Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ο Τέλειος Γάμος » Οργανώστε την τελετή του γάμου σας…
οργάνωση του γάμου

Οργανώστε την τελετή του γάμου σας…

Θα μπορούσατε άραγε να βάλετε το προσωπικό σας ύφος και την δική σας αισθητική στην τελετή του γάμου σας;

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο περιορισμένα και μπορείτε να επέμβετε σε λίγα διαδικαστικά διότι η εκκλησία και οι κανόνες που διέπουν συνήθως μια τελετή γάμου δημιουργούν κάποια στάνταρτ και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Παρ’ όλα αυτά όμως και εσείς μπορείτε να βάλετε το χεράκι σας.

Αρχικά, μια συνεννόηση με το ιερέα, που θα τελέσει το μυστήριο, είναι καθοριστική 2 ημέρες πριν από την ημέρα του γάμου. Είναι καλό να γίνει αυτό , γιατί σίγουρα έχει περάσει αρκετός χρόνος από την ημέρα που είχατε έρθει σε επικοινωνία και είναι καλύτερα να σας θυμηθεί ξανά και εσείς να του υπενθυμίσετε κάποια μικρά πραγματάκια που σας απασχολούν.

Την ίδια ημέρα αναζητήστε και τον υπεύθυνο του ναού (νεωκόρο) και συζητήστε για λίγο μαζί του. Αυτή η επίσκεψη είναι αρκετά σημαντική, όσο και περιττή να σας φαίνετε. Μάθετε εάν υπάρχουν άλλοι γάμοι ή βαπτίσεις πριν ή μετά τον δικό σας. Επίσης, εάν γνωρίζουν μπορούν να σας πουν κάποια άλλα στοιχεία π.χ. την ώρα που ο ναός ανοίγει ή εάν μπορείτε να στείλετε κάποια απαραίτητα για την τελετή πράγματα πιο νωρίς από την καθορισμένη ώρα, εάν ο χώρος που γίνονται οι χαιρετισμοί είναι μέσα και εμπρός από την είσοδο του ναού ή εάν υπάρχει ξεχωριστός προαύλιο χώρος και η εκκλησία μένει διαθέσιμη άμεσα για τον επόμενο γάμο.

Σωστός Χρονικός Προγραμματισμός.

Κάποια τέτοια μικρά συστατικά οργανώνουν το χρονικό ενός γάμου. Το βασικότερο μυστικό ενός Τέλειου Γάμου είναι ο σωστός χρονικός προγραμματισμός.

Προσπαθήστε να μην φύγετε πολύ από τον προκαθορισμένο χρόνο σας. Ιδιαίτερα εσείς νυφούλες μας δεν είναι ανάγκη να κάνετε καψόνι στους γαμπρούς στήνοντας τους έξω την εκκλησία. Σκεφτείτε ότι εάν κάθε τελετή μυστήριου, γάμου ή βάπτισης, καθυστερήσει μόνο για 10 λεπτά η κάθε μια, ο γάμος που είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 9:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στις 9:40μ.μ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η αναμονή είναι ιδιαίτερα κουραστική για όλους. Έτσι θα οδηγήσετε και τους ιερείς να επισπεύσουν την διάρκεια της τελετής για να καλύψουν την διάφορα και οι μόνοι χαμένοι θα είστε εσείς.

Ένα ακόμη μυστικό είναι να ζητήσετε από τους ιερείς να ανακοινώσουν στους καλεσμένους, αφού εισέλθουν στον χώρο, ότι πρέπει όλοι να καθίσουν στα καθίσματα. Ο σεβασμός του χώρου με την παράκληση του ιερέα δίνουν μια ξεχωριστή ψυχολογία στους καλεσμένους και «υποχρεώνονται» να συμμετάσχουν με προσήλωση στην τελετή, που έτσι γίνετε πραγματικά ιερή.

Εάν τώρα θέλετε να «στολίσετε» λίγο παραπάνω το μυστήριο του γάμου σας είναι απαραίτητη η συμμετοχή χορωδίας για την απαγγελία των ψαλμών. Ένα σχήμα έμπειρο σε τελετές γάμων ολοκληρώνει το ηχητικό χαλί και γεμίζει με όμορφους ήχους το περιβάλλον του ναού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.