Συνταγές Μαγειρικής

Ελαφρύ γεύμα για δίαιτα μετά από διακοπές & γιορτές

Image

Μήπως τώρα στις διακοπές χαλαρώσατε και δεν προσέξατε την σιλουέτα σας, ενώ σύντομα έρχεται η μεγάλη ημέρα;

Κατά την περίοδο των διακοπών οι περισσότεροι ξεχνιούνται από την ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας και δεν προσέχουν ιδιαίτερα τις διατροφικές τους συνήθειες.

Σας προτείνουμε ένα ελαφρύ γεύμα που θα μπορέσει να επαναφέρει σχετικά σύντομα στην προηγούμενη σας γραμμή και να αφαιρέσει τα “κέρδη” των διακοπών.

Συστατικά

  • 1 καρότο
  • μισό αβοκάντο 
  • 2 – 3 φύλλα μαρούλι
  • 2 – 3 φύλλα σαλάτα κατσαρή (λόλα)
  • Λίγα φύλλα ρόκα
  • 2 – 3 λιαστές ντομάτες
  • μαύρες ελιές
  • μισή κούπα του τσαγιού κρουτόν 
  • 3- 4 τοματίνια
  • ανθότυρο
  • τριμμένο τυρί (όποιο σας αρέσει)

σως

  • λάδι
  • λεμόνι
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • πιπέρι

{loadposition banner_con}Οδηγίες

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σως. Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά στο λάδι, προσθέτοντας το λεμόνι, τη μουστάρδα και το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε είτε σε λεπτές λωρίδες, είτε το τρίβουμε στο χοντρό του τρύφτη, καλύπτοντας τον πάτο της πιατέλας που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια και το προσθέτουμε πάνω από το καρότο.

Περιχύνουμε το καρότο και το αβοκάντο με το 1/3 από τη σως.

Πλένουμε με άφθονο νερό και στεγνώνουμε την λόλα και το μαρούλι και τα κόβουμε με το χέρι για να μη χάσουν τις θρεπτικές τους ουσίες, αλλά και να μη μαυρίσουν ψιλοκόβοντάς τα με το μαχαίρι. Βάζουμε και τα πράσινα λαχανικά στην πιατέλα πάνω από το αβοκάντο και περιχύνουμε με τη 1/2 σως από την ποσότητα που είχε μείνει.

Πλένουμε καλά τη ρόκα και την κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι. Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια και τα προσθέτουμε όλα αυτά σε στρώσεις στην πιατέλα με τη σαλάτα. Προσθέτουμε από πάνω το ανθότυρο, τις λιαστές τομάτες, τις ελιές και τέλος το κρουτόν και προσθέτουμε την υπόλοιπη σως και το τριμμένο τυρί.

Σερβίρουμε την πιατέλα όπως είναι ή αφού πρώτα ανακατέψουμε τα υλικά, ανάλογα πώς μας αρέσει να απολαμβάνουμε τις γεύσεις. 

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply