Αγορά νυφικού από το διαδίκτυο barefoot woman wearing white shirt standing near white dress

Νυφικά από το Internet : Οδηγός για online αγορά νυφικού

Οι νύφες που αποφασίζουν να αγοράσουν το νυφικό τους από το Internet αυξάνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο να αγοράζει μια νύφη το νυφικό της από κάποιο e-shop και στην Ελλάδα αυτό έχει αρχίσει να κερδίζει οπαδούς με γρήγορο ρυθμό από το 2010 και μετά.

Πού οφείλεται η αύξηση των νυφικών online;

Η σημαντική διαφορά στις τιμές των νυφικών μεταξύ ενός online και ενός φυσικού καταστήματος με νυφικά, αλλά και η τεράστια ποικιλία σε σχέδια που υπάρχει στα e-shop, είναι δύο από τους κυριότερους παράγοντες γι’ αυτή την αύξηση. Μια μέλλουσα νύφη σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το νυφικό της online, κάτι που παλαιότερα είτε δεν πέρναγε από το μυαλό της, είτε δεν της ενέπνεε εμπιστοσύνη μια τέτοια επιλογή. Όμως, περισσότερες επιλογές σημαίνει και καλύτερες τιμές κι έτσι τα νυφικά online είναι μια πραγματικότητα.

Υπάρχουν, όμως πάρα πολλά e-shop με νυφικά και κάποια από αυτά προσφέρουν νυφικά σε δικά τους σχέδια. Άλλα online καταστήματα προσφέρουν νυφικά, τα οποία είναι απομιμήσεις νυφικών γνωστών οίκων. Κάποια άλλα προσφέρουν τα αυθεντικά νυφικά σε ανταγωνιστικές τιμές. Επομένως, θα πρέπει γενικά να είστε πολύ προσεκτικές στις αγορές σας και να ερευνήσετε αρκετά πριν κάνετε την παραγγελία σας.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε ένα νυφικό online

Τη στιγμή που θα σκεφτείτε να αγοράσετε νυφικό από το Internet, θα πρέπει να κάνετε μια σημαντική παραδοχή: Ένα νυφικό που μοιάζει με κάποιο άλλο, αλλά προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, δεν μπορεί να είναι ίδιο με το «αυθεντικό». Το νυφικό της σεζόν που διανύουμε και το είδατε σε μια διαφήμιση ή δοκιμάσατε σε κάποιο γνωστό οίκο και συμπίπτει οπτικά με ένα άλλο που πωλείται από κάποιο eshop σε “τιμή ευκαιρίας” δεν είναι ίδια μεταξύ τους.

Αποδεχθείτε επίσης εξ’ αρχής ότι ένα νυφικό που θα το παραγγείλετε online, δίνοντας τις μετρήσεις που θα σας ζητηθούν, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα ορισμένες μεταποιήσεις όταν το παραλάβετε και το φορέσετε.

Κάντε καλή έρευνα για κάθε eshop με νυφικά πριν προχωρήσετε σε κάποια αγορά

Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά e-shop, εσείς πρέπει να κάνετε καλή έρευνα πριν αποφασίσετε από ποιο θα αγοράσετε το νυφικό σας. Δείτε ποια εταιρεία το διαχειρίζεται, που εδρεύει και που παράγονται τα νυφικά, από πότε δραστηριοποιείται σε αυτή την αγορά. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους πληρωμής, την πολιτική επιστροφών, αν εκτελεί παραγγελίες προς αποστολή στην Ελλάδα. Σημαντικό είναι να ξέρετε με ποιους τρόπους γίνεται η παράδοση. Ελέγξτε τα κόστη που αφορούν τους φόρους και τα μεταφορικά.Νυφικό woman wearing white sweetheart-neckline wedding dress inside vehicle

Προτιμήστε να συνεργαστείτε με ένα γνωστό και ασφαλές e-shop. Το νυφικό, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι ιδιαίτερο ρούχο. Αυτό, μέχρι πριν λίγα χρόνια, εμπόδιζε μια νύφη να αποφασίσει να το αγοράσει εξ’ αποστάσεως από κάποιο online κατάστημα. Όμως, πλέον, αυτή η αγορά έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ. Είναι αρκετά διαδεδομένο να πωλούνται και να αγοράζονται τα νυφικά online, που ουσιαστικά δεν υπάρχουν λόγοι για να αποτρέψουν μια νύφη από μια τέτοια απόφαση. Αν παραγγείλετε λοιπόν το νυφικό σας από ένα e-shop, φροντίστε να είναι κάποιο που σας εμπνέει εμπιστοσύνη από την πρώτη ματιά, μέχρι και τα τελευταία “ψιλά γράμματα”.

