φωτογραφίες γάμου

Φωτογραφίες Γάμου: Ο οδηγός ενός τέλειου άλμπουμ!

Όσο γρήγορα και να εργαστεί ο φωτογράφος στον γάμο σας, δεν θα είναι δυνατόν να αποθανατίσει όλα τα συναισθήματα και όλους τους καλεσμένους. Με ποιόν τρόπο μπορείτε όμως να το πραγματοποιήσετε; Το σύνηθες στυλ φωτογράφησης είναι το ρεπορταζιακό (ελεύθερο), το οποίο καταγράφει ουσιαστικά και αντικειμενικά κάθε απόχρωση και αντίδραση.

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι φωτογράφοι ωθούν τα ζευγάρια προς αυτήν την κατεύθυνση, υπάρχουν και οι φανατικοί του είδους που επιμένουν στις κλασικές, στημένες πόζες.

Για να αποκτήσετε ένα ισορροπημένο άλμπουμ φωτογραφιών πρέπει να σκεφτείτε και τις δύο εκδοχές.

Βρείτε την κατάλληλη μίξη

Οι ημέρες των πορτρέτων που κάθετε στην σειρά ο ένας δίπλα από τον άλλο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε περισσότερο επίσημες φωτογραφίες των στενών σας φίλων και συγγενών. Αυτού του τύπου οι φωτογραφίες συνεχίζουν να διατηρούνται και δεν υπάρχουν σημάδια που να ζητάν την κατάργηση τους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι, τέτοιου τύπου φωτογραφίες είναι αναγκαίες όχι μόνο για αισθητικούς αλλά και για ιστορικούς λόγους.

Όσο λιγότερες τέτοιες φωτογραφίες έχετε στο άλμπουμ σας, τόσο περισσότερο φρέσκο θα είναι το αποτέλεσμα. Μην σταθειτε λοιπόν περισσότερο από τις κλασικές πόζες: Το ζευγάρι μόνο του, με τους κουμπάρους, με τους γονείς, το ζευγάρι μόνο με την οικογένεια του γαμπρού και το ζευγάρι μόνο με την οικογένεια της νύφης. Επίσης μην παραλείψετε τις φωτογραφίες που απεικονίζουν μόνη της την νύφη και μόνο του τον γαμπρό. Προσπαθήστε μην ανοίξετε πολύ την ψαλίδα με την εισαγωγή πολλών γκρουπ συγγενών. Όσο λιγότερα τέτοια καρέ υπάρχουν, τόσο ομορφότερα το αποτέλεσμα.

Ελέγξτε τον χρόνο σας

Ο χρόνος είναι ένα μεγάλο θέμα στον γάμο και καλό θα είναι να μην καταναλώσετε πολύ ώρα για την φωτογράφηση, ιδιαίτερα στο τέλος. Ελέγξτε λίγο πως είναι τα χρονικά σας όρια και εάν βλέπετε ότι αργείτε αναβάλετε ορισμένες πόζες σε κάποιο χορό ή σε ένα χρονικό σημείο κατά την διάρκεια της δεξίωσης. Εάν πάλι γνωρίζετε τις επιθυμίες σας από πριν και έχετε σκοπό να βγάλετε αρκετές οικογενειακές φωτογραφίες, είναι καλό να προσλάβετε και έναν δεύτερο φωτογράφο.

Με το δεύτερο αυτό άτομο μπορείτε παράλληλα κατά την διάρκεια του γάμου να έχετε μερικές λήψεις από πράγματα που συμβαίνουν πίσω σας, όπως επίσης και πολλά κοντινά σποτς.

Ποικιλία φιλμ και μεγεθών

Μην σταθείτε μόνο στα κλασικά φιλμ. Ενημερώστε τον φωτογράφο σας ότι επιθυμείτε να έχετε, εκτός από έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ώστε να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα φιλμ. Για το άλμπουμ σας φροντίστε να εκτυπώσετε σε μεγαλύτερο μέγεθος ιδιαίτερες στιγμές και κοντινά σημεία, που θα δώσουν ξεχωριστό ύφος στον άλμπουμ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.