Κουρτίνες

Κουρτίνες, «ντύνουν» το σπίτι μας και φτιάχνουν τη διάθεσή μας

Οι περισσότεροι έχουμε κάποια στιγμή μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι. Σχεδόν αμέσως διαπιστώσαμε πόσο «γυμνό» και «ψυχρό» μας φαίνεται πριν τοποθετηθούν τα κουρτινόξυλα και οι κουρτίνες. Ακόμα κι αν βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού!

Επίσης, όταν αλλάζουν οι εποχές και για να αναζωογονηθούμε εμείς και η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας, μαζί με τα καλύμματα και τα μαξιλάρια του καναπέ, αλλάζουν τις περισσότερες φορές και οι κουρτίνες. Για να δώσουν άλλη αίσθηση στον χώρο μας.

Επειδή, λοιπόν, οι κουρτίνες και οι άλλες λύσεις σκίασης είναι σημαντικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα χώρο και του προσδίδουν ύφος, ας μάθουμε περισσότερα από τον κύριο Στέλιο Τραπεζάρη.

Teleiosgamos.gr (TG) Με τόσα σχέδια και είδη υφασμάτων που υπάρχουν, πως μπορεί ένα ζευγάρι να αποφασίσει για τις κουρτίνες του νέου του σπιτιού; Υπάρχουν κάποια βήματα προς την τελική επιλογή;
Τραπεζάρης Ειδικές κατασκευές κουρτινών
Πρόταση τοποθέτησης

Στέλιος Τραπεζάρης (Σ.Τ.) Ναι, υπάρχουν κάποια βήματα που θα οδηγήσουν στην τελική επιλογή. Πρωταρχικό βήμα είναι να καθοριστεί το ύφος που θέλουν να δώσουν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού σε κάθε δωμάτιο. Ακολουθούν οι απαραίτητοι συνδυασμοί χρωμάτων που πρέπει να γίνουν σε κάθε δωμάτιο.

Έτσι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, για παράδειγμα, το χρώμα του καναπέ στο σαλόνι, ή το χρώμα του τοίχου της κρεβατοκάμαρας. Γενικά εμείς στο κατάστημα Τραπεζάρης έχουμε ως αρχή μας να βαδίζουμε σύμφωνα με το γούστο του πελάτη. Έτσι, του δείχνουμε τους κατάλληλους συνδυασμούς που πιστεύουμε ότι του αρέσουν, αλλά ταυτόχρονα ότι ταιριάζουν και στον χώρο του.

TG Για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, όπως υπνοδωμάτια, σαλόνι κλπ, υπάρχουν ιδιαιτερότητες, ως προς τις κουρτίνες που θα επιλέξουμε;
Τραπεζάρης ειδικές κατασκευές σε κουρτίνες
Ρόμαν και κουρτίνα

Σ.Τ. Θα έλεγα πως όχι, δεν υπάρχουν πια ιδιαίτερες απαιτήσεις ή standards ανά τύπο δωματίου. Παλιά ήταν πιο αυστηρά τα πράγματα. Τα τελευταία χρόνια γενικά δεν υπάρχουν «ταυτότητες» στα υφάσματα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

TG Πως μετράμε ύψος και πλάτος παράθυρου και μπαλκονόπορτας για να αγοράσουμε τα σωστά μέτρα κουρτίνας και το κατάλληλο σε μήκος κουρτινόξυλο;

Σ.Τ. Το πιο σωστό είναι να έρθει κάποιος ειδικός από το κατάστημα για να πάρει σίγουρα τα σωστά μέτρα. Εμείς αυτό προτείνουμε και αυτό κάνουμε στις περισσότερες περιπτώσεις. Άνθρωπος από το κατάστημά μας επισκέπτεται τον χώρο του πελάτη και μετρά παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Έτσι ο πελάτης δεν έχει κανένα άγχος για το αν μετρά σωστά και επίσης καμιά ευθύνη αν τυχόν είχε κάνει κάποιο λάθος στα μέτρα. Αν και πάλι θα είμαστε κοντά του σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Τραπεζάρης ειδικές κατασκευές σε κουρτίνες
Ρόμαν

Αν όμως κάποιος εξακολουθεί να θέλει να μετρήσει μόνος του, τότε μετρά το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου, μετρά δηλαδή το πλάτος και ύψος και εμείς υπολογίζουμε, σε συνεννόηση μαζί του, το ολικό πλάτος του κουρτινόξυλου, ρόμαν ή οτιδήποτε άλλο.

Ειδικά στο ύψος θέλει μεγάλη προσοχή, για να εντοπιστούν καλώδια ρεύματος που τυχόν περνάνε πίσω από τον τοίχο, κάτι που συνήθως περνάει απαρατήρητο, όμως είναι τόσο βασικό. Γενικά αν κάποιος αποφασίσει να μετρήσει μόνος του τον χώρο του, καλό είναι να υπάρχει και μια φωτογραφία για οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

TG Υπάρχουν πολλά είδη ραφής για τις κουρτίνες και πολλοί συνδυασμοί στην τοποθέτηση διπλών κουρτινών και κουρτινόξυλων. Θα μας δώσετε μερικά παραδείγματα;

Σ.Τ. Εμείς στο κατάστημά μας έχουμε κάποιες νέες ξεχωριστές ραφές. Προέρχονται είτε από ιδέες μας, είτε από ενημερώσεις που φροντίζουμε να λαμβάνουμε μέσα από εκθέσεις για κουρτίνες, που γίνονται στο εξωτερικό. Έχουμε δικό μας συνεργείο ραφής, όπου και τις υλοποιούμε δίνοντας σημασία σε κάθε λεπτομέρεια.

Τραπεζάρης ειδικές κατασκευές κουρτινών
Ρόμαν και κουρτίνα δίχτυ

Όσο για τους συνδυασμούς … αυτοί είναι χιλιάδες, πάντα όμως με το προσωπικό γούστο του πελάτη.

Για παράδειγμα, ένας ξεχωριστός συνδυασμός είναι να τοποθετηθεί ψιλή κουρτίνα πίσω από το ρόμαν. Έτσι έχουμε την κουρτίνα προς το τζάμι και το ρόμαν λειτουργεί πια ως εξωτερικό φύλλο σκίασης, χωρίς το πρόβλημα που έχει συνήθως όταν το σηκώνουμε και είναι σκέτο το τζάμι. Το γυμνό τζάμι δεν αρέσει σε αρκετούς κι έτσι με τη λύση της λεπτής κουρτίνας μαζί με το ρόμαν, ικανοποιούνται απόλυτα.

Επίσης, άλλη μια ιδέα είναι στις ψηλές πόρτες να συνδυάσουμε πάνω από το ρόμαν κάποιο δίχτυ πιασμένο με ένα μαγνήτη σε ιδιαίτερο σχέδιο. Το δίχτυ ως εξωτερικό φύλλο καθορίζει πιο μοντέρνο ύφος στον χώρο.

Για το τέλειος γάμος
Επιμέλεια : Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.