γάμοι του χρόνου (από Μάιο μέχρι Οκτώβριο). Σε περίπτωση που μπορείτε να έχετε κάποιες ώρες άδεια από την εργασία σας μέσα στην εβδομάδα, εκμεταλλευτείτε το. Οι υπεύθυνες των οίκων νυφικών θα έχουν περισσότερη προσοχή και περισσότερο χρόνο να σας διαθέσουν.

Πού να πάτε για να ανακαλύψετε το νυφικό σας

Τα τελευταία χρόνια, σε όποιο μέρος την Ελλάδας κι αν ζείτε, υπάρχουν αρκετά καταστήματα με νυφικά να επισκεφτείτε. Αν ζείτε στην Αθήνα, στο κέντρο λειτουργούν πολλοί οίκοι νυφικών, όπως και ατελιέ σχεδιαστών. Αλλά και στα προάστια, μπορείτε να βρείτε άφθονη ποικιλία.

Πληροφορηθείτε από το διαδίκτυο και από τα έντυπα περιοδικά, τους οίκους νυφικών που είναι διαθέσιμοι στην περιοχή σας. Οι προφορικές συστάσεις είναι επίσης πολύ χρήσιμες, δηλαδή από νύφη σε νύφη, από στόμα σε στόμα. Ανακαλύψτε ποια καταστήματα έχουν προσφέρει άριστη υπηρεσία στις προηγούμενες νύφες που γνωρίζετε και κατόπιν καλέστε και κλείστε ραντεβού.

Περιορίσετε τον αριθμό των νυφικών σαλονιών

Προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό των νυφικών σαλονιών που θα επισκεφτείτε. Έχετε μαζί σας ένα μικρό σημειωματάριο για να σημειώνετε τις λεπτομέρειες των νυφικών που σας αρέσουν. Και το σπουδαιότερο, όταν φορέσετε το νυφικό με το οποίο θα νιώσετε ένα τσίμπημα στην καρδούλα σας και θα νιώσετε ένα κύμα ευτυχίας να σας πλημμυρίζει, τότε έχετε βρει Το Νυφικό σας!

Ερευνήστε ποιοι οίκοι νυφικών είναι κατάλληλοι και ανάλογοι με το budget που διαθέτετε. Ένας μέσος όρος ενοικίου ενός νυφικού φορέματος είναι 1200 – 1600 ευρώ. Υπάρχουν και νυφικά κάτω από 1000 ευρώ, όπως και νυφικά που ξεκινούν από τις 2000 ευρώ. Γλιτώστε τον εαυτό σας, όπως και τα νυφικά σαλόνια, από περισσή κούραση και ρωτήστε, πριν κλείσετε το ραντεβού σας, που κυμαίνονται οι τιμές τους.

Τα περισσότερα καταστήματα έχουν δείγματα που τα δοκιμάζετε για να αποφασίσετε ποιο σχέδιο σας ενθουσιάζει. Τα περισσότερα νυφικά φορέματα είναι σε διάφορα μεγέθη, για το λόγο αυτό, δεν θα σας εφαρμόζουν τέλεια. Όταν, όμως, αποφασίσετε το νυφικό σας, θα ραφτεί στα μέτρα σας και θα κάνετε τις νυφικές σας πρόβες.

Αν το οικονομικό budget για νυφικό φόρεμα είναι περιορισμένο, εξακολουθείτε να έχετε καλές επιλογές

Εάν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα και βρίσκετε νυφικά φορέματα σε ατελιέ και οίκους νυφικών που το κόστος τους είναι εκτός του προϋπολογισμού σας, πάλι υπάρχει λύση. Μπορείτε να επισκεφτείτε καταστήματα που έχουν νυφικά εισαγωγής, έχουν πολύ μικρή διαφορά στις τιμές αγοράς και ενοικίασης και έχουν και κάποιες προσφορές.

