Image

Έτοιμη για μία δεύτερη ευκαιρία;

Είσαστε έτοιμη να περάσετε το κατώφλι της εκκλησίας για δεύτερη φορά; Επιθυμείτε να προγραμματίσετε για δεύτερη (ή τρίτη) φορά το γάμο σας με περισσότερο κέφι, και να διασκεδάσετε κι εσείς και οι καλεσμένοι αφάνταστα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο Τέλειος Γάμος σας προσφέρει μερικές συμβουλές για να είναι ο δεύτερος γάμος σας αξέχαστος! 

1. Αρραβώνας

Οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους θα πρέπει να πείτε τον επερχόμενο γάμο σας  είναι τα παιδιά σας, αν έχετε από τους προηγούμενους γάμους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό: Ακόμη κι αν τα παιδιά σας λατρεύουν τον σύντροφό σας, τον αρραβωνιαστικό σας, μπορεί να νιώσουν άσχημα και να στενοχωρηθούν αν δεν είναι τα πρώτα πρόσωπα που θα ακούσουν το ευτυχές γεγονός. Τα παιδιά σας θα αποκτήσουν ένα καινούργιο πατριό και δικαιούνται να το μάθουν πρώτα.  

2. Ενδυμασία

Νύφες: Να είσαστε ο εαυτός σας. Αφήστε να λάμψει η προσωπικότητά σας. Πιθανόν να είχατε φορέσει παραδοσιακό νυφικό στον πρώτο σας γάμο… τώρα φορέστε ό,τι σας αρέσει! Αυτό επίσης σημαίνει ότι εάν θέλατε πάντα να φορέσετε το φαρδύ λευκό νυφικό, αλλά για κάποιους λόγους δεν το έχετε φορέσει, φορέστε το τώρα! Ίσως να θελήσετε να αποφύγετε το πέπλο, γιατί είναι παράδοση για τον πρώτο γάμο. Αντί αυτού, προτιμήστε μια εντυπωσιακή τιάρα ή φρέσκα λουλούδια για τα μαλλιά σας.  Γαμπροί: Το ίδιο ισχύει και για εσάς. Φορέστε ότι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και άνετα… ένα κομψό και μοντέρνο κοστούμι, ένα πρωινό κοστούμι, ένα λινό κοστούμι ή σμόκιν.  

3. Παιδιά

Συμπεριλάβετε και τα παιδιά σας στην τελετή. Εξάλλου, τώρα πια θα είσαστε όλη μια οικογένεια. Μπορούν να γίνουν παρανυφάκια, μεγάλες παράνυμφοι, κουμπάροι ή να οργανώσουν εκείνα το γάμο σας. Βέβαια, μη θεωρήσετε δεδομένο ότι θέλουν να πάρουν μέρος. Πρέπει να τα ρωτήσετε. Εάν ένα παιδί εκφράσει δισταγμό, μη το πιέσετε. Καθησυχάστε τα παιδιά σας ότι η παρουσία τους είναι το σημαντικότερο, ανεξάρτητα από τους ρόλους τους εκείνη τη μεγάλη ημέρα. Σαν μια ωραία χειρονομία, να καθίσουν δίπλα σας στο τραπέζι της δεξίωσης.  

4. Ανεπίσημα ή Επίσημα;

Έχετε να πραγματοποιήσετε το γάμο των ονείρων σας. Ανεπίσημος αρκετά τη πρώτη φορά; Τα πάντα επίσημα αυτή τη φορά. Πολύ συντηρητικός τη πρώτη φορά; Έχετε δικό σας κήπο για να δεξιώσετε τους αγαπημένους σας συγγενείς και φίλους. Συνδυάστε στο γάμο σας την παράδοση με τις δικές σας προσωπικότητες. Μόνο ένα κανόνα ακολουθήστε: Διασκεδάστε! 

5. Μια καινούργια αρχή

Λέγοντας συνεχώς: «Την προηγούμενη φορά έκανα αυτό…», μπορεί να πληγώσετε και να θυμώσετε το νέο σας αγαπημένο. Κάντε καθετί διαφορετικό αυτή τη φορά, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ενός καινούργιου τραγουδιού για τον πρώτο χορό. Η νέα ζωή σας αρχίζει αυτήν την ημέρα… Μια καινούργια αρχή! 

6. Ενώστε καρδιές και… νοικοκυριά   

Προετοιμαστείτε να ενώσετε τα νοικοκυριά σας, όπως και τις οικογένειές σας: Συζητήστε τι θα κάνετε με τα υπάρχοντά σας προτού παντρευτείτε. Είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξεφορτωθείτε και οι δυο ότι δεν χρειαζόσαστε. Αν εκείνος έχει κάποια μπιμπελό ή κάποια συλλογή, με την οποία επιθυμεί να διακοσμήσει ένα χώρο του σπιτιού, παραχωρήστε του αυτόν τον προσωπικό του χώρο. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για εσάς! 

