βοήθεια για το γάμο

Ποιος θα κάνει τι;

 

Πάρα πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να προετοιμάσετε το γάμο σας και τη δεξίωση που πιθανόν να ακολουθήσει και είναι βέβαιο ότι δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα οι δύο σας, που είστε και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Εδώ λοιπόν έρχονται οι δικοί σας άνθρωποι, οι γονείς σας, τα αδέρφια σας, οι καλοί σας φίλοι, να βοηθήσουν αναλαμβάνοντας εκείνοι κάποιες αρμοδιότητες που εσείς θα ορίσετε, κρίνοντας ότι μπορούν να τα καταφέρουν.Συχνά σας ενημερώνουμε για τέτοια θέματα και παρακάτω σας δίνουμε μερικές ακόμη συμβουλές για όσα πρέπει να αναθέσετε σε άλλους.

Συμβουλές Οργάνωσης

1. Αναθέστε στον οδηγό του νυφικού αυτοκινήτου να τακτοποιήσει το στολισμό του σε συνεννόηση με το ανθοπωλείο.

2. Ορίστε από πριν ποιες κοπέλες θα μοιράζουν τις μπομπονιέρες ή και κάτι ακόμη που μπορεί να θέλετε, όπως κάποιο παραδοσιακό γλυκό γάμου.

3. Σκεφτείτε ποιος θα αναλάβει να μεταφέρει τον πατέρα της νύφης ή και τα παρανυφάκια μετά το τέλος της τελετής, αφού με το νυφικό αυτοκίνητο θα φύγει μόνο το ζευγάρι.

4. Σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους από άλλη πόλη που πρέπει να ταξιδέψουν αμέσως μετά το γάμο σας ή τη δεξίωσή σας και δεν έχουν μεταφορικό μέσο, φροντίστε ώστε κάποιος να αναλάβει και να καλέσει taxi για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο, το λιμάνι ή σε κάποιο σταθμό από όπου ταξιδεύουν.

5. Ορίστε έναν άνθρωπο από κάθε κύκλο γνωριμιών σας να αποτελεί τον «αρχηγό» της «ομάδας» ώστε να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους στη δεξίωση, χωρίς να απασχολούν όλοι εσάς με ερωτήσεις.

6. Αναθέστε σε μια ψύχραιμη φίλη σας να προσέχει τη μητέρα σας γιατί από τη συγκίνηση και τη ζέστη μπορεί να μη νιώσει καλά κάποια στιγμή. Αυτή η φίλη σας θα πρέπει να έχει μαζί της μια βεντάλια και νερό.

7. Σε κάποια άλλη φίλη, δώστε της να κρατάει το τσαντάκι σας με τα απολύτως απαραίτητα, την πούδρα σας, ένα κραγιόν, 2-3 παραμάνες, κλωστή και βελόνι, τα τσιγάρα σας, την ταυτότητά σας ή το δίπλωμά σας.

8. Ορίστε ποιοι άνθρωποι θα αναλάβουν να μαζεύουν τα δώρα που θα σας φέρουν στην εκκλησία και στη δεξίωση και ποιοι θα διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους.

9. Πείτε στον αδερφό σας ή σε κάποιο καλό φίλο να είναι ο πρώτος που θα φτάσει στο χώρο της δεξίωσης για να επιβλέψει αν είναι όλα εντάξει. Ενημερώστε τον και για κάποιους ιδιαίτερους καλεσμένους, όπως το αφεντικό σας, ώστε να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση με το τραπέζι και την παρέα που έχετε δώσει στο πλάνο για να καθίσει μαζί.

10. Αν ετοιμάζετε οποιαδήποτε έκπληξη, όπως επιπλέον ψητά ή παραδοσιακά γλυκά, αναθέστε σε δικούς σας ανθρώπους τη μεταφορά τους και την περαιτέρω συνεννόηση με τους ανθρώπους της δεξίωσης για το σερβίρισμά τους.

Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα κατά καιρούς θα σας συμβουλεύουμε, για να είστε εγκαίρως έτοιμοι και να μην φορτωθείτε εσείς οι δύο τελευταία στιγμή τόσες εργασίες που πρέπει να γίνουν εκείνη τη μέρα.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.