Αρχική » Οργάνωση γάμου » Special Weddings » Γάμος στην Κρήτη
dest_cret

Γάμος στην Κρήτη

Πρώτος μας σταθμός στη σειρά των αφιερωμάτων με θέμα Destination Weddings, είναι η Κρήτη. Αυτό το υπέροχο νησί με μεγάλη ιστορία και πλούσια παράδοση αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για τα ζευγάρια που θέλουν έναν ιδιαίτερο γάμο ή επιθυμούν να βαπτίσουν το μωρό τους, μακριά από την πόλη, σε έναν άλλο τόπο. Οι κρητικοί γάμοι είναι πασίγνωστοι, οι χοροί μέρος της κουλτούρας του νησιού, το γλέντι γνήσιο και τα έθιμα του γάμου και της βάπτισης ξακουστά.

Ενας γάμος και μια βάπτιση στην Κρήτη, δεν είναι απλή υπόθεση, είναι ολόκληρη γιορτή που διαρκεί τουλάχιστον 3 μέρες. Και μάλιστα, επειδή το κλίμα είναι πάρα καλό, η περίοδος μετά το Πάσχα και μέχρι τον Οκτώβριο είναι ιδανική για να προγραμματίσετε τη δική σας μεγάλη μέρα. Επιλέγοντας την Κρήτη ως προορισμό για την τέλεση του μυστηρίου, δίνετε την ευκαιρία στους καλεσμένους, που σας αγαπούν και δεν θα έλειπαν από τον γάμο σας όπου κι αν γινόταν αυτός, να ταξιδέψουν ως το νησί, να κάνουν ένα ευχάριστο ολιγοήμερο διάλειμμα από την καθημερινότητά τους, να γλεντήσουν μαζί σας, να νιώσουν την κρητική φιλοξενία, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα.

Δίνετε όμως και σε εσάς την ευκαιρία να συνδυάσετε τον γάμο σας με το γαμήλιο ταξίδι σας, καθώς η Κρήτη είναι από τα ομορφότερα μέρη της χώρας, με πάρα πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε, ενώ έχει αρκετά υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε κάθε Νομό για να περάσετε τις πρώτες μέρες σας ως παντρεμένοι. Και για τη διαμονή των καλεσμένων σας όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού οι επιλογές είναι ανεξάντλητες, η Κρήτη έχει πλήρη υποδομή και διαθέτει πάρα πολλά καταλύματα, στα οποία μπορείτε να συμφωνήσετε την κράτηση δωματίων με ευνοϊκούς όρους και προσιτές τιμές.

{loadposition banner_con} Αν παντρευτείτε με θρησκευτικό γάμο ή βαπτίζετε το μωρό σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα όμορφα εκκλησάκια του νησιού, σε μια όμορφη τοποθεσία. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε πολιτικό γάμο, μπορείτε να ζητήσετε να γίνει σε ένα σημείο εκτός από την κλασική αίθουσα ενός Δημαρχείου. Αρκετά ξενοδοχεία προσφέρονται και για τις δύο επιλογές, καθώς διαθέτουν εκκλησάκι όπου τελούνται μυστήρια και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα τέλεσης πολιτικών γάμων.

Μετά το γάμο σας … γλεντήστε το! Είτε με μια δεξίωση σε κάποιο κτήμα, σε κάποιο ανοιχτό χώρο γενικά, δίπλα στην πισίνα ενός ξενοδοχείου, είτε με ένα παραδοσιακό γλέντι σε ένα κρητικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση, γλεντήστε με όργανα, ρακή, κρασί, γαμοπίλαφο και κρητική κουζίνα.

Με τη συμβολή ενός οργανωτή γάμου, που θα αναλάβει την πλήρη διοργάνωση των προετοιμασιών όσο εσείς θα συνεχίζετε τη ζωή σας στον ίδιο ρυθμό, θα είστε ξέγνοιαστοι για όλα. Άλλωστε ένας επαγγελματίας, γνωρίζει πώς πρέπει να γίνουν όλα σύμφωνα με τις συνήθειες και τα έθιμα του τόπου και μπορεί να σας προτείνει λύσεις για κάθε σας επιθυμία.

Σας προτείνουμε να μην παραλείψετε τα τοπικά έθιμα, ένα εκ των οποίων είναι και ο λεγόμενος “πρόγαμος”. Το πολυήμερο γλέντι πριν το γάμο, στο οποίο συμμετέχει και βοηθά όλη η γειτονιά. Αν η καταγωγή σας είναι από την Κρήτη… μην παραλείψετε να γλεντήσετε με την ψυχή σας!

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.