δεξίωση με μικρότερο κόστος

Κόστος Δεξίωσης, μειώνεται άραγε;

Με αφορμή δικές σας ερωτήσεις που έχουν, σε ένα μεγάλο ποσοστό, θέμα τη δεξίωση, τους χώρους – με έμφαση στα κτήματα – και το κόστος, σκεφτήκαμε να ετοιμάσουμε ένα σύντομο άρθρο για να σας δώσουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις και ιδέες, που θα μπορούσαν να μειώσουν τα έξοδα της δεξίωσης.

Πόσο κοστίζει μια δεξίωση γάμου σε ένα κτήμα

Πολλοί από εσάς προτιμάτε να κάνετε τη δεξίωση του γάμου σας σε ένα κτήμα και έχετε ένα συγκεκριμένο budget που μπορείτε να διαθέσετε γι αυτό το λόγο. Μας ζητάτε λοιπόν να σας προτείνουμε κτήματα που το κόστος μιας δεξίωσης κατά άτομο, να μη ξεπερνά ένα εύρος τιμών που μας δίνετε. Επειδή, το κόστος σε κάθε χώρο εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και δεν είναι δυνατό, αλλά ούτε και επαγγελματικό να βάλουμε εμείς όρια τιμών για κανένα χώρο, σας προτείνουμε κατ’ αρχήν να διαβάσετε το σχετικό άρθρο : Δεξίωση σε κτήμα και χρεώσεις

Ιδέες και Συμβουλές που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος της δεξίωσης

Εμείς λοιπόν, αφού διαβάσατε και το άρθρο που σας προτείνουμε πιο πάνω, μπορούμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές και ιδέες για να μειώσετε το συνολικό κόστος μιας δεξίωσης σε  ένα κτήμα ή σε κάποιο άλλο χώρο δεξίωσης. Τον τελευταίο λόγο φυσικά, έχετε πάντα εσείς.

Ξανα – σκεφτείτε την ημερομηνία του γάμου σας

Πολύ μεγάλο ρόλο έρχεται να παίξει η μέρα και η ώρα του γάμου σας και συνεπώς της δεξίωσης. Αν παντρεύεστε Σάββατο βράδυ, όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών, είναι αναμενόμενο και μάλλον λογικό να δυσκολευτείτε να βρείτε εύκολα διαθέσιμη ημερομηνία και διαθέσιμη ώρα, στον χώρο που θέλετε και στο κόστος ανά άτομο που επιθυμείτε. Μάλλον θα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Η τιμή έχει άμεση σχέση με τη ζήτηση, όπως συμβαίνει σχεδόν σε καθετί στον καπιταλιστικό κόσμο που ζούμε. Μήπως πρέπει να σκεφτείτε λοιπόν, να επιλέξετε μια μέρα και ώρα με μικρότερη ζήτηση; Πως θα σας φαινόταν η Παρασκευή, ή το μεσημέρι της Κυριακής, που αν και πιο δημοφιλείς μέρες τα τελευταία χρόνια, διατηρούν ακόμη πιο χαμηλές τιμές από το Σάββατο. Πως θα σας φαινόταν το απόγευμα της Δευτέρας ή γιατί όχι το απόγευμα μιας Τετάρτης, που στις περισσότερες περιοχές δεν λειτουργούν και τα εμπορικά καταστήματα; Είναι κάποιες μέρες που μπορείτε να κάνετε το γάμο σας πιο άνετα και από θέμα ημερομηνίας, ώρας, κίνησης και φυσικά κόστους.

