δώρα για το γάμο

Μοιράστε αρμοδιότητες – Ποιος θα μαζεύει τα Δώρα του Γάμου

Σίγουρα έχετε καταλάβει ότι είναι πάρα πολλά αυτά πρέπει να οργανωθούν για να είναι ο γάμος σας τέλειος. Είναι βέβαιο ότι χρειάζεστε βοήθεια από τους δικούς σας, τους κουμπάρους σας και μερικούς καλούς φίλους, ώστε να αναλάβουν εκείνοι να ασχοληθούν με κάποιες απαραίτητες ενέργειες και ειδικά αν αυτές πρέπει να γίνουν εκείνη τη μεγάλη μέρα.

Τα Δώρα του Γάμου και η παραλαβή τους στην Εκκλησία

Ένα από τα πολλά που θα πρέπει να αναλάβουν δικοί σας έμπιστοι άνθρωποι, είναι να συγκεντρώνουν και να μεταφέρουν τα δώρα που θα παραλαμβάνετε από τους καλεσμένους στην εκκλησία. Στην επαρχία κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι απαραίτητο, καθώς δεν είθισται να παραδίδονται δώρα του γάμου στην εκκλησία την ώρα του μυστηρίο – αν συμβεί, είναι μικρό το ποσοστό – αφού οι κοινωνίες είναι μικρές και όλοι οι καλεσμένοι έχουν πάει τα δώρα τους στα πατρικά σπίτια του γαμπρού και της νύφης πριν τη μέρα του γάμου. Στην Αθήνα βέβαια, που οι αποστάσεις είναι μεγάλες και οι ρυθμοί πολλοί πιο έντονοι, οι περισσότεροι καλεσμένοι δεν έχουν την ευκαιρία να παραδώσουν τα δώρα τους πριν το γάμο, ειδικά αν δεν έχουν παρευρεθεί και στο στρώσιμο του κρεβατιού.

Έτσι πρέπει να ορίσετε κοινά αποδεκτούς ανθρώπους και από τις δύο οικογένειες, που θα γνωρίζουν το μεγαλύτερο αριθμό των καλεσμένων και το αντίστροφο, για να συγκεντρώνουν τα δώρα. Μην ξεχάσετε τους φίλους σας και τους συναδέλφους σας, που πιθανόν να μην γνωρίζουν τους ανθρώπους που ορίσατε, οπότε θα είναι καλό να υπάρχει και ένας άνθρωπος που θα ανήκει στην παρέα σας και θα είναι κοινός γνωστός με όλους αυτούς, ώστε να διευκολύνει την κατάσταση.

Για τα δώρα που είναι χρηματικά ποσά, καλό είναι να θέσετε υπεύθυνους τους γονείς σας και τα αδέρφια σας, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και για να μη έρθει σε δύσκολη θέση κάποιο πρόσωπο εκτός του στενού συγγενικού περιβάλλοντος.

Πως οργανώνεται η παραλαβή των δώρων την ημέρα του γάμου

Θα αναρωτιέστε τώρα, πως οργανώνεται αυτή η δύσκολη αποστολή. Λοιπόν, εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό που αναφέραμε παραπάνω χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτοκίνητα ή ακόμη καλύτερα κάποιο επαγγελματικό φορτηγάκι, κάποιου συγγενή ή φίλου όπου θα συγκεντρώνονται τα δώρα για να μεταφερθούν μετά στο σπίτι σας και φυσικά χρειάζεστε κι έναν οδηγό για το καθένα. Απαιτείται δηλαδή κι άλλο ανθρώπινο δυναμικό, που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να είναι το ίδιο με αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκέντρωση των δώρων.

Όσοι έχουν αναλάβει να συγκεντρώνουν τα δώρα θα πρέπει να έχουν το νου τους συνέχεια και να πλησιάζουν τους γνωστούς τους, που κρατούν κάποιο δώρο, ώστε να το πάρουν και μαζί με άλλα να το μεταφέρουν ως το αυτοκίνητο που θα τα μεταφέρει τελικά στο σπίτι σας.

Για τα χρηματικά ποσά πολύ πιθανό να πλησιάζουν τον γαμπρό, γι αυτό φροντίστε να έχετε ανοίξει τις τσέπες του καινούριου σας κοστουμιού. Όταν δεν έχετε άλλα περιθώρια στις τσέπες σας, καλό είναι να έχετε συνεννοηθεί, ώστε να υπάρχει κάποιος δικός σας κοντά, όπως ο πατέρας σας ή κάποιος αδερφός /αδερφή που θα συγκεντρώνει τα υπόλοιπα και θα τα κρατάει προς φύλαξη.

Αν αναθέσετε στον καθένα συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όλα θα πάνε μια χαρά, χωρίς να αγχωθείτε εσείς που πρέπει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από όλα αυτά εκείνη τη μέρα.

Teleiosgamos Tip

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί κάποιες φορές έχει συμβεί να υπάρχουν “απατεώνες” που κυκλοφορούν στα προαύλια εκκλησιών, παριστάνοντας έναν από τους ανθρώπους που συγκεντρώνει δώρα. Για αυτό έχετε το νου σας ακόμη και αν είστε καλεσμένοι σε ένα γάμο, ώστε να παραδίδεται το δώρο σας, μόνο σε ανθρώπους που γνωρίζετε.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.