Image

Καλεσμένοι σε γάμο; Μάθετε να συμπεριφέρεστε όπως αρμόζει

Αν είστε καλεσμένοι σε ένα γάμο, τότε πηγαίνετε μόνο με καλή διάθεση και αφήστε τα σχόλια στην άκρη!

Αυτή είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε, γιατί ότιδήποτε άλλο ακολουθήσει στη συνέχεια του άρθρου είναι τελικά λιγότερο σημαντικό. Το ζευγάρι που παντρεύεται σας τιμά και σας καλεί σε μια χαρούμενη στιγμή του κι εσείς αυτό πρέπει να το σεβαστείτε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δύο είναι οι λόγοι που γράφουμε το παρόν άρθρο. Και οι δύο έχουν σχέση με την καλή συμπεριφορά των καλεσμένων σε ένα γάμο. Ο πρώτος αναφέρεται στη συμπεριφορά, κυρίως πριν το γάμο και ο άλλος στη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του γάμου και μετά. Θα καταλάβετε πολύ σύντομα τι εννοούμε !

Ενδεδειγμένη συμπεριφορά καλεσμένων πριν τον γάμο

Είστε λοιπόν καλεσμένοι σε ένα γάμο, φίλων σας, συγγενών σας, συναδέλφων και δεν έχετε διάθεση να πάτε ή λόγω κάποιων ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορείτε; Τότε καλύτερα να ενημερώσετε ευγενικά, στέλνοντας το δώρο σας, συνοδευόμενο από μια κάρτα με τις ευχές σας και ένα σύντομο μήνυμα για την μη παρουσία σας στο γάμο. Με αυτό τον τρόπο είστε τυπικοί από τη μία και αφήνετε την καλύτερη εντύπωση από την άλλη, καθώς βοηθάτε το ζευγάρι στον προγραμματισμό του για την ημέρα του γάμου.

Αν είστε καλεσμένοι και στη δεξίωση, έχετε ένα λόγο παραπάνω να ενημερώσετε εγκαίρως ότι δεν θα μπορέσετε να παρευρεθείτε. Βέβαια όσον αφορά τη δεξίωση, θα πρέπει να ενημερώνετε εγκαίρως σε κάθε περίπτωση, παρουσίας ή απουσίας σας.

Δείτε μερικά μερικά παραδείγματα για να στείλετε τις ευχές σας

Με το συμβολικό αυτό δώρο,
σας ευχόμαστε κάθε ευτυχία στη νέα σας ζωή.
Αν και δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε στον γάμο σας
η σκέψη μας θα σας συνοδεύει.
Οικογένεια : Αποστόλου Νικόλαου

Το δώρο μας για το γάμο σας, μεταφέρει
σας ευχές μας, για να ζήσετε ευτυχισμένοι και
να έχετε βίο ανθόσπαρτο.
Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν θα μας επιτρέψουν
να παρευρεθούμε στο γάμο σας.
Οικογένεια : Μακρίδη Στέφανου

Σας ευχόμαστε κάθε ευτυχία
και καλοτυχία στη νέα σας ζωή.
Στη δεξίωσή σας δεν θα μπορέσουμε
να παρευρεθούμε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.
Οικογένεια : Δημητρίου Ηρακλή

Να ζήσετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι.
Τις ευχές μας θα σας δώσουμε και προσωπικά στο γάμο σας,
αλλά δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε στη δεξίωσή σας.
Οικογένεια : Ξένου Ευάγγελου

Η συμπεριφορά του “καλού” καλεσμένου

Αν τελικά αποφασίσετε να πάτε σε ένα γάμο, τότε οπλιστείτε με καλή διάθεση και αποφύγετε κάθε είδους σχολιασμούς, ειδικά αρνητικούς. Αποφύγετε να γκρινιάζετε για διάφορα, που μπορεί να μην είναι όπως τα περιμένατε. Αν το χτένισμα της νύφης δεν κράτησε όλο το βράδυ, ή το ραντάκι του νυφικού της δεν έλεγε να μείνει στη θέση του, είναι πράγματα που ήδη έχουν στεναχωρήσει και την ίδια αρκετά. Μην το κάνετε θέμα λοιπόν στα πηγαδάκια που δημιουργούνται συνήθως σε ένα γάμο.

Στην περίπτωση που στην ζωή σας έχετε μεγάλη δόση όμορφης τρέλας, και ειδικά με τους κολλητούς σας που παντρεύονται, προσπαθήστε να την περιορίσετε εντός της εκκλησίας και κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, γιατί εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς και άλλωστε δεν είναι όλες οι ώρες, όλα τα μέρη κι όλες οι καταστάσεις για να σπάμε πλάκα! Σεβαστείτε το μυστήριο που διάλεξαν οι φίλοι σας να γίνει στην εκκλησία και στον χορό του Ησαΐα προσέξτε τα κεφάλια, τον παπά και τους πολυελαίους! Ρίξτε “με μέτρο” αγνό ρύζι από αυτό που μοιράστηκε – όπου επιτρέπεται – και αποφύγετε τα κουφέτα και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα.

Οταν φτάσετε στο χώρο της δεξίωσης, μην επιμένετε να μάθετε ποιοι άλλοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με εσάς, αφήνοντας την ουρά πίσω σας να μεγαλώνει. Οδηγηθείτε στο τραπέζι που θα σας υποδείξουν κατά την είσοδό σας και μη ζητάτε να γίνουν αλλαγές εκείνη την ώρα, επειδή ένας φίλος σας κάθεται αλλού κι εσείς θέλετε να καθίσετε μαζί του.

Αν το φαγητό στη δεξίωση, η μουσική ή θέση που σας υπέδειξαν να καθίσετε δεν σας ικανοποιούν, δεν είναι απαραίτητο να τα σχολιάσετε και να δημιουργήσετε ένα αρνητικό κλίμα και στους γύρω σας. Το ζευγάρι και οι γονείς τους προσπάθησαν σίγουρα για το καλύτερο, για να ικανοποιήσουν όλους τους καλεσμένους τους. Κάποιες φορές όμως δεν είναι όλα όπως σχεδιάστηκαν για πολλούς λόγους, που κατά καιρούς αναφέρουμε στα άρθρα μας. Προσπαθήστε τουλάχιστον εσείς να είστε ευγενικοί και διακριτικοί.

Αλλωστε είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν όλες οι προτιμήσεις, όση προσπάθεια και αν έχει γίνει !

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.