αντιστρεσ ασκηση

Μια αντιστρες άσκηση

Το στρες καταδυναστεύει την καθημερινή μας ζωή, ιδιαίτερα όσων ζούνε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όλοι τρέχουν καθημερινά για να προλάβουν τις συγκοινωνίες, το taxi, τη θέση parking που μόλις άδειασε, τις εντολές του προϊστάμενου, το στόχο πωλήσεων, το κομμωτήριο πριν κλείσει, τις δουλειές του σπιτιού και κάπου μέσα σε όλα αυτά κι έναν καφέ με τη φιλενάδα που έχουν περίπου τέσσερις  μήνες να συναντήσουν.

Επιβάλλεται όπως καταλαβαίνετε να βρεθεί λύση γιατί το στρες είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Αυτή βέβαια δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αρκεί να επαναφέρει την ηρεμία σε καταστάσεις έντονου στρες. Μια πολύ απλή άσκηση λοιπόν είναι αυτή που θα σας περιγράψουμε αμέσως τώρα.

Εισπνεύσετε μετρώντας μέχρι το τέσσερα και μετά εκπνεύστε αργά από το στόμα μετρώντας ως το οχτώ. Επαναλάβετε τέσσερις φορές ή για τουλάχιστον δύο λεπτά. Η αντι-στρες αναπνοή βοηθά τον οργανισμό ώστε να ανταποκριθεί και να χαλαρώσει, να βρεθεί δηλαδή στην ιατρικά αποδεδειγμένη κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας το μυαλό και το σώμα εξισορροπούνται, απελευθερώνονται ορμόνες που προκαλούν ευδιαθεσία  και αυξάνεται η λειτουργία της ανοσίας  του οργανισμού. 

Γι’ αυτό όταν αισθάνεστε πολύ πιεσμένοι, θυμηθείτε να αναπνέετε με τον ρυθμό που σας περιγράψαμε, για να καταφέρετε να χαλαρώσετε τον εαυτό σας και μπορέσετε να συνεχίσετε την μέρα σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.