Αρχική » Hot Stuff » Διακόσμηση Σπιτιού » Τα πασχαλινά αυγά δεν είναι μόνο κόκκινα {Μέρος Β}
avga gia tin diakosmisi tou spitiou to pasxa

Τα πασχαλινά αυγά δεν είναι μόνο κόκκινα {Μέρος Β}

Συνέχεια από το πρώτο μέρος με τίτλο «Πασχαλινά αυγά στη διάκοσμηση»

Συνεχίζοντας τις ιδέες για πασχαλινά αυγά, που διαφέρουν από αυτά που ξέρουμε, θα εμπλέξουμε σε αυτό το άρθρο μερικά ακόμη υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ιδέες για σχέδια που μπορείτε να φτιάξετε.

Ιδέες για να δημιουργήσετε πασχαλινά αυγά – έργα τέχνης

Τα παλ ανοιξιάτικα χρώματα είναι πολύ ταιριαστά για να δώσουν μια πινελιά ανανέωσης στο σπίτι σας. Γαλάζιο, μπεζ, ροζ, πορτοκαλί, πράσινο κ.α., πάντα σε απαλούς τόνους, δημιουργούν μεταξύ τους ωραίους συνδυασμούς. Βάλτε όμως κι εσείς πάνω τους τη δική σας πινελιά, σχηματίζοντας διάφορα σχέδια στα αυγά σας. Μερικές ακόμη ιδέες είναι να ζωγραφίσετε πάνω σε αυτά, σπείρες, μαίανδρους, καρδούλες, διάφορα λουλουδάκια και άλλα σχέδια ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Αν έχετε παιδιά, δώστε τους τη χαρά να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες.

Χρησιμοποιήστε τα, πέρα από τη διακόσμηση του σπιτιού, ακόμη και για τη διακόσμηση της συσκευασίας ενός πασχαλινού δώρου (προτείνουμε να είναι ψεύτικο το αυγό) ή προσφέρετε μερικά από αυτά μέσα σε ένα καλάθι μαζί με ένα τσουρέκι και μερικά πασχαλινά κουλούρια ως δώρο στους κουμπάρους σας (παραδοσιακό δώρο) ή σε καλούς σας φίλους.

pasxalina avga erga texnis

Αν βέβαια είστε καλοί στα καλλιτεχνικά μπορείτε να μετατρέψετε τα αυγά σας σε …

 κάτι άλλο, που δεν θα θυμίζει αυγό παρά μόνο λόγω του σχήματός τους. Έτσι, ένα απλό αυγό μπορεί να μετατραπεί σε ένα ηλιόλουστο λιβάδι για παράδειγμα, σε μια παραλία ή ακόμη και σε μια πασχαλίτσα, όπως αυτή της φωτογραφίας. Μπορείτε να φτιάξετε ακόμη και μια ολόκληρη ιστορία που θα εξελίσσεται από αυγό σε αυγό αν κάποιος τα τοποθετήσει στη σειρά.

 

pasxalina avga fatsoules

Όσο για τα αυγά φατσούλες, αυτά δεν θα τα αγαπήσουν μόνο τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι! Αρκεί ένας μαρκαδόρος και πολύ φαντασία. Φτιάξτε το χαρούμενο αυγό, το λυπημένο, το αυγό που μόλις έκανε τη ζαβολιά, το ερωτευμένο αυγό που γέρνει πάνω στο ευτυχισμένο ταίρι του, το πονηρό θηλυκό – κατεργάρα γυναίκα, το βαρύ και ασήκωτο και όποια άλλη έκφραση προσώπου έρθει στο μυαλό σας. Και φυσικά μπορείτε να κάνετε τους χρωματικούς συνδυασμούς που προτιμάτε.

Αν έχετε τραπέζι στο σπίτι, φτιάξτε μια φατσούλα που ταιριάζει σε κάθε καλεσμένο σας και τοποθετήστε το αυγό στο πιατό του για να τον καλωσορίσετε. Δείτε το όμως με όσο χιούμορ αντέχετε εσείς, αλλά και καθένας από τους καλεσμένους σας

Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε τις δικές σας σφραγίδες με εύκολα σχέδια, κόβοντας στη μέση μια πατάτα και σκαλίζοντας πάνω σε κάθε μισό της το σχέδιο που θέλετε. Στη συνέχεια σφραγίστε με μελάνια σε διάφορα χρώματα πάνω στα αυγά.

Και τα αυτοκόλλητα όμως είναι μια από τις ευκολότερες λύσεις για να αλλάξετε εικόνα στα αυγά σας. Ακόμη και τα κολάζ με διάφορα χαρτιά ή με αποκόμματα από βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, αλλά και τα παλιά γραμματόσημα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φτιάξετε artistic πασχαλινά αυγά.

Αρκετές ακόμη ιδέες και tips για τα πασχαλινά αυγά μπορείτε να διαβάσετε και στο άρθρο του WeddingBlog με τίτλο «Παιχνιδιάρικα Πασχαλινά αυγά για διακόσμηση»

Διαβάστε επίσης

Πασχαλιάτικη διακόσμηση και αυγά

Φτιάξτε τις δικές σας χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Κεντρική διακόσμηση στο Πασχαλινό τραπέζι

Ανακαλύψτε την πασχαλινή λάμψη

Φτιάξτε και προσφέρετε τα δικά σας δώρα για το Πάσχα

Καλή  Ανάσταση & Καλό Πάσχα

Για το www.teleiosgamos.gr

Βιβή Κωτούλα

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.