Image

Έχετε διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό status ;

Βρεθήκαμε σε μια παρέα πριν λίγο καιρό και την κουβέντα μας μονοπώλησε ένα κοινωνικό φαινόμενο, που σχετίζεται με τον γάμο δύο ανθρώπων, αριθμεί πάρα πολλά χρόνια ύπαρξης και μέσα από αυτό το άρθρο επιθυμούμε να δώσουμε την διάστασή του, στις μέρες μας.

Αναφερόμαστε στον έρωτα, που δεν υπολογίζει περιουσία, μόρφωση, καταγωγή, εθνικότητα, κοινωνικό περιβάλλον και τόσα άλλα που πολλές φορές μας κάνουν να ξεχνάμε τη δύναμή του και να εμμένουμε σε αυτά. Σε όλα αυτά που επιβάλλονται συχνά από τους γύρω και σύμφωνα με τον κοινό νου πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι και άλλα, όπως η ομορφιά και η ηλικία, αλλά εδώ θα μας απασχολήσουν μόνο όσα έχουν να κάνουν με το οικονομικό και κοινωνικό status δύο ανθρώπων που αγαπιούνται.

Πόσες φορές δεν έτυχε να ακούσετε κάποια από τις παρακάτω εκφράσεις, «μα είναι δυνατόν, θέλει να παντρευτεί αλλόθρησκο;», «καλά δικηγόρος αυτή και βρήκε να παντρευτεί τον ηλεκτρολόγο, χάθηκαν οι άντρες της σειράς της;», «Οι γονείς του πετυχημένοι επιχειρηματίες με δικά τους μαγαζιά, αυτός Διευθυντής Marketing της επιχείρησης και παντρεύεται την κομμώτρια της αδερφής του!», «Οι συμπέθεροι μπορεί να θέλουν να κάνουν ανοιχτή δεξίωση σε κάποιο πανάκριβο χώρο, εμείς πως θα ανταπεξέλθουμε;», «Η γυναίκα αυτή, τύλιξε το γιο μας γιατί έχει βάλει στο μάτι την περιουσία μας».

Πολλές φορές λοιπόν, αυτά είναι σχόλια των γονιών της μιας ή και των δύο πλευρών ή των συγγενών και φίλων και πάντα προκαλούν προβλήματα, στεναχώρια, καυγάδες και γκρίνια σε ένα ερωτευμένο και κατά τα άλλα ταιριαστό ζευγάρι. Πως αντιμετωπίζεται; Πως πρέπει ένα ζευγάρι να το χειριστεί; Τι πρέπει να σκεφτούν όλοι οι υπόλοιποι και ιδιαίτερα οι γονείς; Αυτά είναι μερικά ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση.

Πρώτα απ’ όλα ένα ζευγάρι πρέπει να είναι ενωμένο και να προχωρά μπροστά, να κάνει αυτό που θέλει, κλείνοντας τα αυτιά σε όσα ακούγονται γύρω του. Ο καθένας χωριστά, αλλά και οι δύο μαζί, θα βοηθήσει ιδιαίτερα αν μιλήσουν στους γονείς τους με ειλικρίνεια γι’ αυτό που νιώθουν και για το ότι θέλουν να ζήσουν μαζί, να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια, να στηριχτούν στα πόδια τους.

Οι γονείς από την άλλη, θα πρέπει να αφήσουν τον εγωισμό που μπορεί να νιώθουν στην άκρη. Τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από το να βλέπουν το παιδί τους ευτυχισμένο. Καλό είναι να δείξουν εμπιστοσύνη στο παιδί που ανάθρεψαν οι ίδιοι και να πιστέψουν στις επιλογές του. Μπορεί ο άνθρωπος που γνωρίζουν ως γαμπρό ή νύφη τους, να μην έχει μεγαλώσει στην υψηλή κοινωνία που ανήκουν αυτοί, να μην έχει την ίδια οικονομική άνεση με τη δική τους, αλλά αγαπά αποδεδειγμένα το σπλάχνο τους.

Από την άλλη μεριά, αυτή της λιγότερο οικονομικά ευκατάστατης οικογένειας, καλό είναι να παραδεχτούν έγκαιρα ότι δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να συναγωνιστούν σε όσα έχουν σχέση με το χρήμα, τους νέους συγγενείς. Εκείνοι, μπορούν να «κερδίσουν» με την αξιοπρέπειά τους, την ειλικρίνειά τους, τη ζεστή τους καρδιά. Όσο γρηγορότερα αποβάλλουν το αίσθημα κατωτερότητας που μπορεί να νιώθουν, τόσο πιο ομαλά μπορούν να κυλίσουν όλα.

Όσο για τον κόσμο, όλο και κάποιος θα βρει να πει κάτι, ακόμη και αν όλα είναι όπως ορίζουν κάθε φορά οι συνθήκες να είναι.

Ο κόσμος δυστυχώς, για να ξεχνάει τα δικά του, ασχολείται συχνά με τους άλλους.

Οπότε όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι καλό είναι αυτό να το πάρουν απόφαση και να δείξουν αδιαφορία. Αυτοί μόνο ξέρουν το «Όλο», ο κόσμος γνωρίζει μεμονωμένα στοιχεία και καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα.

Αν λοιπόν υπάρχει πραγματικά έρωτας, η αγάπη είναι βέβαιο ότι θα νικήσει. Γι’ αυτό δώστε την ευκαιρία σε ένα ζευγάρι που μπορεί να μεγάλωσε ο καθένας σε διαφορετικό κόσμο από τον άλλο, να φτιάξουν έναν καλύτερο …… τον δικό τους!

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.