νύφη για δεύτερη φορά

Νύφη για 2η φορά

Αν παντρεύεστε για δεύτερη φορά, σίγουρα νιώθετε πως μερικά πράγματα μπορείτε να τα οργανώσετε καλύτερα τώρα, γιατί μάθατε από την προετοιμασία του προηγούμενου γάμου. Αυτό είναι αλήθεια και μάλιστα είναι ευκαιρία να αποφύγετε λάθη που πιθανόν να είχατε κάνει, να προνοήσετε για κάποια άλλα και να υλοποιήσετε πολλές νέες ιδέες που θα κάνουν αυτό το γάμο ξεχωριστό.

Έχετε όμως και μερικά εύλογα ερωτήματα που εμείς θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε.

Στην περίπτωση που ο πρώτος σας σύζυγος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, πιθανόν να αναρωτιέστε αν πρέπει να ενημερώσετε για τον επικείμενο γάμο σας, την οικογένειά του.

Καλό είναι να θυμάστε ότι υπήρξε και δική σας, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά από αυτό το γάμο, οι δεσμοί δεν θα λυθούν ποτέ. Θα πρέπει λοιπόν να τους ενημερώσετε και μάλιστα το δυνατό συντομότερο ότι σκοπεύετε να ξαναπαντρευτείτε.  Αν το διάστημα από το χαμό του παιδιού τους είναι αντικειμενικά μεγάλο, τότε περισσότερο θα χαρούν με την απόφασή σας, παρά θα σας δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Αʼλλωστε, μπορείτε να τους εξηγήσετε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσετε το πρώτο σας σύζυγο και ότι έχετε κρατήσει μέσα σας τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα το εκτιμήσουν και θα βρίσκονται και στο γάμο σας αν τους καλέσετε, πιστέψτε μας.

Αν τώρα απλά έχετε χωρίσει με τον πρώτο σας σύζυγο, δεν είστε σίγουρες αν πρέπει να του πείτε τα σχέδιά σας για έναν δεύτερο γάμο και πολύ περισσότερο αν πρέπει να τον καλέσετε. Αν οι σχέσεις σας έχουν διατηρηθεί καλές, τότε καλό είναι  να του το ανακοινώσετε αρκετά νωρίς για να έχει το χρόνο να το συνειδητοποιήσει.

Το αν θα τον καλέσετε στον γάμο θα εξαρτηθεί τόσο από εσάς όσο και από τον νέο σας σύζυγο. Αν κι εκείνος συμφωνεί τότε γιατί όχι…καλέστε τον. Βέβαια καλό είναι να σκεφτείτε ταυτόχρονα και τον χαρακτήρα του πρώην άντρα σας. Θα το αντέξει να σας δει στο πλάι κάποιου άλλου, ευτυχισμένη και ερωτευμένη, να υπόσχεστε ότι θα τον αγαπάτε πάντα και θα γεράσετε μαζί; Το ίδιο είχε συμβεί και στον πρώτο σας γάμο με εκείνον. Μήπως θα πληγωθεί ή θα νιώσει ζήλια; Αν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και αν δεν έχει αντίρρηση ο νέος σας σύζυγος, τότε στείλτε στον πρώην ένα προσκλητήριο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.