Ειρήνη & Ανδρέας : Γάμος και γλέντι στην πλατεία

Όταν, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αποφασίσαμε ξαφνικά να πάμε στο αγαπημένο μας παραδοσιακό ουζερί – καφενείο στην πλατεία Κασταλίας στο Μαρούσι, δεν περιμέναμε ότι θα συναντήσουμε εκεί ένα γλέντι να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όταν φτάσαμε δεν ξέραμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά δεν αργήσαμε να το μάθουμε. Και η έκπληξη ήταν μεγάλη κι ευχάριστη!

Γάμος και γλέντι στην πλατεία Ειρήνη Στρατηγοπούλου και Ανδρέας Αναγνωστάτος
Το γλέντι έχει ξεκινήσει για τα καλά!

Η Ειρήνη και ο Ανδρέας είχαν παντρευτεί πριν λίγες ώρες στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι και αυτό που συνέβαινε στην πλατεία ήταν το γαμήλιο γλέντι τους! Η πολυμελής ορχήστρα, που είχε παραταχθεί στο κέντρο σχεδόν της πλατείας, μπροστά από το ουζερί, έπαιζε κυρίως ρεμπέτικα τραγούδια και το κέφι όλων ήταν φανερό. Ακόμη και για τους θαμώνες του καφενείου – ουζερί, που δεν ήταν καλεσμένοι στον γάμο, αλλά βρέθηκαν εκεί τυχαία, όπως κι εμείς! Όλοι έδειχναν τόσο χαλαροί και άνετοι, τόσο ευδιάθετοι και χαρούμενοι και πρώτοι απ’ όλους οι νιόπαντροι.

Γαμήλιο γλέντι στην πλατεία
Η νύφη χόρευε ακούραστη

Γνωριστήκαμε μαζί τους και μέσα σε λίγα λεπτά είδαμε ότι πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, χαμογελαστούς, ευγενικούς, χαρούμενους, προσγειωμένους, που δεν δίστασαν να κάνουν τον γάμο τους, όπως πραγματικά τον ήθελαν και όχι όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Σχεδίασαν τον γάμο τους απλά, εναλλακτικά και σίγουρα διασκεδαστικά!

Γάμος και γλέντι στην πλατεία
Η Ειρήνη έδινε προσοχή σε όλους τους καλεσμένους της, το ίδιο και ο Ανδρέας

Η νύφη, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, έχει καλλιτεχνική φλέβα και ασχολείται από μικρή με τον χορό, έχει σπουδάσει υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης, είναι νέα ηθοποιός και αγαπά το ρεμπέτικο τραγούδι. Πώς να μην το αγαπά, αφού είναι κόρη του Στράτου Στρατηγόπουλου, ενός από τους ιδρυτές της Οπισθοδρομικής κομπανίας!

Η Ειρήνη είχε διαλέξει ένα νυφικό που ταίριαζε με το στυλ του γάμου της
Η Ειρήνη φόρεσε ένα νυφικό που ταίριαζε με το στυλ του γάμου

Ο γαμπρός, Ανδρέας Αναγνωστάτος, είναι προγραμματιστής και αυτή την εποχή ασχολείται με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον project για λογαριασμό μιας Αμερικανικής εταιρείας.

Ο γαμπρός και η νύφη
Οι νιόπαντροι Ανδρέας και Ειρήνη

Τους ρωτήσαμε πώς αποφάσισαν να κάνουν το γλέντι τους σε μια πλατεία, όπως γινόταν παλιά. Ο Ανδρέας μάς απάντησε αυθόρμητα “Γιατί προφανώς γίνεται το καλύτερο γλέντι. Οι επισημότητες δεν βοηθάνε στη διασκέδαση”. Και οι δύο, μάς είπαν ότι ήθελαν στον γάμο τους να μην κάνουν υπερβολές χωρίς λόγο, να περάσουν καλά τόσο οι ίδιοι όσο και οι καλεσμένοι τους, να μην νιώθουν σφιγμένοι, αλλά να είναι όλοι χαλαροί και να διασκεδάσουν χωρίς να σκέφτονται πώς θα καθίσουν, πώς θα πιάσουν το μαχαιροπίρουνο κλπ. και φυσικά ότι ήθελαν να έχουν ρεμπέτικη ορχήστρα.

Ο μπαμπάς της νύφης επί τω έργω
Ο μπαμπάς της νύφης, Στράτος Στρατηγόπουλος, ήταν τρισευτυχισμένος!

Η Ειρήνη είχε πάει στη συγκεκριμένη πλατεία κάποια στιγμή στο παρελθόν, της άρεσε πολύ και όταν άρχισαν να σκέφτονται πού θα κάνουν τον γάμο τους, τη βρήκαν ως ιδανική λύση. Έκλεισαν λοιπόν ημερομηνία στην εκκλησία που βρίσκεται κοντά και κανόνισαν τα απαραίτητα με το ουζερί – καφενείο, αν και, όπως μας είπαν, ο ιδιοκτήτης του παραξενεύτηκε όταν πήγαν να τον συναντήσουν για να συζητήσουν μαζί του σχετικά με ένα γαμήλιο γλέντι! Ο μπαμπάς της νύφης και ο, επίσης μουσικός, αδερφός της οργάνωσαν την ορχήστρα και το πρόγραμμα της βραδιάς κι έτσι ο γάμος τους και το γλέντι πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο 29/9 με το κέφι όλων να μένει αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Γράψαμε κι εμείς τις ευχές μας στο βιβλίο ευχών
Το βιβλίο ευχών γέμισε από ευχές, όχι μόνο των καλεσμένων!

Εμείς τους ευχόμαστε να ζήσουν ευτυχισμένοι, να είναι πάντα αγαπημένοι και να ακολουθούν αυτό που τους λέει η καρδιά τους!