Επίσης, μπορεί να φανείτε τυχερή και να εξοικονομήσετε χρήματα βρίσκοντας το νυφικό σας από καταστήματα που διαθέτουν φορέματα προηγούμενης σεζόν σε πιο χαμηλές τιμές. Φυσικά, ένας άλλος τρόπος για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για το νυφικό σας είναι να το νοικιάσετε και όχι να το αγοράσετε. Ειδικότερα αν δεν είστε συναισθηματική σε αυτό το θέμα και το βλέπετε με τη λογική, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τι να γνωρίζετε όταν αναζητάτε το νυφικό σας

Ο χώρος του νυφικού είναι τόσο ξεχωριστός από τα άλλα είδη ένδυσης και μόδας. Όσα περισσότερα γνωρίζετε για το στυλ του φορέματος που σας κολακεύει, τόσο ευκολότερα θα αποφασίσετε το νυφικό σας. Προτού ακόμη πατήσετε το πόδι σας σε ένα νυφικό σαλόνι βασιστείτε στο Τέλειος Γάμος. Εξοικειωθείτε με το περιβάλλον των νυφικών: τις γραμμές των νυφικών, τις τάσεις που κυκλοφορούν, τα χρώματα. Σεφτείτε τι θα ταιριάξει καλύτερα στο σώμα σας και στην προσωπικότητά σας.

Τώρα είναι επίσης ο κατάλληλος χρόνος για να αποφασιστεί το ύφος της τελετής σας και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής που θα γίνει. Το νυφικό σας θα πρέπει να απεικονίζει τον χρόνο και τον τόπο της γαμήλιας τελετής. Μια επίσημη, φωτισμένη με κεριά, τελετή δεν συνδυάζεται με ένα πολύ μοντέρνο, μίνι φόρεμα, ούτε ένας μεσημεριανός γάμος σε ένα κτήμα ταιριάζει με ένα κλασικό νυφικό με μια τεράστια ουρά και ένα πολύ μακρύ πέπλο.

Αφιερώστε ένα λεπτό για να κλείσετε τα μάτια σας και να φανταστείτε τον εαυτό σας ως νύφη. Τι βλέπετε; Φοράτε ένα πολύ φαρδύ και πλούσιο νυφικό και τα μαλλιά σας είναι χτενισμένα σε ρομαντικές μπούκλες; Ή μήπως φοράτε ένα αιθέριο και ανάλαφρο φόρεμα και έχετε λυτά μαλλιά στολισμένα με λουλούδια; Σημειώστε έξι επίθετα για να περιγράψετε καλύτερα πως θέλετε να φαίνεστε και να αισθάνεστε την ημέρα του γάμου σας. Μερικά παραδείγματα: πριγκίπισσα, θηλυκή, σοφιστικέ, εκθαμβωτική, κλασική, αριστοκρατική, ανέμελη, προσιτή, ο εαυτός μου.

Τι να περιμένετε όταν φτάνετε στα καταστήματα νυφικών

Όταν φτάνετε σε έναν οίκο νυφικών, η πωλήτρια θα σας εξυπηρετήσει και θα ασχοληθεί μαζί σας. Θα συνεργάζεστε μαζί της κάθε φορά που θα επιστρέφετε στο κατάστημα. Μια καλή βοηθός θα σας ρωτήσει τι στυλ νυφικού προτιμάτε. Τι ύφος θα έχει η γαμήλια τελετή. Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας την ημέρα του γάμου σας. Τι είδους νυφικά έχετε επιλέξει από φωτογραφίες ή από άλλες δοκιμές και πρόβες νυφικού. Θα θέλει να καταλάβει το γούστο σας και τις προτιμήσεις και ανάλογα με το σωματότυπό σας, να σας φέρει νυφικά για να δοκιμάσετε.

Από τη στιγμή που επισκέπτεστε ένα νυφικό σαλόνι, προσέξτε τον τρόπο που σας φέρονται και την αίσθηση που σας δημιουργεί η πωλήτρια. Σας φέρονται με σεβασμό; Ή μήπως υπεροπτικά; Σε αυτό το σημείο είναι που θα πρέπει να κάνετε την γνώση, πράξη. Αν γνωρίζετε τις γραμμές και τα στυλ των νυφικών, η πωλήτρια μπορεί να καταλάβει αν συναναστρέφεται με έναν ενημερωμένο καταναλωτή.

