Αρχική » Μόδα » Κοσμήματα & Αξεσουάρ » Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας;
Image

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας;

 Κάθε νύφη έχει το δικό της σχήμα προσώπου και αυτό χρειάζεται να εξισορροπηθεί με το νυφικό χτένισμα και το νυφικό της φόρεμα. Επομένως πολλές μέλλουσες νύφες ελπίζουμε να επωφεληθούν από τις πληροφορίες του Τέλειος Γάμος που ακολουθούν.

Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλο άρθρο μας, το σχήμα του προσώπου καθορίζεται όταν όλα τα μαλλιά είναι τραβηγμένα προς τα πίσω και φαίνονται οι γωνίες του. Συγχρόνως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στο πρόσωπο μπορούν να είναι μαλακά ή έντονα με γωνίες. Σκεφτείτε την ίδια στιγμή καθημερινά, πόσο συχνά η καθεμία από εμάς παρατηρεί το πρόσωπό της.

Υποσυνείδητα, επιλέγουμε πράγματα κατά την διάρκεια της ζωής μας, όπως αυτοκίνητα, κοσμήματα, έργα τέχνης, πορσελάνες κ.α., που αντιστοιχούν σε αυτό που “τραβάει” το μάτι μας. Εάν μια νύφη έχει ένα τέλειο οβάλ, ωοειδές πρόσωπο και το δαχτυλίδι των αρραβώνων έχει γωνίες, είναι σίγουρο ότι η αρραβωνιαστικιά σας έχει επιλέξει μεταξύ άλλων και το δαχτυλίδι της. Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, για να καταλάβετε τις απαραίτητες έννοιες και να αποφασίσετε την τελική νυφική σας εικόνα.

Πληροφορίες για το σχήμα του προσώπου

Τα σχήματα του προσώπου, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, είναι : Οβάλ (ωοειδές), Στρογγυλό, Στενόμακρο, Σχήμα καρδιάς, Σχήμα ρόμβου, Τετράγωνο, Ορθογώνιο, και Τριγωνικό. Τα πρώτα τέσσερα σχήματα προσώπου είναι μαλακά και έχουν καμπύλες. Τα τελευταία τέσσερα έχουν περισσότερες γωνίες.

Ένα οβάλ, ωοειδές πρόσωπο είναι ελαφρώς μακρύτερο από ότι φαρδύτερο με στρογγυλεμένες γωνίες.   

Ένα στρογγυλό πρόσωπο θα έχει όλα τα σημεία του σε ίση απόσταση, με την μύτη ως κεντρικό σημείο. Θα είναι τόσο φαρδύ, όσο και πλατύ με στρογγυλεμένες άκρες.

Ένα στενόμακρο πρόσωπο έχει ένα επιμηκυμένο, ωοειδές σχήμα. Πολλά πρόσωπα με στενόμακρο σχήμα τα μπερδεύουν με τα οβάλ. Αλλά, αν το τοποθετήσετε δίπλα σε ένα πραγματικά οβάλ πρόσωπο, θα καταλάβετε την διαφορά.  

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι φαρδύτερο στην περιοχή των κροτάφων, των ματιών και στα μάγουλα, και καταλήγει στενότερο στο πηγούνι. Οι γωνίες του είναι απαλές και έχουν στρογγυλεμένες άκρες.  

Ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου είναι πλατύτερο στα μάγουλα, στενό στο πηγούνι και το μέτωπο. Έχει τα αιχμηρότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, από άλλα σχήματα προσώπου.

Ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι βασικά ευθύ στο μέτωπο και κατά μήκος των πλευρών του. Το σαγόνι είναι ισχυρό και τετράγωνο. Το πηγούνι μπορεί να είναι και λίγο προς τα έξω. Όταν η απόσταση από την κορυφή του προσώπου στο πηγούνι ταιριάζει με το πλάτος, αυτό είναι ένα τετράγωνο πρόσωπο.

Ένα ορθογώνιο πρόσωπο είναι παρόμοιο με ένα τετράγωνο. Αλλά το πρόσωπο είναι μακρύτερο παρά πλατύτερο.  

Ένα τριγωνικό πρόσωπο είναι παρόμοιο με ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Αλλά οι γραμμές και οι άκρες είναι αιχμηρότερες και πιο γωνιακές.

Ένα σχήμα προσώπου έχει τις δικές του διαφορές από τα υπόλοιπα. Ένα ωοειδές πρόσωπο φαινομενικά μπορεί να φανεί περισσότερο στρογγυλό δίπλα σε κάποιο άλλο ωοειδές. Μπορεί δυο άνθρωποι να έχουν τετράγωνα πρόσωπα, αλλά το πρόσωπο του ενός να είναι περισσότερο τετραγωνισμένο από το πρόσωπο του άλλου.

Τα ντεκολτέ των νυφικών φορεμάτων:

Μια σπουδαία εμπειρο – τεχνική μέθοδος μάς πληροφορεί ότι «τα αντίθετα έλκονται». Ένα στρογγυλό πρόσωπο χρειάζεται ένα βαθύ ντεκολτέ σε V (βε) για να  το επιμηκύνει και να το λεπτύνει.

Ένα τετράγωνο πρόσωπο χρειάζεται την γλυκύτητα και την απαλότητα της δαντέλας ή ένα στρογγυλό ντεκολτέ.

Ένα στενόμακρο πρόσωπο συμπληρώνεται με ένα στράπλες νυφικό φόρεμα.

Ένα τριγωνικό πρόσωπο ή ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς χρειάζεται πλάτος στο σημείο του σαγονιού,… γι’ αυτό ένα ύφασμα που θα αγκαλιάζει τους ώμους σας  θα ήταν υπέροχη μια επιλογή.  

Teleiosgamos tip: Ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου και ένα ωοειδές πρόσωπο έχουν τις τέλειες αναλογίες και είναι συμμετρικά, έτσι οι επιλογές τους είναι απεριόριστες.

Διαβάστε επίσης:

Επιλογή του κατάλληλου πέπλου

Επιλογή γαμήλιων κοσμημάτων

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.