Αρχική » Δεξίωση » Οργάνωση Δεξίωσης » Οργάνωση γάμου : Για να αποφύγετε τα σχόλια
Σχόλια καλεσμένων σε γάμα

Οργάνωση γάμου : Για να αποφύγετε τα σχόλια

Νομίζετε ότι διοργανώνετε την τέλεια δεξίωση; Μην βιάζεστε. Γνωρίζουμε τι σκέφτονται  οι καλεσμένοι  πραγματικά για τους γάμους, τις δεξιώσεις, τους μπουφέδες, τις αναμονές και την διάταξη των τραπέζιών. Για να αποφύγετε την γκρίνια και τις παρεξηγήσεις των φίλων και των συγγενών από μικροπρέπειες, το Τέλειος Γάμος σας συμβουλεύει τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε ώστε να οργανώσετε αξιόλογα τον γάμο σας.

Η ουρά των χαιρετισμών

Οι περισσότεροι βαριούνται τις μεγάλες ουρές για να χαιρετίσουν το ζευγάρι και παράλληλα να του δώσουν το δώρο του (συχνά κάποιο από τα γνωστά φακελάκια). Γάμοι που ξεπερνούν τα 300 άτομα καλεσμένους πρέπει να προσέξουν τον χρόνο που θα καταναλώνουν με κάθε έναν ξεχωριστά για να μην υπάρξει δυσαρέσκεια και μεγάλη καθυστέρηση. Η ώρα των χαιρετισμών δεν είναι κατάλληλη για να “πιάνουμε την κουβέντα”.

Διαφορά χρόνου τελετής & δεξίωσης

Τα μεγάλα κενά μεταξύ των δύο αυτών γεγονότων είναι ιδιαίτερα προβληματικά, διότι οι καλεσμένοι συνήθως δεν έχουν προγραμματίσει κάτι μεταξύ του ενός γεγονότος και του άλλου, με συνέπεια την άσκοπη αναμονή.

Σωστή τοποθέτηση καλεσμένων στα τραπέζια

Είναι ενοχλητικό να κάθετε ένας καλεσμένος σε ένα τραπέζι που δεν γνωρίζει κανένα άλλο μέλος του. Εάν παράλληλα δεν υπάρχει και κανένα κοινό ενδιαφέρον που να τους ενώνει θα αισθανθούν πραγματικά άσχημα, που ενώ θα βρίσκονται εκεί να σας ευχηθούν, θα πρέπει να παρουσιάζουν και να συστήνουν τον εαυτό τους σε ανθρώπους που είναι παντελώς άγνωστοι γι’ αυτούς.

Αποφυγή καθυστερήσεων

Πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο ωράριο που θα ακολουθήσετε. Εάν πραγματοποιείτε το γάμο σας ημέρα που η επόμενη που ακολουθεί είναι εργάσιμη, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καλεσμένων θα εργάζεται, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι όλα θα πρέπει να πραγματοποιηθούν χρονικά κατάλληλα, ώστε να μην έχετε ούτε απώλειες από την συμμετοχή των καλεσμένων, αλλά ούτε και την σύντομη αποχώρησή τους από την δεξίωση. Επίσης κάτι ανάλογο πρέπει να σκεφτείτε εάν έχετε μεγάλο ποσοστό καλεσμένων από άλλες πόλεις, που έχουν έρθει με δικό τους μέσο στον γάμο σας.

Έτοιμο set up

Ενημερώστε τον υπεύθυνο του catering ή τον μετρ για την ώρα της άφιξής σας. Δεν είναι καλό να περιμένουν οι καλεσμένοι σας στο lobby ή σε χώρους αναμονής για την μη έγκαιρη προετοιμασία του χώρου.

Ενημερώστε τον ανθοκόμο σας

Πρέπει η εκκλησία ή ο χώρος της δεξίωσης να είναι έτοιμοι τουλάχιστον 15 με 30 λεπτά πριν την άφιξη του ζεύγους ή των καλεσμένων αντίστοιχα. Το να περνάνε υπεύθυνοι του στολισμού ανάμεσα στους καλεσμένους και να τοποθετούν πράγματα την τελευταία στιγμή δεν είναι καθόλου σωστό και δείχνει κακή οργάνωση.

Βοηθητικά τραπεζάκια

Πρέπει να έχετε μεριμνήσει να ζητήσετε από τον μετρ να υπάρχουν διαθέσιμα κενά τραπεζάκια στον χώρο του cocktail. Συνήθως δεν υπάρχουν ελεύθερα σημεία να αφήσει κάποιος το άδειο ποτήρι ή το μικρό πιάτο του ορντέβρ.

Μην ξεχάσετε να βάλετε ονόματα για τις θέσεις για όλους

Φαντάζεστε να υπάρχει ένας καλεσμένος, μόνος του , που να μην γνωρίζει κανένα άλλο άτομο, να μην υπάρχει το όνομα του πουθενά και όλα τα τραπέζια που δεν είναι ρεζερβέ, να έχουν ρούχα και τζάκετ άλλων; Αυτό φυσικά, στην περίπτωση που δεν λειτουργήσετε με τη φιλοσοφία της λίστας καλεσμένων στην είσοδο της δεξίωσης.

Οι καλεσμένοι δεν πρέπει να πληρώσουν για extra ποτό

Πρέπει να έχετε ενημερώσει τους υπεύθυνους ότι είστε σε θέση να καλύψετε και την ανάγκη κάποιου καλεσμένου σας, που επιθυμεί να πιει ένα ποτό, πλέον αυτών που προσφέρετε στο μενού.

Προσέξτε τις θέσεις των κουμπάρων

Εάν ο σύζυγος είναι ο κουμπάρος στον γάμο δεν θα πρέπει να τοποθετήσετε την σύζυγό του στην αντίθετη πλευρά των τραπεζιών, μεταξύ αγνώστων γιατί σίγουρα θα αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα. Αν είναι παντρεμένο ή αρραβωνιασμένο ζευγάρι, θα πρέπει να καθίσουν μαζί στο νυφικό τραπέζι. Διαφορετικά, θα πρέπει το άλλο μέλος του ζευγαριού να καθίσει στο κοντινότετο τραπέζι.

Λειτουργία εξαερισμού

Δεν είναι υποχρεωμένοι οι καλεσμένοι που, δεν είναι καπνιστές να αναπνεύσουν τον καπνό των υπολοίπων με την κακή, ή δίχως, χρήση του εξαερισμού. Πρέπει να σκεφτείτε και αυτούς που ενδεχομένως έχουν προβλήματα υγείας. Αν και με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, το θέμα του καπνού λύνεται, πάντα υπάρχει ανάγκη καλού εξαερισμού λόγω της συνάθροισης πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο.

Κατάλληλη μουσική για όλους

Μην περιμένετε τον παππού και την γιαγιά να ξετρελαθούν εάν όλο το βράδυ εσείς θα θέλετε να χορεύετε σε latin και pop ρυθμούς, αλλά και από την άλλη γάμος δεν σημαίνει μόνο κλαρίνο, βιολιά και μπουζούκια. Οργανώστε μαζί με τον μαέστρο ή τον Dj ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει όλα τα γούστα και προπαντός θα διασκεδάσει όλους.

Για το teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.