Ο ρόλος των γονέων

Οι χαρές των γονέων είναι μυστικές, το ίδιο συμβαίνει και με τις θλίψεις και τους φόβους τους. – Francis Bacon


Από τη στιγμή που μαθαίνετε τα ευχάριστα νέα, η ατμόσφαιρα είναι συγκινησιακά φορτισμένη. Ένας γάμος πλησιάζει. Φυσικά, οι νεόνυμφοι έχουν το πρώτο λόγο και αποφασίζουν για τις προετοιμασίες, αλλά και οι γονείς κατακλύζονται από τεράστιο άγχος και έντονη επιθυμία να προσφέρουν ό,τι μπορούν.

Οι καλές ειδήσεις είναι ότι ακολουθώντας απλά πρωτόκολλα και παραδόσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στις ετοιμασίες του γάμου, ανακουφίζοντας τις ανησυχίες σας, και εντείνοντας τη χαρά της αναμονής ενός γάμου στην οικογένεια.

Ανάλογα με τις παραδόσεις και τις επιθυμίες των οικογενειών σας, και το ύψος του ποσού που μπορεί να διαθέσει η κάθε μία, μπορεί η συμμετοχή και η προσφορά τους να περιλαμβάνουν μονάχα τις ευλογίες και τις ευχές τους, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, μέχρι τον προγραμματισμό και την οικονομική βοήθεια και στήριξη, για πραγματοποίηση όλων των ετοιμασιών της μεγάλης μέρας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ των μελλοντικών οικογενειακών μελών, όσον αφορά το ποιος θα είναι αρμόδιος για κάθε φάση της τελετής και της δεξίωσης.


Παραδοσιακά, η μητέρα της νύφης τη βοηθάει στην επιλογή του ύφους και της ατμόσφαιρας που θα αποπνέει ο γάμος. Αυτό περιλαμβάνει τις γυναικείες ενδυμασίες, το στυλ του στολισμού της εκκλησίας και ποιος θα παρευρίσκεται, τη λίστα των καλεσμένων. Κάνουν τις ανακοινώσεις στον κόσμο από κοινού, η νύφη και η μητέρα προσκαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, που αισθάνονται ότι θα ενισχύσουν και θα απολαύσουν το πνεύμα της τελετής. Η μητέρα και η νύφη επίσης αποφασίζουν συχνά τις λεπτομέρειες για το μενού και τη μουσική της δεξίωσης.

Ο πατέρας της νύφης έχει ένα πιο ευπροσδιόριστο σύνολο ευθυνών. Απολαμβάνει τη μεγάλη στιγμή που γεμάτος υπερηφάνεια και συγκίνηση περπατάει μαζί με το μωρό του στο διάδρομο με το κόκκινο χαλί, και το παραδίδει στο γαμπρό. Έχει, επίσης, τη διόλου αξιοζήλευτη ευχαρίστηση να καλύψει τις περισσότερες από τις γαμήλιες δαπάνες. Αν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει, θα ήταν αξιέπαινος, εάν άφηνε τους νεόνυμφους να οργανώσουν το γάμο τους όπως εκείνοι έχουν ονειρευτεί.
Η μητέρα και ο πατέρας του γαμπρού φροντίζουν συνήθως τα υπόλοιπα έξοδα, όπως το ταξίδι του μέλιτος, ένα μέρος της δεξίωσης και ίσως και κάποια μικρά δωράκια (gadgets) για τους καλεσμένους.


Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κανένα καθορισμένο πρότυπο της γαμήλιας εθιμοτυπίας, για αυτό είναι σημαντικό για τους γονείς να συναντηθούν, μετά την απόφαση των παιδιών να παντρευτούν, και να μοιράσουν αρμοδιότητες έτσι ώστε να αποφύγουν στενάχωρες και δυσάρεστες καταστάσεις.


Δίνοντας ένα χέρι βοηθείας και την έμπειρη ματιά σας στις γαμήλιες προετοιμασίες, μπορείτε να δείξετε στα παιδιά σας πως να αποφύγουν τις στερεοτυπικές γαμήλιες παγίδες, όπως ένα κακοφτιαγμένο νυφικό, μαραμένα λουλούδια ή ακόμα και το άγχος που έχουν όλοι οι νεόνυμφοι εκείνη την ημέρα και δεν απολαμβάνουν το γάμο τους. Με αγάπη, εμπιστοσύνη και σεβασμό, μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να ξεκινήσουν τον έγγαμο βίο τους με ευχάριστες αναμνήσεις, τις οποίες θα θυμούνται για πάντα, χωρίς να τους επιβάλλετε τις απόψεις και τις επιθυμίες σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.