Image

Εξοικονομήστε χρήματα από τις φωτογραφίες!

Εάν δεν είστε προσεκτικοί, η δαπάνη για τις φωτογραφίες του γάμου σας μπορεί να πάροει την άνοδο, μόνο και μόνο από την βιασύνη της προετοιμασίας. Ένα κλασικό ζευγάρι ξοδεύει περίπου 5% του γαμήλιου προϋπολογισμού του στις φωτογραφίες και στο βίντεο.

 

Πώς μπορείτε να σιγουρευτείτε ότι ο γάμος σας θα καλυφθεί υπέροχα και δεν θα υπερβεί τον προϋπολογισμό; Σίγουρα δεν θέλετε να «τσιγκουνευτείτε» σε κάτι τόσο σημαντικό, γιατί οι φωτογραφίες θα είναι κάτι σαν θησαυρός για τα επόμενα χρόνια, αλλά υπάρχουν τρόποι να συγκρατηθούν τα έξοδα από το να βγουν εκτός ελέγχου.

Ο Τέλειος Γάμος σας δίνει μερικές ιδέες από ορισμένους επαγγελματίες φωτογράφους για το πως θα αποταμιεύσετε χρήματα χωρίς να θυσιάσετε τηςν ποιότητα των φωτογραφιών και του βίντεο.

Πρέπει πάντα να επιλέγετε έναν επαγγελματία, αλλά μπορείτε να περιορίσετε το χρόνο που θα καλύψει την δεξίωσή σας ή άλλες σκηνές που σχετίζονται με τον γάμο σας, όπως την προετοιμασία της νύφης. Η διαδικασία του γάμου σας γίνεται μια φορά και έτσι σιγουρευτείτε ότι δεσμεύετε τις υπηρεσίες κάποιου που έχει την εμπειρία για να φωτογραφίζει σε γάμους. Να ζητήσετε να σας δώσουν προσφορά για διάφορες επιλογές. Συμπεριλαμβανομένου ενός «πακέτου» για όλα και μιας προσφοράς για την "τελετή μόνο", που σημαίνει ότι ο επαγγελματίας δεν θα καλύψει την δεξίωση.

Επιλέξτε ένα πακέτο φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης αντί να «συμφωνήσετε»  χωριστά για κάθε ενότητα που σας ενδιαφέρει. Εάν υπάρχει κάτι που θέλετε και δεν συμπεριλαμβάνεται, ρωτήστε τον φωτογράφο εάν μπορείτε να το ανταλλάξετε με κάτι άλλο από το πακέτο το οποίο δεν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε, χωρίς αύξηση της τιμής.

Να είστε προσεκτικοί για την επιλογή του οικονομικότερου ή λιγότερου ακριβού πακέτου. Μπορείτε να καταλήξετε να ξοδέψετε πολύ περισσότερα χρήματα μετά από το γάμο για όλες τις πρόσθετες τυπωμένες φωτογραφίες ή αντίγραφα DVD που θα πρέπει να αγοράσετε χωριστά και που δεν συμπεριλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία. Μπορεί τελικά να αποδειχθεί λιγότερο ακριβό απ’ όσο φαίνεται αρχικά, ένα περισσότερο πλήρες πακέτο.

Να σκέπτεστε όλα τις έξτρα υπηρεσίες που σας προσφέρονται. Οι επιλογές όπως, ένα πολυτελές ή ένα υπερβολικό γαμήλιο άλμπουμ ή ένα γαμήλιο πορτρέτο σε ιδιαίτερη κορνίζα θα σας ανεβάσουν την τιμή. Αυτό που πραγματικά μετρά είναι οι φωτογραφίες, όχι η συσκευασία. Αλλωστε, μπορείτε τέτοιου είδους επιλογές να τις κάνετε μόνοι σας όποια στιγμή θελήσετε. 

Αναζητήστε την βοήθεια και την "ματιά" των φίλων σας στην δεξίωση. Η τοποθέτηση φωτογραφικών μηχανών μίας χρήσης στα τραπέζια της δεξίωσης έχει γίνει δημοφιλής τελευταία στο εξωτερικό. Αυτό δεν έχει όμως σε κάθε περίπτωση όμορφο αποτέλεσμα, γι’ αυτό εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε μόνο από τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές τους μηχανές, για να αναλάβουν δράση, όταν ο χρόνος κάλυψης της δεξίωσης απο τον επαγγελματία φωτογράφο λήξει. Ετσι, το γλέντι θα συνεχίζεται κι εσείς θα έχετε στιγμιότυπα από αυτό. 

Επίσης εάν επιθυμείτε να βιντεοσκοπήσετε όλα τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν κατά την προετοιμασία, την τελετή, την δεξίωση μαζί με όλα όσα μπορούν να γίνουν εμπρός αλλά και πίσω από τις κάμερες, σίγουρα δεν θα σας φτάνει μια μικρή περιουσία. Βασιστείτε σε επαγγελματίες για να έχετε τον «κορμό» του γάμου σας με κάποιο αριθμό από στιγμιότυπα της δεξίωσης, σε τέτοια έκταση που δεν θα κάνουν και κουραστική την προβολή της ταινίας του γάμου σας. Για όλα τα υπόλοιπα, ευτράπελα, backstage, προετοιμασίες και ξαφνικά γεγονότα, αναζητήστε την προθυμία φίλων και συγγενών για την από εκείνους κάλυψη τέτοιων στιγμών.
Προσοχή! Όλα αυτά τα μικρά και διάφορα ερασιτεχνικά βιντεάκια, δεν πρέπει να συνυπάρχουν μέσα στο DVD που θα σας παραδώσει ο επαγγελματίας κάμεραμαν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.