Σκεφτείτε συνδυασμούς υπηρεσιών μεταξύ χώρου δεξίωσης, catering και συνεργατών

Αν ένα κτήμα διαθέτει και catering ή συνεργάζεται με κάποιο συγκεκριμένα ή με ορισμένα μόνο, τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα ποσό ανά άτομο μόνο για το χώρο και ένα ακόμη ποσό ανά άτομο για την τροφοδοσία, αλλά θα έχετε μια ενιαία τιμή ανά άτομο και για τα δύο. Επίσης, δείτε αν είναι προς όφελός σας μια συνεργασία του χώρου με μια εταιρεία μουσικής κάλυψης για παράδειγμα, όσο συνεχίζετε την έρευνα αγοράς για τη μουσική στον γάμο σας. Κάντε το ίδιο και για τον υπεύθυνο της διακόσμησης, ερευνώντας για το ποιος και πως θα διακοσμήσει τη δεξίωσή σας. Δεν θα πρέπει βέβαια να παρασυρθείτε ή να αφήσετε να σας επιβάλλουν συγκεκριμένους συνεργάτες, χωρίς να έχετε δικαίωμα επιλογής, όταν πιστεύετε ότι δεν σας καλύπτουν στο μέγιστο βαθμό που επιθυμείτε.

Ξανα – υπολογίστε τον αριθμό των καλεσμένων

Σκεφτείτε αν μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των ατόμων, στην περίπτωση που σας αρέσει πολύ ένα κτήμα. Προτιμήστε λιγότερους καλεσμένους, από το να κάνετε τη δεξίωσή σας σε κάποιο χώρο που δεν σας ικανοποιεί απόλυτα. Είναι βέβαιο ότι θα αξίζει τον κόπο. Αλλωστε πολύ συχνά ένα σημαντικό ποσοστό των καλεσμένων είναι επιθυμία των γονιών σας και ίσως θα ήταν καλό να συζητήσετε και μαζί τους, το ενδεχόμενο και τη δυνατότητα να βοηθήσουν οικονομικά.

Αποφασίστε για τον τύπο μενού που σας ταιριάζει

Σκεφτείτε πολύ καλά αν επιθυμείτε να έχετε μπουφέ στη δεξίωσή σας ή συγκεκριμένο σερβιριζόμενο μενού. Οι τιμές διαφέρουν, καθώς στην περίπτωση του μπουφέ η ποικιλία των φαγητών μπορεί να είναι τεράστια και αυτό να αυξάνει το κόστος, αλλά και στην περίπτωση του σερβιριζόμενου μενού χρειάζεται περισσότερο προσωπικό για να εξυπηρετήσει με αποτέλεσμα και αυτό να διαμορφώνει ανάλογα το κόστος, ειδικά όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των καλεσμένων. Αποφασίστε λοιπόν τι θα ταίριαζε στη δική σας δεξίωση και πάρτε τις σωστές αποφάσεις. Επιλέξτε ένα μενού που δεν θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την τιμή κατά άτομο.

Κάντε λεπτομερείς και ακριβείς συγκρίσεις

Πάρτε προσφορές από τουλάχιστον 2 ή 3 κτήματα, που σας αρέσουν, που βρίσκονται στην περιοχή που σας εξυπηρετεί και κάνετε τις συγκρίσεις σας σε όσες υπηρεσίες είναι όμοιες μεταξύ τους. Προσοχή, μη συγκρίνετει ανόμοια πράγματα! Κάντε μια λίστα με όλες τις επιπλέον παροχές που έχετε από κάθε κτήμα και βρείτε την καλύτερη σχέση τιμής απόδοσης. Μπορεί να μείνετε έκπληκτοι τελικά από τα αποτελέσματα της σύγκρισης και κάτι που με μια πρώτη ματιά μοιάζει ακριβό, να είναι τελικά πολύ πιο συμφέρον και να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε!

Το Τέλειος Γάμος φροντίζει πάντα οι προβεβλημένες επιχειρήσεις να είναι αξιόλογοι επαγγελματίες στο χώρο, ώστε μέσα από αυτούς να βρίσκετε αυτό που ζητάτε. Παράλληλα ετοιμάζουμε συχνά για εσάς reportage για να παίρνετε μερικές ιδέες και να κάνετε μια πρώτη έρευνα αγοράς. Συμβουλευτείτε τις σελίδες μας και θα είστε σίγουρα κερδισμένοι, καθώς κάθε μέρα κάτι νέο ετοιμάζουμε για εσάς.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.