Συνταγές Μαγειρικής

Μοσχάρι μαριναρισμένο σε κρασί

Image

Όποτε σας δίνεται η ευκαιρία και έχετε χρόνο, καλό είναι να ασχολείστε με τη μαγειρική, είναι πολύ δημιουργική ασχολία και μπορεί να κάνει τον ή την
(γιατί όχι;) σύντροφό σας να ξετρελαθεί. Σε αυτή τη συνταγή βάλτε όλο σας το κέφι και το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

 

 

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι :


1 κιλό μοσχάρι από το κιλότο (είναι λίγο ακριβότερο, αλλά είναι το καλύτερο κομμάτι του ζώου)
450
ml κόκκινο κρασί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι

{loadposition banner_con}

3 γαρίφαλα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο (
αφαιρέστε το πράσινο κοτσανάκι που υπάρχει στη μέση)
1 ράβδο μέτρια κανέλα
1 ματσάκι σέλινο με τη ρίζα
αλάτι, πιπέρι

Δημιουργείστε :

Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, σαν μπουκίτσες, το πλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει.
Σε ένα βαθύ σκεύος αδειάζετε το κρασί, προσθέτετε τα καρότα σε ροδέλες, το κρεμμύδι ολόκληρο αφού έχετε καρφώσει πάνω του τα γαρύφαλλα, το σκόρδο, την κανέλα και το σέλινο.

Ανακατεύετε τα υλικά και προσθέτετε στη συνέχεια το κρέας στη μαρινάτα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη το μπολ και το τοποθετήστε το σε δροσερό μέρος η στο ψυγείο για οχτώ ώρες περίπου.
Αφού περάσουν οι οχτώ ώρες και το κρέας έχει “ποτίσει” από τις μυρωδιές και τις γεύσεις των υλικών της μαρινάτας το βγάζετε, το στραγγίζετε και προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε στο κρέας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρέας μέσα και το αφήνετε να ροδίσει για δέκα λεπτά περίπου, ώσπου να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε από την κατσαρόλα τους κύβους του κρέατος και τους αφήνετε σε ένα μπολ, ενώ σκουπίζετε καλά την κατσαρόλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα λαδιού και λίπους από το κρέας. Στραγγίξετε τη μαρινάτα σε ένα λεπτό σουρωτήρι, αδειάστε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα και βάλτε τη στη φωτιά για να πάρει βράση. Μόλις γίνει αυτό, προσθέστε το κρέας χαμηλώνοντας τη φωτιά και το αφήστε το να σιγοβράσει για δύο με δυόμισι ώρες σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Θα πρέπει να το παρακολουθείτε βέβαια μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό για να μην κολλήσει το κρέας.
Το φαγητό σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες, με πουρέ, με ρύζι ή ακόμη και με κοντά ζυμαρικά. Όποιον συνδυασμό και να διαλέξετε, ένα είναι σίγουρο…όσοι δοκιμάσουν, θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.

 

Καλή Επιτυχία!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply