Αρχική » Οργάνωση γάμου » Λίστα Γάμου » Λίστα Γάμου χωρίς άγχος
λίστα Γάμου

Λίστα Γάμου χωρίς άγχος

Πλησιάζει ο γάμος σας, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με πάρα πολλά διαφορετικά θέματα, που πρέπει να επιληφθείτε οι ίδιοι. Ένα από τα πολύ βασικά είναι η Λίστα Γάμου, πού θα την ανοίξετε, σε ένα κατάστημα ή σε περισσότερα, τι θα περιλαμβάνει, ποιοι είναι οι όροι που την διέπουν και πολλά άλλα. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας χαλαρώσουμε, ώστε να αποβάλλετε το άγχος, δίνοντάς σας συμβουλές για να πάρετε τις αποφάσεις που θα σας φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πριν κάνετε οτιδήποτε πρέπει να προετοιμαστείτε, για να ξέρετε εσείς πρώτα απ όλα, τι χρειάζεστε. Έτσι δεν θα είστε αγχωμένοι τελευταία στιγμή μέσα στο κατάστημα, θα αποφύγετε μεταξύ σας διαφωνίες και σίγουρα δεν θα ξεχάσετε να συμπεριλάβετε κάτι που νομίζετε ότι θα το θυμόσασταν έτσι κι αλλιώς. Στο super market δεν πηγαίνετε συνήθως με λίστα; Πόσο μάλλον για τη Λίστα του Γάμου σας.

Κατεβάστε τη Λίστα με τα απαραίτητα για το νέο σπιτικό που ετοίμασε ο Τέλειος Γάμος για εσάς, και σημειώστε πάνω σε αυτή ποια από τα είδη που περιλαμβάνει έχετε ήδη, ποια χρειάζεστε, ποια από αυτά σας είναι αδιάφορα και συμπληρώστε τις ιδιαίτερες ανάγκες σας που πρέπει να καλυφθούν επίσης. Μπορείτε να ρωτήσετε και το κατάστημα με το οποίο σκέφτεστε να συνεργαστείτε αν διαθέτει κάποια παρόμοια λίστα, με τα είδη που εμπορεύετε γιατί μπορεί και αυτή να σας βοηθήσει αρχικά.

Μερικές εβδομάδες πριν πάρετε τις τελικές αποφάσεις, σκεφτείτε και καταγράψτε ποια είδη θέλατε πολύ καιρό πριν, αλλά δεν έχετε θυμηθεί ως εκείνη τη στιγμή να τα αγοράσετε. Μήπως κάθε φορά που πάτε να ανοίξετε μια κονσέρβα διαπιστώνετε ότι δεν έχετε το κατάλληλο ανοιχτήρι; Αν είναι έτσι, σημειώστε το και αφού μαζέψετε και άλλες παρόμοιες σημειώσεις, συγκεντρώστε τες και προσθέστε τες στη λίστα που ετοιμάζετε.

Μετρήστε στο σπίτι σας τους χώρους και τα σημεία που πιθανόν να θέλετε να φιλοξενήσουν κάποια κομμάτια από τη Λίστα Γάμου. Αν για παράδειγμα προσθέσετε μικροέπιπλα στη Λίστα σας, καλό είναι να ξέρετε τις διαστάσεις του χώρου, το ίδιο ισχύει για τα χαλιά, για τις κουρτίνες και για λευκά είδη της κρεβατοκάμαράς σας. Μετρήστε λοιπόν, τοίχους, παράθυρα ή ακόμη και το κρεβάτι σας και καταγράψτε τις διαστάσεις, γιατί σίγουρα θα σας χρειαστούν.

Καλό είναι για όσα είδη μπορείτε, να κάνετε μια έρευνα αγοράς για να τα γνωρίσετε, να μάθετε τα χαρακτηριστικά τους, να κάνετε συγκριτικά τεστ, ώστε να καταλήξετε στο Home Cinema, για παράδειγμα, που θα συμπεριλάβετε στη Λίστα σας, ανάμεσα σε όλα όσα υπάρχουν στην αγορά.

Αφού ολοκληρώσετε τη λίστα στο σπίτι σας και είστε προετοιμασμένοι, συνεχίστε την έρευνα για το που μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά. Ρωτήστε ακόμη και φίλους σας, αν είναι ευχαριστημένοι από τη μάρκα ψυγείου που επέλεξαν στην περίπτωση που σκέφτεστε να την προτιμήσετε.

Παρατηρήστε και άλλα χαρακτηριστικά που θα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή χρήση των προϊόντων που σκέφτεστε να συμπεριλάβετε στη λίστα, όπως για παράδειγμα, αν η φριτέζα καθαρίζει όσο εύκολα αναφέρει το σχετικό υλικό που διαβάσατε ή η ενημέρωση που σας έκανε κάποιος πωλητής. Η κατσαρόλα που είναι φαρδιά και ρηχή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καπάκι και ως ταψί με χερούλια για να συνεχίσετε το γιουβέτσι σας, θα είναι κατάλληλη για τις εστίες της κουζίνας σας ή θα χωράει στο φούρνο σας;

Σκεφτείτε επίσης τους καλεσμένους σας και την οικονομική δυνατότητα που έχουν για να επιλέξουν να καλύψουν ακόμη και μέρος της αξίας ενός είδους. Προσπαθήστε να κρατήσετε τις ισορροπίες ανάμεσα στους καλεσμένους σας και στο κόστος του μεγαλύτερου ποσοστό των επιλογών σας, για να μην έρθει κανείς σε δύσκολη θέση. Επίσης σκεφτείτε αν όλα όσα καταγράφετε είναι είδη που σας χρειάζονται άμεσα, διότι αν υπάρχουν είδη που θα χρησιμοποιήσετε μετά από αρκετό καιρό, θα πρέπει να σκεφτείτε που θα τα αποθηκεύσετε ως τότε. Έχετε χώρους και ντουλάπια στο σπίτι, ικανά να τα φιλοξενήσουν?

Εκείνο που είμαστε σίγουροι ότι θα σας χαλαρώσει είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στη Λίστα Γάμου σας, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνετε!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.