Τα καταστήματα νυφικών Priscilla of Boston έκλεισαν, αλλά …

Τα καταστήματα νυφικών Priscilla of Boston έκλεισαν, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει η μητρική εταιρεία David’s Bridal από το καλοκαίρι του 2011. Όμως δεν είναι αυτό που εξόργισε τον κόσμο τις πρώτες μέρες του 2012. Η θύελλα των αντιδράσεων ξεκίνησε όταν μετά το κλείσιμο ενός από τα καταστήματα με νυφικά Proscilla of Boston στη Μιννεσότα, καταστράφηκαν από τους υπεύθυνους, νυφικά και βραδινά φορέματα συνολικής αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων, αντί να διοχετευθούν για κοινωφελείς σκοπούς! Όλα τα καταστήματα έκλεισαν στις 30 Δεκεμβρίου 2011.

priscilla of boston destroys wedding dresses
Τα νυφικά βάφονται με κόκκινο σπρέυ μέσα σε ένα κάδο σκουπιδιών

Οι υπεύθυνοι της αλυσίδας νυφικών, καθώς και οι εκπρόσωποι της εταιρείας David’s Bridal αντιλήφθηκαν τις αντιδράσεις των καταναλωτών, οι οποίες έφτασαν μέχρι τα δελτία ειδήσεων και φυσικά κατέκλυσαν τα social networks, όπως το Facebook και εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η πολιτική της Priscilla of Boston είναι να δωρίζει νυφικά και βραδινά φορέματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και το έχει κάνει συχνά στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν το κάνει για ρούχα που δεν είναι σε καλή κατάσταση ή έχουν αποτελέσει δείγματα στα καταστήματά της και συνεπώς είναι ταλαιπωρημένα. Η μητρική εταιρεία συμπλήρωσε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις του κόσμου και ότι φροντίζει να συγκεντρώσει όλα τα νυφικά και τα φορέματα από τα καταστήματα που έκλεισαν, ώστε να τα αξιολογήσει και να κρίνει αν κάποια από αυτά θα μπορούσαν να τα προσφέρουν για κάποιους κοινωφελείς σκοπούς.

Υπάρχει όμως μια ακόμη ερμηνεία για την παραπάνω ενέργεια και αυτή έχει σχέση με την προστασία των σχεδίων από τις αντιγραφές και τις υπάρχουσες συμφωνίες με τις “ετικέτες”.

Εσείς πώς πιστεύετε ότι θα αντιδρούσατε αν βλέπατε να βάφονται με κόκκινο σπρέυ νυφικά μεγάλης αξίας και να καταστρέφονται, αντί να προσφερθούν σε ειδική τιμή ή να χαριστούν για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό;

Η φωτογραφία προέρχεται από το myfoxtwincities.com