Νυφικό αυτοκίνητο και νιόπαντροι wedding bridal car tips for driver

Νυφικό αυτοκίνητο: Οδηγίες προς τον οδηγό του γάμου σας

Και ο οδηγός που θα σας μεταφέρει στον γάμο σας … χρειάζεται οδηγίες

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ο άνθρωπος που θα αναλάβει να οδηγήσει το Νυφικό αυτοκίνητο έχει αρκετές «υποχρεώσεις». Πρέπει, λοιπόν, να τις γνωρίζει για να είναι προετοιμασμένος και να δεσμεύσει τον απαιτούμενο χρόνο, ίσως και την προηγούμενη μέρα του γάμου όταν χρειάζεται.
Συνήθως είναι κάποιος φίλος του ζευγαριού ή ένας κοντινός συγγενής και σε λιγότερες περιπτώσεις είναι ένας επαγγελματίας οδηγός που μισθώνεται μαζί με το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός λοιπόν, είναι πρώτα απ’ όλα υπεύθυνος να παραλάβει το νυφικό αυτοκίνητο από την εταιρία ενοικίασης, να ελέγξει την κατάστασή του και να ρυθμίσει το ρολόι του αυτοκινήτου στην σωστή ώρα. Η επόμενη κίνησή του είναι να σταματήσει για ανεφοδιασμό καυσίμων, ώστε να μην χρειαστεί να σταματήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας του γάμου για βενζίνη, εκτός αν ο γάμος γίνεται μακριά από τον τόπο διαμονής.

Το αυτοκίνητο παραλαμβάνεται πλυμένο, αλλά μπορεί λόγω καιρικών συνθηκών (βροχής, αέρα κλπ) να χρειάζεται ξανά πλύσιμο, οπότε πριν το γάμο πρέπει να φροντίσει για την καθαριότητα του αυτοκινήτου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο οδηγός με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να κάνει «πρόβα» στο δρομολόγιο που θα ακολουθήσει τη μέρα του γάμου. Να οδηγήσει από το σπίτι του γαμπρού στην εκκλησία (εφόσον γαμπρός και νύφη θα πάνε με το ίδιο αυτοκίνητο στην εκκλησία) και από εκεί στο σπίτι της νύφης και μετά πάλι στην εκκλησία. Από την εκκλησία πρέπει να κατευθυνθεί στον χώρο της δεξίωσης. Έτσι θα γνωρίζει προσεγγιστικά τον χρόνο που απαιτείται, αλλά και τους δρόμους που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Θα πρέπει να σκεφτεί και εναλλακτικούς τρόπους μετάβασης στα σημεία, σε περίπτωση που κάτι απρόβλεπτο τύχει στην κύρια διαδρομή που επέλεξε.

Ο οδηγός επίσης πρέπει να συνεννοηθεί με τον ανθοστολιστή που και πότε θα στολιστεί το αυτοκίνητο. Ο στολισμός του αυτοκινήτου μπορεί να γίνει στο ανθοπωλείο, στο σπίτι της νύφης ή του γαμπρού ή σε κάποιο άλλο σημείο που εξυπηρετεί πάντα κατόπιν συνεννόησης.

Ο οδηγός από τη στιγμή που το αυτοκίνητο θα είναι στολισμένο, θα πρέπει να οδηγεί με μικρότερη ταχύτητα ώστε να μη διαλυθεί ο στολισμός.

Μέσα στις αρμοδιότητές του είναι επίσης να βοηθήσει τη νύφη να καθίσει στο πίσω κάθισμα, αλλά και να βγει από το αυτοκίνητο και αφού γίνει η είσοδος του ζευγαριού στην εκκλησία, θα πρέπει να φροντίσει για τη στάθμευσή του σε σημείο που δεν ενοχλεί με τέτοια φορά που να εξυπηρετεί στην παραλαβή του ζευγαριού κατά την αναχώρηση από την εκκλησία.

Όταν φτάσουν στο χώρο της δεξίωσης, ο οδηγός πρέπει να ενημερώσει τον μετρ ότι το ζευγάρι έφτασε και αφού επιβεβαιώσουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καλεσμένων βρίσκεται εκεί, ο οδηγός ενημερώνει το ζευγάρι, ανοίγει τις πόρτες για να κατέβουν και να οδηγηθούν προς την είσοδο του χώρου, όσο εκείνος σταθμεύει το αυτοκίνητο σε θέση που θα εξυπηρετεί να την αποχώρηση στο τέλος της δεξίωσης.

Όπως καταλάβατε η «δουλειά» του οδηγού ενός νυφικού αυτοκινήτου έχει αρκετές ευθύνες, για αυτό εκτός ότι πρέπει να είναι καλός οδηγός και να γνωρίζει άψογα τους δρόμους, πρέπει να είναι γενικά ένας δραστήριος και προνοητικός άνθρωπος!

Για το www.teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.