Image

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την εμφάνιση των μαμάδων

To Τέλειος Γάμος απαντά σε συχνές ερωτήσεις, για την εμφάνιση της μητέρας του γαμπρού και της νύφης, που καλό θα είναι να γνωρίζετε πριν ξεχυθείτε στα καταστήματα.

Ποιο είναι το πρωτόκολλο για την ένδυση των μητέρων σε ένα γάμο;

Κατά την παράδοση, είναι σύνηθες για τη μητέρα της νύφης να αγοράσει πρώτη το φόρεμά της. Η επιλογή της στο χρώμα, στο σχέδιο και στο μάκρος αποτελούν την “υπαγόρευση” προς την μητέρα του γαμπρού για το τι θα φορέσει κι εκείνη. Η μητέρα του γαμπρού θα πρέπει να επιλέξει ένα φόρεμα, του οποίου το στυλ και το χρώμα θα συμπληρώνουν εκείνου της μητέρας της νύφης, αλλά δεν θα πρέπει να μοιάζουν. Βέβαια αυτή η προσέγγιση, που έχουμε περιγράψει  αναλυτικά σε άλλο άρθρο, είναι πολύ μακριά για την σημερινή εποχή. Υπάρχουν μητέρες που προτιμούν να ψωνίζουν την τελευταία στιγμή, κι άλλες που αγχώνονται και θέλουν να ψωνίσουν πολύ νωρίτερα.

Όταν η μία μητέρα αγοράζει το φόρεμά της, τι συμβαίνει; Ειδοποιεί την άλλη μητέρα;

Εάν η οικογένεια της νύφης θέλει να ακολουθήσει την εθιμοτυπία της γαμήλιας ένδυσης, η οποία υποστηρίζει ότι η μητέρα της νύφης είναι υπεύθυνη να θέσει τις παραμέτρους της μητρικής μόδας, αγοράζοντας πρώτη το φόρεμά της, η μητέρα του γαμπρού μπορεί να περιμένει για να ειδοποιηθεί. Αυτή η ευγένεια από την πλευρά της μητέρας του γαμπρού προορίζεται πιθανώς για να αποτρέψει τις τυχόν διαφωνίες στα χρώματα και το στυλ των φορεμάτων, αλλά εκλαμβάνεται επίσης ως φιλική χειρονομία.

Την μητέρα του γαμπρού μπορεί να την καλέσει η μητέρα της νύφης για να της πει λεπτομέρειες για το φόρεμά της. Εάν δεν ενδιαφέρει την μητέρα του γαμπρού τι θα φορέσει η μητέρα της νύφης και θα μπορούσε να αποφασίσει χωρίς το αναμενόμενο τηλεφώνημα, δεν χάλασε ο κόσμος, αρκεί να τηρήσει μια ευγενική στάση απέναντι στη συμπεθέρα. Το σημαντικό είναι τελικά να υπάρχει καλή διάθεση και θετική ενέργεια και από τις δύο μητέρες.

Η μητριά του γαμπρού χρειάζεται επίσης να τηρήσει το ενδυματολογικό πρωτόκολλο;

Με κίνδυνο να πληγωθούν τα αισθήματα της μητριάς του γαμπρού (από επόμενο γάμο με τον πατέρα του), η μητέρα της νύφης συνήθως συνεννοείται μόνο με την μητέρα του γαμπρού για το ενδυματολογικό πρωτόκολλο. Αν είστε γυναίκα του πατέρα του γαμπρού, συζητήστε τις ενδυματολογικές σας ανησυχίες με τη νύφη κι εκείνη θα σας καθοδηγήσει ανάλογα. Διαφορετικά, ντυθείτε όπως αισθάνεστε εσείς καλύτερα.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί χρωμάτων για τα φορέματα των μητέρων;

Οι περισσότεροι θα συμβούλευαν τις μητέρες να αποφύγουν φορέματα στις αποχρώσεις του λευκού, του ιβουάρ και του σαμπανιζέ. Διαφορετικά θα φανούν σαν να ανταγωνίζονται την νύφη. Υπάρχει επίσης μια γενικά αρνητική στάση και διάθεση απέναντι στις μητέρες που επιλέγουν το μαύρο, γιατί το μαύρο είναι χρώμα για δυσάρεστες εκδηλώσεις. Τέλος, πολλές νύφες (και καλεσμένοι) μπορεί να περιφρονούν το κόκκινο χρώμα ή όμοιες «φανταχτερές» αποχρώσεις. Ακόμα κι έτσι, εμείς το σαμπανιζέ το βρίσκουμε πολύ κομψό. Πιστεύουμε ότι το μαύρο είναι κλασική, σικάτη και επίσημη επιλογή, αν συνδυαστεί με στοιχεία σε κάποιο έντονο χρώμα, όπως κίτρινο, πορτοκαλί, φούξια. Για το κόκκινο; Θεωρούμε ότι υπάρχουν αποχρώσεις του κόκκινου που είναι συναρπαστικά εκθαμβωτικές και φυσικά για κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας, το μπορντώ είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Το συμπέρασμα; Πριν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς, μιλήστε με την νύφη. Μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη στο ζήτημα του χρώματος ή απολύτως αδιάφορη. Εάν εκφράζει κάποια επιφύλαξη, σκεφτείτε να αποφύγετε ορισμένα χρώματα, ειδικά τα μουντά.

