έθιμα και παραδόσεις σε έναν γάμο

Έθιμα και Γαμήλιες Παραδόσεις Μέρος Β

Bachelor Πάρτι

Αυτά τα θορυβώδη πάρτι ήταν μια επινόηση των Σπαρτιατών στρατιωτών. Έγινε παράδοση  για το γαμπρό να γλεντάει με τους φίλους του τη νύχτα πριν από το γάμο, γιορτάζοντας τη τελευταία νύχτα της ελευθερίας του, πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης. Τη σημερινή εποχή, οι  γυναίκες έχουν αποφασίσει να έχουν και αυτές τη δική τους νύχτα διασκέδασης, έτσι ώστε έχει γίνει έθιμο για τις γυναίκες να έχουν Bachelorette πάρτι.

Το νυφικό πέπλο

Εκτός ότι ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να δει τη νύφη πριν από τη τελετή, το πέπλο επίσης χρησιμεύει για να προστατεύει τη νύφη από το κακό μάτι και τους ζηλιάρηδες θαυμαστές (ίσως είναι το ίδιο και το αυτό). Θεωρείται κακή τύχη, να δει ο γαμπρός τη νύφη την ημέρα του γάμου, πριν από τη τελετή.

Συννεφιασμένη ή Ηλιόλουστη Ημέρα

Υπάρχουν πολλές προλήψεις για τις επιπτώσεις που θα έχει ο καιρός την ημέρα του γάμου, στη ζωή του ζευγαριού. Μην ανησυχείτε, όλα αυτά είναι μόνο δεισιδαιμονίες και προλήψεις.
Εάν η μέρα του γάμου είναι συννεφιασμένη και βροχερή, αυτό δηλώνει ότι η συμβίωση θα είναι θυελλώδης. Αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη, το ζευγάρι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Και τέλος, εάν το πρωινό είναι βροχερό και το απόγευμα ηλιόλουστο, αυτό θα φέρει τύχη στο ζευγάρι.

Το γαμήλιο φιλί

Αυτό χρονολογείτε από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Το φιλί επισφράγιζε νομικά το γάμο μεταξύ του ζευγαριού και έπρεπε να βεβαιωθεί από ένα μάρτυρα.

Νυφική ανθοδέσμη

Μια νυφική ανθοδέσμη δήλωνε  τα συναισθήματα της νύφης προς το γάμο, από τα είδη των λουλουδιών  που κρατούσε. Ήταν και είναι παράδοση για τη νύφη να πετάξει τη νυφική ανθοδέσμη στις ανύπαντρες κοπέλες.

Η πρόληψη είναι ότι όποια πιάσει  την ανθοδέσμη θα είναι η επόμενη που θα παντρευτεί.

Ρίψη του ρυζιού

Το ρύζι αυξάνεται γρήγορα και υπάρχει σε αφθονία, και  επομένως είναι ένα σύμβολο για τη γονιμότητα. Οι καλεσμένοι  θα πετάξουν ρύζι στο ζεύγος για να εξασφαλίσει ευημερία και γονιμότητα.

Μεταφορά της νύφης προς το κατώφλι της ερωτικής φωλίτσας

Λέγεται ότι εάν η νύφη σκοντάψει ή παραπατήσει ενώ διασχίζει το κατώφλι του  νέου σπιτιού  της, θα έχει ένα θυελλώδη γάμο. Για να αποφύγει κάτι τέτοιο, ο γαμπρός τη σηκώνει στα χέρια του και τη μεταφέρει μέχρι την είσοδο της ερωτικής φωλίτσας τους, για να διασφαλιστεί ένας ευτυχισμένος και καλότυχος γάμος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.