παραδοσιακή ή μοντέρνα μουσική;

Παραδοσιακό VS Μοντέρνο

Είναι αλήθεια ότι τα ζευγάρια πολλές φορές προβληματίζονται για τη θεματική ροή του μουσικού προγράμματος στη γαμήλια δεξίωση. Ταλαντεύονται ανάμεσα στα δικά τους ακούσματα και στα ακούσματα συγγενών και φίλων.

Τους απασχολούν ερωτήματα όπως, να κυριαρχήσει το παραδοσιακό στοιχείο ή να κυριαρχήσει το μοντέρνο; Θα είναι βαρύ ένα πρόγραμμα σε συνεχείς παραδοσιακούς ρυθμούς ή μήπως το μοντέρνο θα δυσαρεστήσει τους μεγαλύτερους;

Όλα αυτά τα ερωτήματα σίγουρα μας αναστατώνουν και μας προβληματίζουν, έχοντας σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε κάποιες μικρές συμβουλές για να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση για την πιο όμορφη βραδιά της ζωής σας.

Κατ’ αρχήν η άποψή μας είναι ότι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα πρέπει να συνδυάζει όσα το δυνατόν περισσότερα είδη μουσικών ακουσμάτων. Με αυτό τον τρόπο οι πιθανότητες να μείνουμε εμείς και οι καλεσμένοι μας απόλυτα ικανοποιημένοι θα είναι πολύ μεγάλες.

Θα πρέπει να ομαδοποιήσουμε κάποιες ιδιαιτερότητες

  • Τα δικά μας, προσωπικά, «θέλω»
  • Τα οικογενειακά, δηλαδή τόποι καταγωγής συγγενών
  • Των φίλων μας και των γνωστών

Ερχόμαστε σε επαφή με τον Dj που θα αναλάβει τη μουσική κάλυψη της δεξίωσής μας – μην ξεχνάτε ότι ο Dj είναι και ο μουσικός σας σύμβουλος – τον ενημερώνουμε με λεπτομέρεια για τις παραπάνω τρεις ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορεί να μας προτείνει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό. Αποφασίζουμε τη διάρκεια των ενοτήτων, ώστε ο συνδυασμός των ειδών της μουσικής να είναι στα δικά μας μέτρα.Εάν παρόλα αυτά αποφασίσετε ότι στη δεξίωσή σας η μουσική επένδυση θα κυμαίνεται σε μοντέρνους ρυθμούς, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε ότι υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές συλλογές, όπως για παράδειγμα τα νησιώτικα του Πάριου ή κάποιες δημοτικές συλλογές όπου οι εκτελέσεις των κομματιών είναι ιδιαίτερα αξιόλογες και σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει και γιατί όχι, έχουμε χορέψει. Με μια τέτοια λοιπόν μικρή ενότητα η δεξίωσή μας θα πάρει μια πολύ όμορφη παραδοσιακή νότα.

Τέλος, σε όσους επιθυμούν η δεξίωσή τους να καλυφθεί με μουσικά κομμάτια σε καθαρά ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, θα προτείναμε σε κάποιο σημείο του μουσικού προγράμματος, ένα μικρό διάλλειμα με ξένο ρεπερτόριο, όπως για παράδειγμα τραγούδια δεκαετίας ή Rock n’ Roll ή Latin, που σίγουρα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο κύριος Γιάννης Νησίδης και τον ευχαριστούμε πολύ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.