Image

Παϊδάκια σοτέ με θυμάρι

Μήπως προτιμάτε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που βασίζεται στο κρέας; Αγοράστε τα αγαπημένα σας παιδάκια και σας δίνουμε μια ξεχωριστή συνταγή για να τα απολαύσετε, μαζί με την παρέα σας.

 

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρέ αρνιού σε παϊδάκια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με λίγο θυμάρι και ελαιόλαδο για 20 λεπτά περίπου. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά τα παϊδάκια, γυρίζοντας τα μόνο μια φορά. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το τηγάνι κρατώντας τα ζεστά, και αφαιρούμε τα καμένα λάδια από το τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να ροδίσουν, βάζουμε το θυμάρι σε κλωνάρι και σβήνουμε με κρασί κόκκινο αφήνοντας να βράσει μέχρι να εξατμιστεί κατά το 1/3. Αφαιρούμε το κλωνάρι του θυμαριού και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε φέτες, και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και τα βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βάζουμε τα παϊδάκια μέσα στη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει μια βράση, και σερβίρουμε προσθέτοντας φρέσκο θυμάρι και γαρνίροντας με τις πατάτες.

 

Για την συνταγή αυτή, για 4 άτομα,  θα χρειαστείτε:

 

1,2 kg καρέ αρνιού
40 ml ελαιόλαδο
40 gr κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
80 ml κρασί κόκκινο
θυμάρι
αλάτι
πιπέρι μαύρο

Πατάτες
600 gr πατάτες
100 gr κρεμμύδι
μαϊνταντός
ελαιόλαδο

Σκεύη
ξύλο κοπής κρεάτων
ξύλο κοπής λαχανικών
μαχαίρι κρεάτων
μαχαίρι λαχανικών
τηγάνια μικρά
τηγάνι μεγάλο
κουτάλα βαθιά
τσιμπίδα
κουτάλα τρυπητή
σύρμα χειρός

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.