φτιάχνοντας την λίστα γάμου

Φτιάχνοντας τη λίστα γάμου

Υπάρχουν δύο θεωρίες για την επιλογή ειδών για τη λίστα γάμου, επιλέγουμε αυτά που θέλουμε ή αυτά που χρειαζόμαστε.

Aυτά που Θέλουμε ή Aυτά που Xρειαζόμαστε;

Το να επιλέξετε αυτά που θέλετε σίγουρα είναι το πιο ελκυστικό, αφού συνήθως είναι διακοσμητικά στοιχεία και γενικά αντικείμενα που δεν σκοπεύετε να αποκτήσετε με δικά σας έξοδα άμεσα λόγω του ότι ο προϋπολογισμός σας δεν μπορεί να καλύψει και αυτά στην παρούσα κατάσταση. Ένα θέμα όμως που προκύπτει είναι ότι μπορεί να φανείτε άπληστοι και ότι σκέφτεστε μόνο τη διασκέδαση και την εμφάνιση του σπιτιού σας και όχι τόσο το νοικοκυριό σας ή ότι δεν σκέφτεστε το γάμο σας σε ένα βάθος χρόνου. Φυσικά και πρέπει να προσθέσετε αντικείμενα που σας αρέσουν και δεν έχουν κάποια απτή πρακτική εφαρμογή, αλλά να μην καλύπτουν αυτά το 100% της λίστας σας.

Αν επιλέξετε ότι χρειάζεστε πραγματικά είναι πρακτικότερο, αφού για το σπίτι σας θα χρειάζεστε πάντα κάτι ακόμη. Να θυμάστε ότι οι καλεσμένοι σας, είναι αυτοί που με το δώρο τους σας εύχονται μια καλή και ευτυχισμένη έγγαμη ζωή και δεν σας κάνουν ένα δώρο γενεθλίων. Δεν προτείνουμε λοιπόν στη λίστα να προσθέσετε για παράδειγμα διακοσμητικά κεριά γιατί ουσιαστικά είναι κάτι αναλώσιμο και κανένας δεν θα ήθελε να προσφέρει κάτι αναλώσιμο ως δώρο σε ένα γάμο. Προσθέστε αντικείμενα που πραγματικά ανταποκρίνονται στο νέο σπιτικό που ανοίγετε και σε έναν μακροχρόνιο γάμο, όπως μια σειρά από κατσαρόλες, ένα πλήρες σερβίτσιο φαγητού, ένα πλήρες σετ ποτήρια.

Οι αξία των αντικειμένων της λίστας είναι σημαντικό θέμα.

Σκεφτείτε τη λίστα των καλεσμένων σας και αποφασίστε τις επιλογές για τη λίστα σας. Όλοι θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν κάτι αξιόλογο, χωρίς να επιβαρυνθούν υπερβολικά για την τσέπη τους. Σίγουρα θα συμπεριλάβετε και ακριβά κομμάτια, αλλά αφού συμφωνήσετε με το κατάστημα ότι μπορεί το ποσό γι αυτά να συγκεντρωθεί και από διαφορετικούς καλεσμένους. Πρέπει άλλωστε να δώσετε και την ευκαιρία στους πιο κοντινούς σας ανθρώπους να σας κάνουν ένα ακριβό δώρο γιατί σίγουρα αυτό θα θέλουν.

Πρόβλημα θα προκύψει αν το γούστο σας είναι ιδιαίτερα ακριβό και επώνυμο ή το κατάστημα που θέλετε να ανοίξετε τη λίστα γάμου έχει υψηλές τιμές για το μεγαλύτερο αριθμό των καλεσμένων σας. Συχνά ένα νέο ζευγάρι δεν έχει την ευχέρεια να ισορροπήσει ποιότητα και τιμή, άλλο μεγάλο θέμα. Προσέξτε λοιπόν να αποφύγετε αντικείμενα που θα σπάσουν ή θα είναι γενικά άχρηστα σε ένα χρόνο και προτιμήστε αντικείμενα που θα αντέξουν στο χρόνο και τη χρήση.

Να θυμάστε πάντα ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να επιλέξει από τη λίστα σας. Μπορεί να αγοράσει για εσάς όποιο δώρο κρίνει ότι είναι κατάλληλο και σας ταιριάζει. Γι αυτό αν δε θέλετε εκπλήξεις και δεν έχετε χρόνο για αλλαγές, φροντίστε να είστε συνετοί όταν προσθέτετε αντικείμενα στη λίστα σας, για να καλύψετε όλες τις τσέπες και να την προτιμήσουν.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.