Τελετή γάμου στην εκκλησία

Οργανώστε την τελετή του γάμου σας

Θα μπορούσατε άραγε να βάλετε το προσωπικό σας ύφος και την δική σας αισθητική στην τελετή του γάμου σας;

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο περιορισμένα και μπορείτε να επέμβετε σε λίγα διαδικαστικά, διότι η εκκλησία και οι κανόνες που διέπουν συνήθως μια τελετή γάμου δημιουργούν κάποια standard. Έτσι, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Παρ’ όλα αυτά όμως και εσείς μπορείτε να βάλετε το χεράκι σας σε ορισμένες λεπτομέρειες για τις οποίες δεν σας φέρουν αντίρρηση.

Συνεννοηθείτε με τους ιερείς και τους υπεύθυνους του ναού

Αρχικά, μια συνεννόηση με τον ιερέα, που θα τελέσει το μυστήριο, είναι καθοριστική 2 ημέρες πριν από την ημέρα του γάμου. Είναι καλό να γίνει αυτό, γιατί σίγουρα έχει περάσει αρκετός χρόνος από την ημέρα που είχατε έρθει αρχικά σε επικοινωνία μαζί του. Σίγουρα είναι καλύτερα να σας θυμηθεί ξανά και εσείς να του υπενθυμίσετε κάποια μικρά ζητήματα που σας απασχολούν.

Την ίδια ημέρα αναζητήστε και τον υπεύθυνο του ναού (νεωκόρο ή νεωκόρισσα) και συζητήστε για λίγο μαζί του. Αυτή η επίσκεψη είναι αρκετά σημαντική, όσο και περιττή να σας φαίνεται. Μάθετε αν υπάρχουν άλλοι γάμοι ή βαπτίσεις πριν ή μετά τον δικό σας.

Αν γνωρίζουν μπορούν να σας πουν και κάποια άλλα στοιχεία, όπως για παράδειγμα την ώρα που ανοίγει ο ναός. Ή αν υπάρχει η δυνατότητα να στείλετε κάποια απαραίτητα πράγματα για την τελετή, πιο νωρίς από την καθορισμένη ώρα. Μπορείτε να μάθετε, επίσης, αν ο χώρος που γίνονται οι χαιρετισμοί είναι μέσα και εμπρός από την είσοδο του ναού ή αν αυτό γίνεται σε προαύλιο χώρο και η εκκλησία μένει διαθέσιμη άμεσα για τον επόμενο γάμο ή βάπτιση.

Ιδιαίτερος στολισμός εκκλησίας

Τα λουλούδια είναι λίγο – πολύ αναμενόμενα για τον στολισμό της εκκλησίας. Όμως, υπάρχουν συνθέσεις και παρουσιάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στον στολισμό, λοιπόν, έχετε την ευκαιρία να βάλετε τη δική σας πινελιά σε μεγαλύτερο βαθμό. Επικεντρωθείτε στις φόρμες, στα χρώματα και στις υφές και ζητήστε από τον ανθοστολιστή σας να προτείνει κάτι που θα σας αντιπροσωπεύει.

Μια εναλλακτική ιδέα είναι να στηρίξετε τη διακόσμηση της εκκλησίας στα κεριά. Θα δώσει ένα ρομαντικό αποτέλεσμα και θα δημιουργήσει κατανυκτική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Πρέπει, όμως, να έχετε συνεννοηθεί προηγουμένως, απαραίτητα, με την εκκλησία και τους φωτογράφους. Διαβάστε περισσότερα σε ένα σχετικό άρθρο μας για τον στολισμό της εκκλησίας με κεριά.

Σωστός Χρονικός Προγραμματισμός

Κάποια τέτοια μικρά συστατικά οργανώνουν τον χρονοπρογραμματισμό ενός γάμου. Το βασικότερο μυστικό ενός Τέλειου Γάμου είναι η σωστή διαχείριση χρόνου και ο καλός προγραμματισμός.

Προσπαθήστε να μην φύγετε πολύ από τον προκαθορισμένο χρόνο σας. Ιδιαίτερα οι νύφες δεν είναι ανάγκη να κάνετε καψόνι στους γαμπρούς στήνοντας τους έξω από την εκκλησία για πολλή ώρα. Σκεφτείτε ότι αν κάθε τελετή μυστήριου, γάμου ή βάπτισης, καθυστερήσει μόνο για 10 λεπτά η καθεμιά, ο γάμος που είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 8:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στις 8:30μ.μ. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η αναμονή είναι ιδιαίτερα κουραστική για όλους. Έτσι, θα αναγκάσετε και τους ιερείς να επισπεύσουν την διάρκεια της τελετής για να καλύψουν την διαφορά και οι μόνοι χαμένοι θα είστε εσείς.

Ένα ακόμα μυστικό είναι να ζητήσετε από τους ιερείς να ανακοινώσουν στους καλεσμένους, αφού εισέλθουν στον χώρο, ότι πρέπει όλοι να καθίσουν στα καθίσματα. Ο σεβασμός του χώρου, παράλληλα με την παράκληση του ιερέα συνθέτουν μια ξεχωριστή ψυχολογία στους καλεσμένους. Κατά έναν τρόπο «υποχρεώνονται» να συμμετάσχουν με προσήλωση στην τελετή, η οποία έτσι γίνετε πραγματικά ιερή.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του γάμου

Τέλος, τα κινητά και η χρήση τους, μπορούν να περιοριστούν με έναν γλυκό και διακριτικό τρόπο, καθώς οι καλεσμένοι εισέρχονται στον ναό. Μπορείτε να έχετε δημιουργήσει ένα stand με ένα μικρό κέρασμα και μια πινακίδα με κάποιο έξυπνο γραφικό, εικόνα ή σχήμα. Μέσω αυτής θα ζητάτε από τους καλεσμένους να μη χρησιμοποιήσουν τις κινητές συσκευές τους κατά τη διάρκεια του γάμου. Οι φωτογράφοι σας θα σας ευγνωμονούν!

Photo credits: Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.