Αρχική » Μόδα » Συμβουλές Νυφικής Μόδας » Νυφικά από το Internet : Οδηγός για online αγορά νυφικού
Συμβουλές για αγορά νυφικών online

Νυφικά από το Internet : Οδηγός για online αγορά νυφικού

Οι νύφες που αποφασίζουν να αγοράσουν το νυφικό τους από το Internet αυξάνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο να αγοράζει μια νύφη το νυφικό της από κάποιο e-shop, αλλά στην Ελλάδα αυτό έχει αρχίσει να κερδίζει οπαδούς με γρήγορο ρυθμό από το 2010 και μετά.

Η σημαντική διαφορά στις τιμές των νυφικών μεταξύ ενός online και ενός φυσικού καταστήματος με νυφικά, αλλά και η τεράστια ποικιλία σε σχέδια που υπάρχει στα e-shop, είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες που κάνουν μια μέλλουσα νύφη να σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το νυφικό της online. Περισσότερες επιλογές, καλύτερες τιμές.

Επειδή όμως υπάρχουν πάρα πολλά e-shop με νυφικά, ενώ κάποια από αυτά προσφέρουν νυφικά σε δικά τους σχέδια, άλλα online καταστήματα προσφέρουν νυφικά, απομιμήσεις νυφικών γνωστών οίκων και κάποια άλλα προσφέρουν τα αυθεντικά νυφικά σε ανταγωνιστικές τιμές, όπως για παράδειγμα το House of Brides , θα πρέπει γενικά να είστε πολύ προσεκτικές στις αγορές σας και να ερευνήσετε αρκετά πριν κάνετε την παραγγελία σας.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε ένα νυφικό online

1. Τη στιγμή που θα σκεφτείτε να αγοράσετε νυφικό από το Internet, θα πρέπει να αποδεχθείτε ταυτόχρονα ότι ένα νυφικό που μοιάζει με κάποιο άλλο, το οποίο είδατε σε μια διαφήμιση ή δοκιμάσατε σε κάποιο γνωστό οίκο, αλλά προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, δεν μπορεί να είναι ίδιο με το «αυθεντικό».

2. Αποδεχθείτε επίσης εξ’ αρχής ότι ένα νυφικό που θα το παραγγείλετε online, δίνοντας τις μετρήσεις που θα σας ζητηθούν, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα ορισμένες μεταποιήσεις όταν το παραλάβετε και το φορέσετε.

3. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά e-shop, εσείς πρέπει να κάνετε καλή έρευνα πριν αποφασίσετε από ποιο θα αγοράσετε το νυφικό σας. Δείτε ποια εταιρεία το διαχειρίζεται, που εδρεύει και που παράγονται τα νυφικά, από πότε δραστηριοποείται σε αυτή την αγορά. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους πληρωμής, την πολιτική επιστροφών, αν εκτελεί παραγγελίες προς αποστολή στην Ελλάδα και με ποιους τρόπους γίνεται η παράδοση. Ελέγξτε τα κόστη που αφορούν τους φόρους και τα μεταφορικά.

4. Προτιμήστε να συνεργαστείτε με ένα γνωστό και ασφαλές e-shop. Το νυφικό, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι ιδιαίτερο ρούχο και αυτό μέχρι πριν λίγα χρόνια εμπόδιζε μια νύφη να αποφασίσει να το αγοράσει εξ’ αποστάσεως από κάποιο online κατάστημα. Όμως πλέον αυτή η αγορά έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ και είναι τόσο διαδεδομένο να πωλούνται και να αγοράζονται τα νυφικά online, που ουσιαστικά δεν υπάρχουν λόγοι για να αποτρέψουν μια νύφη από μια τέτοια απόφαση. Αν παραγγείλετε λοιπόν το νυφικό σας από ένα e-shop, φροντίστε να είναι κάποιο που σας εμπνέει εμπιστοσύνη από την πρώτη ματιά, μέχρι και τα τελευταία “ψιλά γράμματα”. 

