Catering Δεξίωσης

Οι μικρές αλλαγές απογειώνουν το μενού

Απογειώστε το μενού της δεξίωσης με μικρές παρεμβάσεις
Οι καλεσμένοι, μπορεί να μην έχουν μόνο το φαγητό της δεξίωσης στο μυαλό τους, αλλά είναι βέβαιο ότι το φαγητό θα σχολιάσουν και αυτό θα θυμούνται ως γενικότερη αίσθηση που τους άφησε, – ήταν καταπλητικό, ήταν ουδέτερο, ήταν απαράδεκτο – για καιρό μετά τον γάμο σας. Αραγε, θα τους προσφέρετε το κλασικό φιλέτο με ρύζι και πατάτες φούρνο ή μήπως θα επιλέξετε κάτι διαφορετικό και ίσως πιο εκλεκτό; Θα έχετε σκεφτεί αυτούς που δεν επιθυμούν κρέας, ώστε να έχετε άφθονα λαχανικά και πιάτα για χορτοφάγους;

 

Απλές ιδέες για το μενού της δεξίωσης

Η αλήθεια είναι, ότι οι δεξιώσεις είναι για τους φιλοξενούμενους. Είναι ο τρόπος για να τους ευχαριστήσετε που χαίρονται μαζί σας τον γάμο σας, γι’ αυτό σας προτείνουμε ιδέες για να προσφέρετε ένα απλό, αλλά εξαιρετικό γεύμα. Σήμερα, γνωρίζουμε όλοι τόσα πολλά για τα τρόφιμα, γευματίζουμε σε αξιόλογα εστιατόρια, παρακολουθούμε εκπομπές μαγειρικής, ταξιδεύουμε και γνωρίζουμε γεύσεις. Συνεπώς, τόσο εσείς, όσο και οι καλεσμενοι σας, έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις για το μενού της δεξίωσης του γάμου σας.

Μικρές αλλαγές στο Μενού που ερεθίζουν τον ουρανίσκο

Σήμερα, όλο και περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν την παραδοσιακή “ταβέρνα-αίθουσα” για έναν πιο μοδάτο χώρο με μια περισσότερο πλούσια κουζίνα. Γιατί λοιπόν να προσφέρετε φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, όταν μπορείτε να προσφέρετε το φιλέτο του κοτόπουλου να πνίγεται με τα γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια; ή γιατί να προσφέρετε φιλέτο μοσχαριού με λευκή σάλτσα και ρύζι, όταν μπορείτε να επιλέξετε φιλέτο με μια υπέροχη σος κρασιού, γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά και φρέσκο πουρέ με τη special συνταγή του chef; Οι καλεσμένοι μιλούν για το φαγητό και την εξυπηρέτηση. Αυτά είναι τα πράγματα που ορίζουν το ύφος της δεξίωσης. Όλο και περισσότερο, τα ζευγάρια θέλουν παραδοσιακά πιάτα με μια μικρή διαφοροποίηση. Για παράδειγμα, αντί ενός κλασικού ψωμιού, θα επιλέξουν μια μπαγκέτα. Δεν θέλουν να είναι πάρα πολύ διαφορετικοί, αλλά θέλουν σίγουρα να κάνουν εντύπωση, διαφέροντας στα σημεία.

{loadposition banner_con}Προτάσεις για το Μενού από τους ειδικούς

Ζητήσαμε από ειδικούς να μας αναφέρουν μερικές από τις δημοφιλέστερες επιλογές τους, με σκοπό να πάρετε περισσότερες ιδέες για να διαμορφώσετε το μενού της δικής σας δεξίωσης γάμου. Με τα πουλερικά, το μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας, τα ψάρια και τα λαχανικά για τους χορτοφάγους, μπορούν να παρασκευαστούν ιδιαίτερες συνταγές, χωρίς να είναι ουδέτερες, ούτε όμως και υπερβολικές.

Επιλογές πιάτων με κοτόπουλο για το γαμήλιο μενού

Το κοτόπουλο από τη μία είναι μια προσιτή οικονομικά επιλογή για το μενού και ταυτόχρονα οι περισσότεροι το συμπαθούν και το περιλαμβάνουν στο διαιτολόγιο τους. Επίσης, υπάρχουν πολλοί τρόποι για το μαγείρεμά του.

  • Ψημένο στήθος κοτόπουλου γεμισμένο με κατσικίσιο τυρί, με λιαστές ντομάτες και σπανάκι, που “βουτήχτηκαν” σε μια σάλτσα βασιλικού.
  • Ρολό κοτόπουλου με ψημένα στη σχάρα λαχανικά και ρύζι πιλάφι. Κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα, που ολοκληρώνεται με σάλτσα φρούτων και σερβίρεται μαζί με κουσκούς.

Επιλογές πιάτων με μοσχάρι για το γαμήλιο μενού

Το μοσχαρίσιο κρέας παραμένει η πιο σταθερή αξία, ειδικά για τέτοιου είδους γεύματα. Είτε είναι κατσαρόλας, είτε τυλιγμένο σε δίχτυ, υπάρχουν αρκετές νόστιμες εναλλακτικές λύσεις.

  • Στήθος βοδινού κρέατος σε λεπτά φιλετάκια που σερβίρεται με καραμελωμένα κρεμμύδια.
  • Ζουμερή μπριζόλα με πλούσια καρυκεύματα, που συνοδεύεται με special πουρέ λαχανικών και πατάτας.

Επιλογές με σολωμό για το γαμήλιο μενού

Συνήθως ο σολωμός δεν λείπει από ένα εκλεπτυσμένο μενού, ειδικά ο καπνιστός. Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό σας, μπορεί να προετοιμαστεί με αρκετούς τρόπους, ξεκινώντας από τον πιο απλό και φτάνοντας ως τον πιο εξωτικό.

  • Ψητός σολομός με βούτυρο, μέσα σε μια σάλτσα μανιταριών και βαλσάμικου ξιδιού.
  • Μεταγιόν σολομού μέσα σε πιπέρι, γεμισμένα με πράσο, που σερβίρονται με κουσκους.
  • Πλεξούδα σολομού, που προσφέρεται με μάραθο και σπανάκι.

Επιλογές πιάτων με λαχανικά για το γαμήλιο μενού

Οι χορτοφάγοι πλέον έχουν πολλαπλασιαστεί και οι περισσότεροι σεφ αρχίζουν να πειραματίζονται.

  • Ανάμεικτα λαχανικά ψημένα στη σχάρα, με βραστές πατάτες, που προσφέρονται με γαλλικές πράσινες φακές και ένα πικάντικο βαλσάμικο ξύδι.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για να σας ενεργοποιήσουν να αναζητήσετε το δικό σας διαφορετικό μενού. Οι υπεύθυνοι του Catering που θα αναλάβει τη δεξίωση του γάμου σας, έχουν πάρα πολλές προτάσεις για εσάς και με τη δική σας συμβολή θα καταλήξετε στο τέλειο μενού που σας ταιριάζει.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply