Image

Massage Αρωματοθεραπείας

Η αρωματοθεραπεία είναι η αρχαία τέχνη και επιστήμη του να χρησιμοποιείται η θεραπευτική δύναμη των αρωματικών αιθέριων ελαίων, που προέρχονται από οργανικές φυτικές πηγές.

Εξ’ αιτίας του μεγάλου αριθμού φυσικών φυτοχημικών που παράγονται από τα φυτά, τα αιθέρια έλαια μπορούν να προκαλέσουν πολλές διαφορετικές επιδράσεις στο σώμα, το πνεύμα και το μυαλό. Τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι καταπραϋντικά ή διεγερτικά, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε σκεπτόμενοι τις τρέχουσες ανάγκες.

Που μπορεί να βοηθήσει;

Χρόνιες καταστάσεις συνήθως ανταποκρίνονται καλά σε αυτή τη θεραπεία. Τέτοιες είναι το άγχος και το στρες, η αϋπνία, η δυσμηνόρροια, η υπερκόπωση ή και η χαμηλή ενέργεια του οργανισμού και αρκετές άλλες.

Πώς ενεργεί η θεραπεία;

Κατά τη διάρκεια του μασάζ  τα αρώματα γίνονται αντιληπτά από τις απολήξεις των νεύρων που βρίσκονται στη μύτη και σήματα περνάνε στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου. Ένα σημαντικό μέρος του νευρικού συστήματος ελέγχει τον αδένα της υπόφυσης, ο οποίος ελέγχει με τη σειρά του την ορμονική απελευθέρωση από όλο το σώμα. Επιπρόσθετα τα μικρά μόρια των αιθέριων ελαίων απορροφώνται από το δέρμα. Αυτά τότε διαλύουν τα λίπη και τα υγρά στο σώμα. Αυτό τους επιτρέπει να αιωρούνται μέσα στο σώμα, να χαλαρώνουν ή να διεγείρουν, να αποτοξινώνουν και να αναζωογονούν.

Τι συμβαίνει σε μια συνεδρία;

Οι περισσότεροι ειδικοί στην αρωματοθεραπεία θα ακολουθήσουν  μια ολιστική προσέγγιση στην συνεδρία με τον πελάτη. Αυτό θα τους εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξουν στη συνέχεια τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, ώστε να έχουν τα μέγιστα δυνατά θεραπευτικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε έλαια που αντενδείκνυνται.

Τα αγνά οργανικά αιθέρια έλαια είναι αναμεμειγμένα μέσα στο λάδι για το μασάζ κι έτσι δημιουργούν ένα μοναδικό μείγμα για τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε πελάτη. Αυτό το μείγμα συχνά θα διαφέρει σε κάθε συνεδρία, διότι εξαρτάται από το πώς αισθάνεται ο πελάτης και ποια ήταν η ανταπόκριση του σώματος κάθε προηγούμενη φορά.

Συνήθως χρησιμοποιείται με το παραδοσιακό Σουηδικό μασάζ, ενώ υπάρχουν κι άλλες τεχνικές που εξαρτώνται από τον θεραπευτή και τις συνήθεις τεχνικές του, αλλά και από τις απαιτήσεις του πελάτη. Πολλοί θεραπευτές βέβαια μπορούν και φτιάχνουν μείγματα για τους πελάτες, ώστε να συμπληρώνουν τη θεραπεία στο σπίτι. Αυτά μπορεί να είναι λάδια για το μπάνιο ή λάδι για μασάζ ή ακόμη και αρώματα χώρου.

Ποια είναι τα προσόντα ενός επαγγελματία;

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο επίσημο – κρατικό πτυχίο που να παρέχεται για την αρωματοθεραπεία. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους εκπαίδευση έχει λάβει κάποιος ειδικός στην αρωματοθεραπεία. Πρόκειται για μια θεραπεία που είναι αποδεκτή και ευρέως χρησιμοποιούμενη στην Ευρώπη και υπάρχουν δύο επαγγελματικοί συνεταιρισμοί που έχουν βάση στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτοί οι συνεταιρισμοί δέχονται ως μέλη μόνο ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί σε πιστοποιημένα σχολεία.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.