Αρχική » Μόδα » Νυφικό » Πως θα καταλήξω στο νυφικό μου – Μέρος ΙI
Νυφικό του ατελιέ Belle Vie

Πως θα καταλήξω στο νυφικό μου – Μέρος ΙI

…συνέχεια από το Μέρος Ι

Και μετά από σωστή προετοιμασία φθάνει η ώρα του ραντεβού κι εσείς γεμάτη αγωνία μπαίνετε στον οίκο νυφικών για να δοκιμάσετε νυφικά. Ας δούμε πρώτα απ’ όλα ποια θα είναι η παρέα σας. Λοιπόν, η παρέα σας δεν πρέπει να είναι μεγάλη. Μπορεί να αποτελείται από 1-2 έμπιστα άτομα, όπως η μητέρα και η αδερφή σας ή μια φίλη σας ή η αδερφή του μέλλοντα συζύγου σας κλπ. Οι βασικές προϋποθέσεις για να επιλέξετε το άτομο που θα είναι μαζί σας στις πρόβες είναι τρεις. Θα πρέπει να είναι ένα άτομο με το οποίο διατηρείτε πολύ καλές σχέσεις,  του οποίου σέβεστε την άποψη και  με το οποίο ταυτίζεστε σε σημαντικό βαθμό σε ότι έχει σχέση με το γούστο.

Έχει συμβεί όμως πάρα πολλές φορές σε νύφες που τήρησαν τα παραπάνω, να έχουν τελικά μαζί τους ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της πρόβας, τις έχουν στεναχωρήσει με τη στάση τους. Είτε γιατί δεν συμμερίζονταν την κοινή άποψη της νύφης και του υπεύθυνου του καταστήματος και επέμεναν να επιβάλλουν την δική τους, είτε γιατί ξέχασαν τον λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί. Αν λοιπόν βρεθείτε ως νύφη σε μια τέτοια δύσκολη θέση, προσπαθήστε κατ’ αρχήν να μείνετε ψύχραιμη. Αν δείτε τις φίλες σας να ασχολούνται περισσότερο με το να δοκιμάζουν εκείνες νυφικά απ’ ότι να λένε τη γνώμη τους για τη δική σας πρόβα, τότε προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στον καθρέφτη και στην δική σας αίσθηση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε να ανανεώσετε το ραντεβού σας για να δείτε ξανά εκείνα τα 1-2 σχέδια που σας άρεσαν και φυσικά στο επόμενο ραντεβού δεν θα πάτε μαζί με την ίδια παρέα.

Και ας πάμε στο οικονομικό μέρος του ραντεβού. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρετε από την αρχή το εύρος των χρημάτων μέσα στο οποίο έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε. Αυτό σας κάνει ξεκάθαρους από την αρχή και βοηθά τον υπεύθυνο να σας προτείνει νυφικά ανάλογου κόστους, αλλά και νυφικά στα οποία η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη και μπορεί να ενταχθεί στο εύρος των δυνατοτήτων σας, λόγω ειδικών προσφορών για παράδειγμα ή λόγω ευελιξίας στα τελικά χαρακτηριστικά του νυφικού. Γενικά δεν πρέπει να φοβάστε, να διστάζετε ή να ντρέπεστε να μιλήσετε για χρήματα, εκπτώσεις, τρόπους πληρωμής. Είναι μια σημαντική ενότητα οποιασδήποτε εμπορικής συναλλαγής.

Επειδή κάθε εμπορική συνδιαλλαγή έχει δύο μέρη, τον πελάτη και τον πωλητή κι επειδή κανένας άνθρωπος δεν έχει καθημερινά την ίδια καλή διάθεση, καλό είναι να προσπαθούν και οι πελάτες και οι πωλητές να συνεισφέρουν στην μεταξύ τους καλή συνεργασία και επικοινωνία. Προσωπικά, έχω συζητήσει με πωλητές σε οίκους νυφικών, οι οποίοι μου ανέφεραν περιπτώσεις κακότροπων πελατών και αντίστοιχα έχω μιλήσει με μέλλουσες νύφες κι έχω διαβάσει και αρκετές περιπτώσεις στο Forum, στις οποίες αναφέρονται περιστατικά με κακότροπους πωλητές. Συνεπώς το νόμισμα έχει και σε αυτή την περίπτωση δύο όψεις όπως πάντα. Εσείς λοιπόν ως μέλλουσες νύφες προσπαθήστε κατ’ αρχήν να είστε ένας συνεργάσιμος πελάτης. Στην περίπτωση που έχετε απέναντί σας έναν πωλητή που δεν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που θα έπρεπε, ζητήστε του ευγενικά να αλλάξει ύφος, στυλ και τρόπο, αν θέλει να συνεχίσετε τη συνεργασία σας. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, δεν είναι κακό να ζητήσετε να σας εξυπηρετήσει ένας άλλος πωλητής. Ε, αν και αυτό δεν είναι εφικτό… τότε μάλλον πρέπει να επισκεφτείτε τον επόμενο οίκο, χωρίς να χαλάσετε τη διάθεσή σας.

Θα κλείσουμε το άρθρο με ένα θέμα που έχει πολυσυζητηθεί. Έχει αναφερθεί από πολλές νύφες ότι σε ορισμένους οίκους νιώθουν έντονη πίεση από πλευράς του υπεύθυνου για να συμφωνήσουν εκείνη τη στιγμή ή σχετικά σύντομα την αγορά ή την ενοικίαση του νυφικού. Από την μία είναι κατανοητό το άγχος των επιχειρήσεων να επιτευχθεί μια πώληση και από την άλλη πρέπει να γίνεται σεβαστό ότι ο πελάτης πρέπει να είναι σίγουρος για την συμφωνία που θα κλείσει. Γιατί, διαφορετικά μόνο προβλήματα θα δημιουργηθούν και για τις δύο πλευρές. Ακόμη λοιπόν και να συμβεί και σε εσάς κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να αφήσετε την πίεση που νιώθετε να σας ασκείται, να σας επηρεάσει και να σας αγχώσει χωρίς λόγο. Εξηγήστε ήρεμα ότι θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να αποφασίσετε και αποχωρήστε. Σε κατάσταση πίεσης δεν παίρνονται αποφάσεις. Ζητείται πίστωση χρόνου.

Για το τέλειος γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.