χωρισμένοι γονείς και γάμος

Ευαίσθητα ζητήματα

Πολλές είναι οι φορές που, ο Τέλειος Γάμος, έχει παρουσιάσει την άποψη του σε ζητήματα που προϋποθέτουν πολύ λεπτό χειρισμό και αρκετές φορές παίρνοντας ένα ιδιαίτερο ρίσκο, με κίνδυνο οι απόψεις να του να παρεξηγηθούν. Ένα ακόμα «καυτό» ζήτημα σχέσεων, που ίσως υπάρχει μέσα σε ένα γάμο, σας παρουσιάζουμε και παράλληλα σας προτείνουμε τον ανάλογο χειρισμό.

Τι γίνεται όταν στον γάμο οι γονείς του γαμπρού ή της νύφης είναι διαζευγμένοι; Ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά του ζευγαριού αλλά και η στάση των ίδιων των γονέων;

Πραγματικά τα τελευταία χρόνια που έχει έλθει μια μεγαλύτερη ελευθερία και δεν υπάρχουν πολλά ζευγάρια που να «κρύβουν» τον χωρισμό τους, έχει αυξηθεί το φαινόμενο των χωρισμένων γονέων; Θα πρέπει αυτό να αποτελεί πρόβλημα όμως στον γάμο των παιδιών; Ή απλά πρέπει να γίνουν «πράγματα» για τους τύπους;

Χωρισμένοι γονείς

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πάνω από όλα πρέπει να σκεφτούμε πως έχουν τα δεδομένα. Επίσης πρέπει να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια. Τι σημαίνει αυτό; Από την στιγμή που μια σχέση αρχίζει και γίνεται περισσότερο σοβαρή, το ζευγάρι μεταξύ του θα πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής. Δεν είναι κάτι περίεργο ή μοναδικό το να μην ζουν μαζί οι γονείς του ενός ή και των δύο μελλονύμφων. Δεν πρέπει αυτό να επηρεάζει την σχέση του ζευγαριού.

Οι επιλογές τους και ο τρόπος συμπεριφοράς είναι μοναδικός, όπως μοναδικός είναι και ο κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη.  Αυτό πρέπει να είναι σαφές και καλό είναι να συζητηθεί αυτό το θέμα, που μπορεί να φαντάζει «ευαίσθητο», ακόμα και στα πρώτα στάδια μιας σχέσης. Μια πολύ καθαρή και ειλικρινής τοποθέτηση ώστε, να υπάρξει απόλυτη ελευθερία συμπεριφοράς, πράγμα που θα προβάλλει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάθε μέλους. Δείτε το και σαν μια ευκαιρία να δείτε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που σκοπεύετε να περάσετε μαζί του την υπόλοιπη ζωή σας.

Θα διαπιστώσετε λοιπόν ότι ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα μπορεί και να σας φέρει πιο κοντά. Να δέσει περισσότερο αυτόν που αντιμετωπίζει το γεγονός, επάνω στον άλλο. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί και από την συμπεριφορά, αλλά και από την διάθεση που θα δείξει το εταίρο μέλος, που θα μάθει για την πραγματικότητα. Η αποδοχή και η δημοσιοποίηση όμως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας στέρεης σχέσης.

Αφού ξεπεραστούν τα ταμπού και η σχέση προχωρά όμορφα εις γάμου κοινωνία, θα δημιουργηθούν ορισμένα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας. Σε ορισμένες κοινωνικές εκδηλώσεις  θα πρέπει το χωρισμένο ή χωρισμένα ζευγάρια να παραστούν μαζί. Είναι ένα πολύ λεπτό και τυπικό ζήτημα, που πρέπει όμως να πραγματοποιηθεί. Στον αρραβώνα ή στον λόγο ή σε ένα «τραπέζι» που θα οργανωθεί για την «γνωριμία» των οικογενειών, καλό είναι να παραστούν οι γονείς των παιδιών. Πραγματικά είναι τυπικοί οι λόγοι που το κάνουν αυτό αναγκαίο αλλά, για τον ψυχολογικό κόσμο και για το κοινωνικό status των μελλονύμφων είναι απαραίτητο μια τέτοια συνεύρεση.

Η παρουσία των διαζευγμένων γονέων στον γάμο

Η απόλυτα απαραίτητη παρουσία των διαζευγμένων γονέων είναι, η συνεύρεση τους στον γάμο του παιδιού τους. Εκεί τουλάχιστον θα πρέπει να συνοδέψουν και οι δύο το παιδί τους στην εκκλησία, μαζί, όσο και μεγάλα προβλήματα να έχουν οι δυο μεταξύ τους. Πάλι και σε αυτήν την περίπτωση οι μελλόνυμφοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους και να λιώσουν τους πάγους, έστω και με περιορισμένο χρονοδιάγραμμα. Οι διαζευγμένοι γονείς, κυριευμένοι από τα προσωπικά τους προβλήματα, μπορεί να μην έχουν καθαρό μυαλό για να σκεφτούν τι επιθυμείτε εσείς, αλλά και τι πρέπει να κάνουν, βάση του ρόλου τους, απέναντι σας.

Μιλήστε τους ανοιχτά και τοποθετηθείτε απέναντι τους, δηλώνοντας του ότι, τους θέλετε δίπλα σας, σε αυτή την μεγάλη ημέρα της ζωής σας και ότι πρέπει να το κάνουν  πραγματικά, όχι για τους τύπους αλλά γιατί είναι η μητέρα ή ο πατέρας σας! Την συζήτηση αυτή είναι καλύτερα να την κάνετε πρώτα ξεχωριστά με τον καθένα και έπειτα και με τους δύο μαζί. Επίσης προτιμήστε σε αυτές τις συγκεντρώσεις να είστε μόνοι με τους γονείς σας. Δεν υπάρχει λόγος ο/η μέλλουσα/ντας σύζυγος  σας να βρεθεί μπροστά σε προσωπικές-οικογενειακές  διαμάχες.

Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα σας σε όλη την γαμήλια ημέρα. Από την αρχή στην προετοιμασία, την αναμονή, την τελετή και την δεξίωση, θα πρέπει να συνυπάρξουν, να αποδεχθούν και να γιορτάσουν την μεγάλη χαρά τους παιδιού τους, δηλαδή την δική σας.

Μπορεί και ο γάμος σας να είναι μια ευκαιρία για επανασύνδεση των γονέων που τόσο καιρό έχουν εγκλωβιστεί στον εγωισμό τους και δεν χαίρονται  τα αγαπημένα τους παιδιά να δημιουργούν την δική τους οικογένεια.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.