Κλασσικό μονόπετρο

Κοσμήματα Do & Don’t

Τι να προσέξετε για τα κοσμήματα σας

Διαλέξτε ένα ασφαλές μέρος για να φυλάσσετε τα κοσμήματά σας όταν δεν τα φοράτε. Για να μη το ξεχάσετε ποτέ, καλό είναι να μην το αλλάζετε συχνά και φυσικά να μην το ανακοινώνετε σε κανένα.

Αποθηκεύστε ένα διαμάντι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην τραυματιστεί από άλλα κοσμήματα. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το κουτί του.

Φωτογραφήστε ή βιντεοσκοπήστε τα κοσμήματά σας και αποθηκεύστε φωτογραφίες ή κασέτες μαζί με άλλα σημαντικά έγγραφα.

Μια θυρίδα είναι καλό σημείο για τη φύλαξή τους.

Φροντίστε να ενημερωθείτε από τον ασφαλιστή σας για τους όρους και τις λεπτομέρειες του συμβολαίου σας, που αναφέρονται στην ασφαλιστική κάλυψη για τα κοσμήματά σας.

Ελέγξτε τα κοσμήματά σας, τουλάχιστον μια φορά το εξάμηνο.

Να τα φροντίζετε και να τα καθαρίζετε συχνά. Ρωτήστε τον κοσμηματοπώλη για τον τρόπο που ενδείκνυται, ώστε να τα συντηρείτε σε άριστη κατάσταση.

Τι να αποφύγετε για τα κοσμήματα σας

Μη φοράτε κοσμήματα και ειδικά δαχτυλίδια όταν πλένετε, όταν χρησιμοποιείτε δυνατά καθαριστικά ή όταν κάνετε βαριές δουλειές. Είναι πιθανό να τα γρατσουνίσετε ή να τα λερώσετε με κάποιο χημικό.

Μην αφήνετε τα δαχτυλίδια σας στην άκρη του νιπτήρα για να πλύνετε τα χέρια σας, είναι εύκολο να τα ξεχάσετε ή να τα χάσετε. Επίσης, όταν διανυκτερεύετε σε ξενοδοχείο, ασφαλίστε τα κοσμήματα και μη τα ακουμπάτε οπουδήποτε στο δωμάτιο, ή στο κομοδίνο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μη βγάζετε τα σκουλαρίκια σας για να μιλήσετε στο τηλέφωνο, γιατί μπορεί επίσης να τα ξεχάσετε και να παραπέσουν.

Μη φοράτε τα δαχτυλίδια σας όταν κάνετε δουλείες κήπου, γιατί μπορεί να τα τραυματίσετε ή να χάσετε κάποια πέτρα που τα στολίζει.

Αν είστε προσεκτικές, θα διασώσετε τα κειμήλια της οικογένειάς σας και θα τα πολλαπλασιάσετε για τις επόμενες γενιές, προσθέτοντας και τα δικά σας.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.