7. Δώρα

Πολλές νύφες που ζουν μόνες τους ή συζούν με τον αρραβωνιαστικό τους, έχουν όλα τα απαραίτητα για το σπίτι τους. Στους συγγενείς, λοιπόν, και στους φίλους σας που σας ρωτούν αν επιθυμείτε κάποιο συγκεκριμένο δώρο ή χρήματα, δεν είναι κακό να επιλέξετε τα χρήματα. Εξάλλου, πολλά κρύσταλλα, ασημένια,… τα έχετε κι από τον πρώτο σας γάμο. 

8. Εναλλακτικά… έξοδα

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα για το νοικοκυριό σας, για αυτό το λόγο μπορείτε να επενδύσετε αλλού το budget σας: Προσωπική βελτίωση: Σχολή χορού, scuba diving, ένα σαββατοκύριακο σε ένα κέντρο spa. Κελάρι κρασιού: Ποτήρια κρασιού, ανοιχτήρια-τριμπουσόν, ράφια για τα κρασιά, μέλος σε κλαμπ κρασιού, μαθήματα για τη γεύση του κρασιού. Υπαίθρια ψυχαγωγία: Εργαλεία κηπουρικής, εξοπλισμός για σκι, εξοπλισμός πεζοπορίας/camping, κιάλια, μαθήματα ορειβασίας, ένα μπάρμπεκιου για τον κήπο.  

9. Προσκλήσεις

Αν σχεδιάζετε ένα επίσημο ή κομψό γάμο, οι έντονα χαραγμένες προσκλήσεις είναι ιδανική επιλογή. Για έναν ανεπίσημο γάμο, ανακαλύψτε διαφορετικές ιδέες: Δημιουργήστε προσκλήσεις στο computer σας, ή τυπώστε τις σε ριζόχαρτο. Για έναν casual γάμο, γράψτε τις προσκλήσεις σε μπαλόνια, (οι παραλήπτες θα πρέπει να τα φουσκώσουν για να διαβάσουν το μήνυμα).

Δεν ξέρετε πώς να διατυπώσετε την πρόσκλησή σας; Ορίστε ορισμένες ιδέες: Για ζευγάρια που είναι μόνο οι ίδιοι οι οικοδεσπότες, αυτή είναι μια κοινή πρόσκληση: Η κα Μαρία Αλεξίου και ο κος Ιωάννης Παπαδόπουλος με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στο γάμο τους… Συμπεριλάβετε και τα παιδιά σας. Για παράδειγμα: Η κα Μαρία Αλεξίου με τη κόρη της Ελένη Αλεξίου και το γιο της Δημήτρη Αλεξίου και ο κος Ιωάννης Παπαδόπουλος με το γιο του Γεώργιο Παπαδόπουλο, έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην ένωση των οικογενειών τους 

10. Ζητήματα χρημάτων

Γενικά, οι δυο σας θα πρέπει να μοιραστείτε τα έξοδα. Συζητήστε το ύφος του γάμου που ο καθένας σας επιθυμεί, και προσπαθήστε να συνδυάσετε τις ανάγκες και τα θέλω και των δυο σας. Υπολογίστε ένα budget και ακολουθήστε το. Αν κάποιοι συγγενείς σας επιθυμούν να συνεισφέρουν, αισθανθείτε άνετα, δεχτείτε το… και στείλτε τους ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή χαρίστε τους ένα δώρο.  

11. Λουλούδια, Φωτογραφίες,  Μουσική και άλλα…Προχωρήστε και ανακαλύψτε την ομορφότερη ανθοδέσμη, τον καλύτερο φωτογράφο και τον πιο γνωστό DJ ή ορχήστρα. Σε ένα απλό και λιτό γάμο, δώστε τη φωτογραφική μηχανή σε ένα συγγενή σας για να γίνει ο φωτογράφος του γάμου σας. Έχετε δική σας βιντεοκάμερα; Ζητήστε από λίγους φίλους σας να… αιχμαλωτίσουν τις στιγμές… Όλα εξαρτώνται από το γαμήλιο budget και την επισημότητα του γάμου σας.  

12. Θα στρώσετε κρεβάτι;

Ένα ξαναπαντρεμένο ζευγάρι μπορεί και να αποφύγει το στρώσιμο του κρεβατιού, αν θέλει. Ιδίως, αν ακολουθεί και δεξίωση μετά τη γαμήλια τελετή, μπορείτε να προσπεράσετε αυτή τη διαδικασία.  

13. Ταξίδι του Μέλιτος

Είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στη γαμήλια τελετή, αλλά αν μπορείτε προγραμματίστε ένα ταξίδι του μέλιτος μόνο για εσάς τους δυο. Εάν έχετε πολύ μικρά παιδιά, λίγες μέρες διακοπές μόνο οι δυο σας, και μετά με τα με τα παιδιά σας για ακόμη λίγες μέρες. Σε περίπτωση που τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι, προγραμματίστε ένα ταξίδι σε ένα ονειρεμένο και ρομαντικό τόπο!  

Θυμηθείτε: Μπορεί να έχετε παντρευτεί πριν, αλλά όχι ο ένας με τον άλλον. Ζήστε αυτή τη γαμήλια ημέρα σας ως μοναδική, ως ένα εξαιρετικό γεγονός. Αυτή είναι η πρώτη φόρα μαζί οι δυο σας. Καλό και ευτυχισμένο προγραμματισμό!     

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.