Η πεθερά σας

Η πεθερά σας ….

Η πεθερά σας είναι νέα και χωρισμένη; Έχει κακή σχέση με τον πατέρα του συζύγου σας και μισεί τους άντρες μετά από αυτόν, γιατί έχει πληγωθεί ο εγωισμός της; Περαστικά σας, πρέπει να προσπαθήσετε πολύ μαζί με τον σύζυγό σας για να την κάνετε να πάψει να είναι ενοχλητική και προσκολλημένη στον γιο της.

Η νέα  Πεθερά

Αυτή η γυναίκα είναι αρκετά νέα, αλλά δεν επιδιώκει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από το διαζύγιο. Ζει γεμάτη θυμό για το πρώην άντρα της, για οποιοδήποτε άντρα την πλησιάσει με σοβαρό σκοπό και έχει αφιερώσει τη ζωή της στα παιδιά με πρωταγωνιστή τον γιο της, δηλαδή τον άντρα σας.

Αντιμετωπίζετε λοιπόν μια κατάσταση όπου η πεθερά σας, τηλεφωνεί συνέχεια για να σας παραπονεθεί ότι δεν περνάτε από το σπίτι της για να τη δείτε, πολλές φορές θέλει να βγει μαζί σας έξω ή να πάτε μαζί διακοπές ή έστω κάπου ένα Σαββατοκύριακο, γιατί ως νέα γυναίκα όλα αυτά τα έχει ανάγκη.

Το πρόβλημα είναι πως θεωρεί άντρα της ζωής της τον άντρα σας και σας βλέπει ανταγωνιστικά. Πιθανότατα να σας ζηλεύει κιόλας και γι αυτό αναμειγνύεται συνέχεια στα οικογενειακά σας, παριστάνοντας την άνετη και την φίλη, ώστε να έχει πάντα θέση στη ζωή σας.

Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε εσείς;

Πρώτα από όλα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που ζείτε δεν είναι φυσιολογικό και είναι απαραίτητο να το καταλάβει και ο σύζυγός σας. Μαζί, ακολουθώντας κοινή γραμμή δράσης, πρέπει να βρείτε τρόπους να αποφεύγετε να μοιράζεστε μαζί της όλα τα προσωπικά σας. Αυτά πρέπει να μένουν σπίτι σας.

Ταυτόχρονα μπορείτε να της προτείνετε να ξεκινήσει κάποιες δραστηριότητες, να πάει γυμναστήριο, να ξαναπάρει τηλέφωνο κάποιες φίλες της και να πάνε για καφέ, να βρει ίσως μια δουλειά, αν δεν εργάζεται. Προσπαθήστε κι εσείς από την πλευρά σας να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών της, ώστε να βρεθεί κάποιος άντρας που θα της προκαλέσει το ενδιαφέρον και θα την κάνει να ξεπεράσει το θυμό που νιώθει για όλους τους άντρες εκτός από τον γιο της.

Πλησιάστε τη γενικά με ήπιους τρόπους και μην τσακωθείτε μαζί της. Ακόμη και με το γιο της να τσακωθεί, θα σας θεωρεί ηθικό αυτουργό και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Το ζητούμενο είναι οι σχέσεις σας να παραμείνουν καλές και φιλικές, αλλά να αφήσει το χώρο που χρειάζεστε σαν ζευγάρι.

Αν βρει την ισορροπία στην προσωπική της ζωή, τότε θα φερθεί σαν πραγματική μητέρα και πεθερά και όχι σαν αντίζηλος. Κάνετε λοιπόν υπομονή μαζί της και θα δείτε πως με τους σωστούς χειρισμούς τα πράγματα θα διορθωθούν.

Για το Τέλειος Γάμος
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.