Όταν επιλέγουν οι μητέρες τα φορέματά τους, τι μπορεί να πει η νύφη;

Είναι ωραίο να ρωτήσετε την νύφη για την απόχρωση,… ειδικά αν επιθυμείτε να φορέσετε λευκό, μαύρο ή κόκκινο. Η νύφη μπορεί να έχει ιδέες για το στυλ, το μάκρος και την επισημότητα του φορέματος που ταιριάζει στον γάμο. Προσπαθήστε να σεβαστείτε τις επιθυμίες της …και αναγνωρίστε ότι μπορεί να είναι πάρα πολύ ευγενική (ή φοβισμένη) για να εκφράσει τις αληθινές σκέψεις της, από φόβο μήπως σας προσβάλει ή σας απογοητεύσει. Ψωνίζοντας, κρατήστε τις οδηγίες της στο μυαλό σας, αλλά το φόρεμα που θα φορέσετε και θα νιώθετε ευτυχισμένες, είναι το ιδανικό για εσάς.

Πόσο νωρίς θα πρέπει να αγοράσουν οι μητέρες τα φορέματά τους;

Γενικά, όλες οι μητέρες επιθυμούν να ξεκινήσουν την έρευνα αγοράς όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εάν είσαστε αναβλητικός χαρακτήρας, θα θέσετε ως στόχο να έχει ληφθεί μια απόφαση τουλάχιστον έναν μήνα πριν από το γάμο. Αλλά γενικά, η μητέρα του γαμπρού θα πρέπει να περιμένει την μητέρα της νύφης, προτού πραγματοποιήσει την αγορά της. Αν η μητέρα του γαμπρού δεν έχει μιλήσει καθόλου με την μητέρα της νύφης και απομένουν μόνο τέσσερις εβδομάδες πριν από τον γάμο, μπορεί να ρωτήσετε την νύφη τι συμβαίνει. Ποιος ξέρει γιατί το καθυστερεί τόσο πολύ; Πιθανώς την μητέρα της δεν την ενδιαφέρει το πρωτόκολλο. Σε αυτή την περίπτωση, είσαστε ελεύθερη να προχωρήσετε. Αν οι δυο μητέρες δεν συνεργάζονται, καλό θα ήταν να προχωρήσουν μόνες τους στις αγορές τους.

Πρέπει οι μητέρες να φορέσουν κάτι πολύ κομψό και αριστοκρατικό, ακόμη κι αν το ντύσιμό τους δεν είναι συχνά επίσημο και προσεκτικό;

Εάν είναι ένας βραδινός γάμος, το ντύσιμο σας θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από το συνηθισμένο. Σίγουρα δεν θα θέλετε να είσαστε παράταιρη από το concept του γάμου και να μην σεβαστείτε το γεγονός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει από το καθημερινό ντύσιμο να βρεθείτε μες στο σατέν ή το βελούδο και το αστραφτερό κέντημα. Υπάρχουν στην αγορά πολλές επιλογές επίσημου ενδύματος. Μπορείτε να ανακαλύψετε ένα φόρεμα (ακόμη και παντελόνι), λιτό, κομψό και ανάλαφρο…, τέλειο για το απλό στυλ σας. Θα είστε ευτυχισμένες αν γνωρίζετε επίσης, ότι τα καπέλα, τα τακούνια, τα μαργαριτάρια, και τα γάντια δεν είναι απαραίτητα…. Μπορείτε να ντυθείτε τόσο λιτά και απλά, όσο εσείς επιθυμείτε.

Μπορεί μια νέα μητέρα να φορέσει ένα sexy, στράπλες φόρεμα, είναι πρέπον να δείχνει περισσότερο νέα και προκλητική;

Από την μια σκεφτόμαστε ότι αξίζετε να φορέσετε ένα θαυμάσια προκλητικό φόρεμα, αλλά από την άλλη αναρωτιόμαστε πώς θα αισθανθεί η νύφη. Τρέξτε σε εκείνη. Εάν είναι ενθαρρυντική, αγοράστε και οι δυο σας φορέματα, τα οποία να είναι πολύ θηλυκά!  Βέβαια, δεν χρειάζεται και να περιοριστείτε σε μια υπερβολικά συντηρητική ενδυμασία, στην περίπτωση που η ιδέα μιας sexy εμφάνισης ενθουσιάζει μόνο εσάς. Μπορείτε να ντυθείτε θηλυκά, χωρίς να είστε ιδιαίτερα sexy και προκλητικές.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.