Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ρόλοι & Αρμοδιότητες » Γάμος οικονομικός και πρωτότυπος εκτός Σαββάτου Μέρος Β
Oikonomikos gamos ektos Savvatou

Γάμος οικονομικός και πρωτότυπος εκτός Σαββάτου Μέρος Β

Συνεχίζουμε, από το 1ο Μέρος για την οικονομία στον γάμο σας, προτείνοντάς σας να σκεφτείτε εναλλακτικές ημέρες, εκτός του κλασικού Σαββάτου, για να παντρευτείτε. Ο γάμος Παρασκευή ή Κυριακή είναι ένα ενδεχόμενο που θα πρέπει να σκεφτείτε.

Τι λέτε να διαλέξετε κάποιες special ημερομηνίες για τον γάμο σας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ να έχετε επέτειο γάμου την Πρωτοχρονιά ή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Σε περίπτωση που αυτές οι ειδικές ημέρες πέφτουν και κοντά σε Σαββατοκύριακο, είναι ιδανικό και για τους καλεσμένους σας που έρχονται από μακριά.

Και γιατί όχι να μην εμπνευστείτε το ύφος του γάμου σας και να μη γιορτάσετε συγχρόνως το θέμα της συγκεκριμένης ημέρας;

Παρόλα αυτά, έχετε υπόψη σας ότι ορισμένοι επαγγελματίες έχουν εξαιρετική ζήτηση τις συγκεκριμένες ημέρες. Παραδείγματος χάριν, οι ανθοπώληδες είναι πνιγμένοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και οι ορχήστρες είναι δύσκολο να κλειστούν την Πρωτοχρονιά, αν σκέφτεστε να έχετε ζωντανή μουσική στον γάμο σας.

Προετοιμαστείτε για τον γάμο εκτός Σαββάτου και μεριμνήστε για τους καλεσμένους
σας

Εντάξει, χωρίς αμφιβολία είναι λίγο δύσκολο για τους καλεσμένους σας, ειδικότερα για εκείνους που έρχονται από μακριά, να παραστούν σε ένα γάμο Παρασκευή ή Κυριακή ή ακόμη περισσότερο κάποια μέρα στη μέση της εβδομάδας. Πιθανόν να πρέπει να πάρουν μία ημέρα άδεια από τη δουλειά τους και αν δεν είναι δικοί σας άνθρωποι, μάλλον δεν θα το επιδιώξουν. Προετοιμαστείτε σε κάθε περίπτωση για περισσότερα από τα συνηθισμένα παράπονα, αλλά και για το ότι οι λιγότερο δικοί σας άνθρωποι ίσως να μην έρθουν στον γάμο σας. Οι καλές ειδήσεις όμως είναι ότι θα έρθουν όσοι σας αγαπάνε αληθινά και θέλουν να σας δουν ευτυχισμένους. Και το γεγονός αυτό θα σας χαρίσει περισσότερη χαρά και ευχαρίστηση.

Τα τελευταία χρόνια, με τόσους καλεσμένους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να παραβρεθούν σε γάμους (και ειδικά σε γάμους που γίνονται σε άλλο τόπο από τον τόπο κατοικίας ή καταγωγής του ζευγαριού – γνωστοί και ως destination weddings), πολλά ζευγάρια που παντρεύονται και εκτός Σαββάτου και εκτός πόλης… προγραμματίζουν παράλληλες γιορτές, pre-wedding parties και κάθε είδους γλέντια, που διαρκούν λίγες ημέρες, για να διασκεδάσουν και να ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.