“Εκμεταλλευθείτε”, με άλλα λόγια αξιοποιήστε, την πείρα μίας πωλήτριας. Συνεργάζεται με νύφες κάθε μέρα, που σημαίνει πως εάν κάποιος γνωρίζει τα νυφικά φορέματα, είναι αυτή. Πάρτε ιδέες από εκείνη και σκεφτείτε τις συμβουλές της. Εάν κάποιος προσπαθεί να σας εξηγήσει κάτι ή να σας κάνει να νιώσετε άνετα για τις αποφάσεις σας, θυμηθείτε ότι μία καλή πωλήτρια δεν θα σας πιέσει ποτέ να αγοράσετε κάτι για το οποίο δεν είστε σίγουρη.

Πώς θα αγοράσετε το νυφικό σας

Όταν τελικά ξεκινήσετε τις δοκιμές και τις πρόβες νυφικών, προσπαθήστε να είσαστε ανοιχτόμυαλοι. Αν η πωλήτρια σας φέρει κάτι που πρέπει να το δοκιμάσετε, δοκιμάστε το ακόμα κι αν δεν σας ενθουσιάζει στην κρεμάστρα. Πολλές νύφες έχουν επιλέξει το νυφικό που η πωλήτρια τους έπεισε να δοκιμάσουν. Αρχικά, είναι καλό να δοκιμάσετε όλα τα διαφορετικά στυλ νυφικών. Κατόπιν θα είστε σε θέση να αποφασίσετε ποιο ύφος σας ταιριάζει και με ποιο στυλ αισθάνεστε καλύτερα.

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις για τα νυφικά φορέματα είναι ότι φοριούνται έτσι όπως φαίνονται. Η αλήθεια είναι, ότι τα περισσότερα νυφικά δέχονται αλλαγές. Έτσι, αν σας αρέσει το μπούστο από ένα νυφικό και η φούστα από κάποιο άλλο, ζητήστε αν μπορούν να συνδυαστούν για να προκύψει το νυφικό των ονείρων σας. Υπό τον όρο, φυσικά, ότι και τα δυο κομμάτια προέρχονται από τον ίδιο σχεδιαστή. Και αν θέλετε αλλαγή δαντέλας ή να προστεθεί ή να αφαιρεθεί  κάποιο κέντημα, θα πρέπει επίσης να το αναφέρετε. Λάβετε υπόψη, όμως, ότι όσο περισσότερο απομακρύνεστε από το αρχικό σχέδιο, τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει στο τέλος.

Δώστε στον εαυτό σας επιλογές και χρόνο

Κάτι άλλο που θα πρέπει να θυμάστε: Δεν αρραβωνιαστήκατε από το πρώτο σας ραντεβού και παρομοίως, δεν θα επιλέξετε το πρώτο νυφικό που θα φορέσετε. Δώστε στον εαυτό σας επιλογές και χρόνο για να σκεφτείτε, προτού ψωνίσετε. Ακόμα και αφού σκεφτείτε ότι έχετε βρει το νυφικό σας, χαρίστε μια ημέρα στον εαυτό σας για να είστε απολύτως βέβαιη ότι είναι αυτό, το μοναδικό νυφικό για εσάς. Σκεφτείτε ότι μια βεβιασμένη κίνηση ίσως σας κοστίσει και χρήματα που θα δαπανηθούν, σε περίπτωση προκαταβολής.

Τελειώνοντας, θέλουμε να σας συμβουλέψουμε να εμπιστεύεστε πάντα το ένστικτο σας! Ρωτήστε τον εαυτό σας:

«Πράγματι, μπορώ να δω τον εαυτό μου να περπατά στον διάδρομο, με αυτό το νυφικό;»

«Είναι αυτό που έχω φανταστεί ως εικόνα του εαυτού μου σαν νύφη;»

Εάν όχι, βγάλτε το από επάνω σας και φύγετε. Αλλά, αν με το νυφικό αυτό νιώσετε εκείνο το «κλικ», πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαμογελάστε και βγάλτε από μέσα σας μια έκφραση ανακούφισης.

Η έρευνα σας μόλις τελείωσε!

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.