1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,
καινούργιο σπίτι μετά το γάμο

Οδεύοντας προς το καινούργιο σας σπίτι!

Έχετε βρει το σπίτι των ονείρων σας και πρόκειται να μετακομίσετε;

Βέβαια δεν θα ιδρώσετε καθόλου αν έχετε να μεταφέρετε μόνο δυο βαλίτσες και τον εαυτό σας.  Αλλά είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έχουν συγκεντρωθεί διάφορα πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε την ζωή σας χωρίς αυτά, όπως τη συλλογή με τα CD σας, τα βιβλία σας, την συλλογή των DVD σας. Το υπέροχο σερβίτσιο της γιαγιάς σας με τα 24 κομμάτια.

Μπορεί επίσης να έχετε ένα κρεβάτι, ένα καναπέ, μια ντουλάπα και το ψυγείο να μεταφέρετε. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να ταξινομήσετε τις διοικητικές μέριμνες, για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά και να εξασφαλίσετε μια ομαλή μετάβαση. Ο Τέλειος Γάμος σας προσφέρει ένα χρήσιμο κατάλογο.

Αποφασίστε τι θέλετε και τι όχι.

Είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τα πράγματά σας και να μεταφέρετε στο καινούργιο σας σπίτι, εκείνα που σας είναι πραγματικά χρήσιμα.

Πετάξτε πράγματα που δεν σας χρειάζονται και τα οποία δεν μπορεί και κανένας άλλος να χρησιμοποιήσει, όπως παλιές σκιές ματιών και κραγιόν, που δεν θυμόσαστε ούτε κι εσείς από πότε τα έχετε.

Εάν υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν θέλετε αλλά σκέφτεστε ότι κάποιοι άλλοι μπορεί να τα επιθυμούν, χαρίστε τα εκεί που νομίζετε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν.

Αν δείτε ότι έχετε στην κατοχή σας πράγματα που μπορείτε να δωρίσετε σε ανθρώπους που τα έχουν αληθινά ανάγκη, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν, είναι ώρα να ξυπνήσει μέσα σας το αίσθημα της φιλανθρωπίας. Κατόπιν τακτοποιήστε τα και χαρίστε τα.

Εάν έχετε αγοράσει καινούργια, ογκώδη πράγματα, κανονίστε να σας τα στείλουν στη νέα σας διεύθυνση.

Να κάνετε έναν κατάλογο με όλα τα πράγματα που θα μεταφέρετε.

Αν έχετε ογκώδη πράγματα να μεταφέρετε, επικοινωνήστε με μια εταιρία μεταφορών για να τα μετακινήσετε με προσοχή και ασφάλεια.

Αποφασίστε ποια πράγματα θα μεταφέρετε μόνοι σας και ποια η μεταφορική.

Εσείς πακετάρετε τα πράγματα που θέλετε να πετάξετε και συνεννοηθείτε με τη μεταφορική να πακετάρουν εκείνοι τα πράγματα που θα μεταφέρουν.

Ειδοποιήστε τις κατάλληλες υπηρεσίες, για τους λογαριασμούς σας, την αλλαγή της διεύθυνσής σας.

Ειδοποιήστε τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες, κ.λ.π για την αλλαγή της διεύθυνσής σας.

Σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει που θα τοποθετηθεί κάθε έπιπλο, σκιαγραφήστε στον υπεύθυνο της μεταφορικής τους χώρους μαζί με τα έπιπλα, και τοποθετήστε ετικέτες στα κουτιά υποδεικνύοντας τους τα σημεία που θα θέλατε να τα ακουμπήσουν. Αυτός ο τρόπος σας σώζει από άσκοπες μετακινήσεις.

Πακετάρετε σε μια κατάλληλη τσάντα όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε μόλις φθάσετε στη νέα σας κατοικία, ελαφριά εργαλεία όπως ένα σουγιά για να ανοίξετε τα κιβώτια, προϊόντα καθαρισμού, πρόχειρο φαγητό (μήπως δεν μπορείτε ακόμη να μαγειρέψετε), μίας χρήσης επιτραπέζια σκεύη και τα βασικά για το μπάνιο.

 

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.