Image

Μπανάνες της Καλυψούς B.B.Q

Μια ελληνική ονομασία σε μια συνταγή της Καραϊβικής. Μπανάνες της Καλυψούς BBQ

Yλικά

  • 1/3  της κούπας ζάχαρη
  • ¼ της κούπας λιωμένο βούτυρο ανάλατο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • 4 μπανάνες αποφλοιωμένες 
  • 1/3 της κούπας μαύρο ρούμι
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμείξτε την ζάχαρη το βούτυρο και τον χυμό του lime.Βάλτε τις μπανάνες μέσα στο μπολ με το μείγμα του βουτύρου. Μετά βάλτε τις μπανάνες πάνω στην σχάρα και ψήστε και από τις δύο μεριές για 2-4 λεπτά.

Όταν ψηθούν βάλτε τις μπανάνες σε ένα πυρέξ  κόψτε σε λεπτές ροδέλες  περιχύστε με το μείγμα του βουτύρου και βάλτε το και πάλι στο γκρίλ για 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από την φωτιά περιχύστε τις με το ρούμι και με ένα σπίρτο βάλτε φωτιά.

Όταν φλαμπαριστούν και σβήσει η φωτιά σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας μια μπάλα παγωτού και το σιρόπι τους.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαρία Μιχαήλ για την υπέροχη συνταγή που μας παραχώρησε προς δημοσίευση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top