5. Συνηθίζεται να υπάρχουν reviews για κάθε νυφικό, όπως για παράδειγμα τα σχόλια σε αυτό το εκπληκτικό γοργονέ νυφικό . Διαβάστε τα με προσοχή και δώστε σημασία στα reviews από νύφες που αγόρασαν το συγκεκριμένο νυφικό και περιγράφουν αναλυτικά την εμπειρία τους, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ για να αποφασίσετε.

6. Δείτε πολλές φωτογραφίες από κάθε νυφικό, από όλες τις όψεις που είναι διαθέσιμες και παρατηρήστε τις φωτογραφίες που εστιάζουν στις λεπτομέρειες της ραφής, του σχεδίου, του κεντήματος. Υπάρχουν e-shop που έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στις φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα το Light In The Box και αυτό είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια σας.

7. Τα περισσότερα e-shop με νυφικά έχουν διάφορους τρόπους επικοινωνίας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Κάποια έχουν και ειδικό τμήμα pre-sale. Προσφέρονται η online επικοινωνία (e-mail, chat, skype κλπ) και η τηλεφωνική επικοινωνία. Πριν παραγγείλετε το νυφικό που σας αρέσει, λύστε κάθε απορία σας. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και ρωτήστε όσα θέλετε να μάθετε ή να διευκρινήσετε.

8. Όπως δεν θα αφήνετε το νυφικό σας για την τελευταία στιγμή αν το αγοράζατε από κάποιο φυσικό κατάστημα, έτσι μην αφήσετε το νυφικό σας για την τελευταία στιγμή αν το αγοράσετε online. Κατά την έρευνά σας υπολογίστε πόσο χρόνο χρειάζεται για να εκτελεστεί η παραγγελία σας (να γίνει το νυφικό στα μέτρα σας και να είναι έτοιμο για αποστολή), αλλά και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει στα χέρια σας (υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποστολής και πρέπει να τους εξετάσετε για τους χρόνους παράδοσης). Υπολογίστε επίσης ότι πρέπει να έχετε χρόνο από την στιγμή που θα το παραλάβετε μέχρι και τον γάμο, για να προλάβετε να κάνετε κάποια μεταποίηση αν χρειαστεί ή για να διορθώσετε εγκαίρως κάποιο λάθος στην παραγγελία. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι πρέπει να κάνετε την παραγγελία σας περίπου 3 μήνες πριν τον γάμο σας.

9. Για να παραλάβετε το νυφικό, όπως το είδατε στις φωτογραφίες, θα πρέπει να δώσετε κι εσείς τις σωστές μετρήσεις στην παραγγελία σας, εφόσον πρόκειται να ραφτεί στα μέτρα σας ειδικά για εσάς, ή να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο με βάση τον πίνακα που υπάρχει σε κάθε online κατάστημα νυφικών. Τις μετρήσεις δεν μπορεί να τις πάρει κάποιος σωστά για τον εαυτό του. Γι’ αυτό ζητήστε από την μητέρα σας, την αδερφή σας ή μια φίλη σας να πάρει τα μέτρα σας για το νυφικό σας. Όποιο άτομο και να κάνει τις μετρήσεις, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που συνήθως δίνει κάθε e-shop και να είναι πολύ προσεκτικό. Θυμηθείτε ότι το μακρύ κοντένει και το φαρδύ στενεύει, αλλά δεν είναι εύκολα εφικτό το αντίθετο. Οπότε προσοχή μη δώσετε λιγότερους πόντους σε κάποια μέτρηση.

Αν σας φαίνονται χρήσιμες οι συμβουλές που μοιραστήκαμε μαζί σας, μοιραστείτε τις κι εσείς με τους φίλους σας πατώντας Like!

Για το Τέλειος Γάμος
Βιβή Κωτούλα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.