Δώστε σημασία στα reviews των νυφικών και ενεργοποιήστε την κριτική σας σκέψη

Συνηθίζεται να υπάρχουν reviews για κάθε νυφικό. Διαβάστε τα με προσοχή και δώστε σημασία στα reviews από νύφες που αγόρασαν το συγκεκριμένο νυφικό και περιγράφουν αναλυτικά την εμπειρία τους, είτε αυτή είναι θετική, είτε αρνητική. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ για να αποφασίσετε.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από κάθε νυφικό, από όλες τις όψεις που είναι διαθέσιμες και παρατηρήστε τις φωτογραφίες που εστιάζουν στις λεπτομέρειες της ραφής, του σχεδίου, του κεντήματος. Υπάρχουν e-shop που έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στις φωτογραφίες και αυτό είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια σας.

Τα περισσότερα e-shop με νυφικά έχουν διάφορους τρόπους επικοινωνίας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών. Κάποια έχουν και ειδικό τμήμα pre-sale. Προσφέρονται η online επικοινωνία (e-mail, chat, skype κλπ) και η τηλεφωνική επικοινωνία. Πριν παραγγείλετε το νυφικό που σας αρέσει, λύστε κάθε απορία σας. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και ρωτήστε όσα θέλετε να μάθετε ή να διευκρινίσετε.

Νυφικό για την τέλεια μέρα white wedding dress hanging on green tree

Να έχετε τον χρόνο σύμμαχό σας και να μην αφήσετε το νυφικό για την τελευταία στιγμή

Όπως δεν θα αφήνατε το νυφικό σας για την τελευταία στιγμή αν το αγοράζατε από κάποιο φυσικό κατάστημα, έτσι μην αφήσετε το νυφικό σας για την τελευταία στιγμή αν το αγοράσετε online. Κατά την έρευνά σας υπολογίστε πόσο χρόνο χρειάζεται για να εκτελεστεί η παραγγελία σας. Για να γίνει το νυφικό στα μέτρα σας και να είναι έτοιμο για αποστολή απαιτείται κάποιος χρόνος και πρέπει να τον λάβετε υπόψη. Υπολογίστε, επίσης, πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει στα χέρια σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποστολής και πρέπει να τους εξετάσετε για τους χρόνους παράδοσης. Υπολογίστε, τέλος, ότι πρέπει να έχετε χρόνο από την στιγμή που θα το παραλάβετε μέχρι και τον γάμο. Θα πρέπει να υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο για να προλάβετε να κάνετε κάποια μεταποίηση αν χρειαστεί. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να διορθώσετε εγκαίρως κάποιο λάθος στην παραγγελία. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι πρέπει να κάνετε την παραγγελία σας περίπου 3 μήνες πριν τον γάμο σας.

Οι μετρήσεις σας παίζουν καθοριστικό ρόλο για να παραγγείλετε σωστά το νυφικό σας

Για να παραλάβετε το νυφικό, όπως το είδατε στις φωτογραφίες, θα πρέπει να δώσετε κι εσείς τις σωστές μετρήσεις στην παραγγελία σας. Εφόσον πρόκειται να ραφτεί στα μέτρα σας, πρέπει να κάνετε σωστά τις μετρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι μετρήσεις είναι σημαντικές για να επιλέξετε το κατάλληλο νούμερο. Να διαβάσετε προσεκτικά πίνακα μεγεθών – μεγεθολόγιο που υπάρχει σε κάθε online κατάστημα νυφικών. Τις μετρήσεις δεν μπορεί να τις πάρει κάποιος σωστά για τον εαυτό του. Γι’ αυτό ζητήστε από την μητέρα σας, την αδερφή σας ή μια φίλη σας να πάρει τα μέτρα σας για το νυφικό σας. Όποιο άτομο και να κάνει τις μετρήσεις, θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που συνήθως δίνει κάθε e-shop. Και να είναι, βεβαίως πολύ προσεκτικό. Θυμηθείτε ότι το μακρύ κονταίνει και το φαρδύ στενεύει, αλλά δεν είναι εύκολα εφικτό το αντίθετο. Οπότε, προσοχή, μη δώσετε λιγότερους πόντους σε κάποια μέτρηση.

Αν σας φαίνονται χρήσιμες οι συμβουλές που μοιραστήκαμε μαζί σας, μοιραστείτε τις κι εσείς με τους φίλους σας πατώντας Like!

Για το Τέλειος Γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.