Πλεονεκτήματα του μπουφέ σε μια δεξίωση και πότε συμφέρει να τον επιλέξετε

Γιατί θα διαλέγατε μπουφέ στη δεξίωση

Buffet ή σερβιριστό μενού για τη γαμήλια δεξίωση; Πολλά ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, φτάνουν αργά ή γρήγορα σε αυτό το δίλλημα και πρέπει να επιλέξουν φυσικά τη “σωστό” για τη δική τους περίπτωση. Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του buffet σε μια δεξίωση, ή ακόμη και σε μια γιορτή στο σπίτι σας και σε ποιες περιπτώσεις θα τον επιλέγατε.

Πλεονεκτήματα μιας δεξίωσης με μπουφέ

Ποικιλία

Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα είναι η ποικιλία των φαγητών και των γεύσεων, που είναι μεγάλη. Μπορείτε να έχετε ποικιλία ορεκτικών, ποικιλία κρεατικών για παράδειγμα, ζυμαρικά, αρκετές διαφορετικές σαλάτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να καλυφθούν οι ιδιαίτερες ανάγκες όλων των καλεσμένων σας, καθώς και οι διατροφικές τους ιδιαιτερότητες, όπως λόγου χάρη κάποια αλλεργία.

Διακόσμηση & Παρουσίαση

Η εμφάνιση του buffet κλέβει την παράσταση και είναι μια καλή ευκαιρία για να αποτελεί μέρος της διακόσμησής σας. Πολλοί chef δημιουργούν πραγματικά καλλιτεχνήματα για την παρουσίαση των πιατέλων, στο κέντρο του buffet, στο σημείο των φρούτων ή των θαλασσινών. Χαραγμένα καρπούζια που μοιάζουν με ανανά και  πολυόροφη τούρτα από γαρίδες, κερδίζουν τις εντυπώσεις. 

Απαιτείται λιγότερο προσωπικό

Αν στη δεξίωση επιλέξετε buffet, θα χρειαστείτε λιγότερα άτομα για να εξυπηρετούν τα τραπέζια, αλλά θα πρέπει  σε κάθε περίπτωση να υπάρχει επαρκές προσωπικό για την εξυπηρέτηση του buffet. Έτσι οι καλεσμένοι σας θα νιώθουν άνετα, θα αισθάνονται ότι βρίσκονται σε φιλόξενο περιβάλλον και ότι εξυπηρετούνται άψογα, ενώ εσείς πιθανότητα να κάνετε και μια μικρή οικονομία.

Ενδείκνυται για δεξιώσεις πολλών ατόμων

Όταν οι καλεσμένοι σας είναι πολλοί, τότε σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή, αφού μπορείτε να στήσετε δύο μπουφέδες και να σερβίρονται πολύ γρήγορα οι καλεσμένοι σας. Έτσι, και δεν θα υπάρξει αναστάτωση και τα φαγητά θα είναι ζεστά όταν φτάσουν στο πιάτο των καλεσμένων σας. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο οικονομική επιλογή από το σερβιριστό μενού, αλλά αυτό εξαρτάται από τις επιλογές σας στα φαγητά και από τον αριθμό των καλεσμένων σας.

Δεν περιορίζεται από τον χώρο

Μια δεξίωση με buffet δεν περιορίζεται από τον γεωγραφικό τόπο, τον χρόνο και τον χώρο που γίνεται. Ακόμη και αν επιθυμείτε να διασκεδάσετε πάνω στην άμμο, η λύση που ταιριάζει είναι ο μπουφές.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.