Τι να ξέρετε πριν δοκιμάσετε νυφικά για τον γάμο σας

Πως θα καταλήξω στο νυφικό μου – Μέρος ΙI

…συνέχεια από το Μέρος Ι

Και μετά από σωστή προετοιμασία, όπως αναπτύξαμε στο προηγούμενο μέρος του αφιερώματος, φθάνει η ώρα των ραντεβού. Εσείς γεμάτη αγωνία μπαίνετε στον οίκο νυφικών για να δοκιμάσετε νυφικά. Και κάπου εδώ ξεκινά η δεύτερη δέσμη θεμάτων που θα πρέπει να διευθετήσετε.

Με παρέα στις πρόβες νυφικού αλλά… με ποια παρέα;

Ας δούμε πρώτα απ’ όλα ποια θα είναι η παρέα σας. Λοιπόν, η παρέα σας δεν πρέπει να είναι μεγάλη. Μπορεί να αποτελείται από 1-2 έμπιστα άτομα, όπως η μητέρα και η αδερφή σας ή μια φίλη σας ή η αδερφή του μέλλοντα συζύγου σας κλπ.

Οι βασικές προϋποθέσεις για να επιλέξετε το άτομο που θα είναι μαζί σας στις πρόβες είναι τρεις:

  • Θα πρέπει να είναι ένα άτομο με το οποίο διατηρείτε πολύ καλές σχέσεις
  • Είναι αδιαπραγμάτευτο να σέβεστε την άποψή του κι εκείνο τη δική σας
  • Είναι εξίσου απαραίτητο να ταυτίζεστε σε σημαντικό βαθμό σε ότι έχει σχέση με το γούστο

Έχει συμβεί, όμως, αρκετές φορές σε νύφες – που τήρησαν τα παραπάνω – να έχουν τελικά μαζί τους ανθρώπους που κατά τη διάρκεια της πρόβας, τις στενοχώρησαν με τη στάση τους. Είτε γιατί δεν συμμερίζονταν την κοινή άποψη της νύφης και του υπεύθυνου του καταστήματος και επέμεναν να επιβάλλουν την δική τους. Είτε γιατί ξέχασαν τον λόγο για τον οποίο βρίσκονταν εκεί.

Τι να κάνετε αν στις πρόβες δεν πάνε όλα όπως τα περιμένατε με την παρέα που σας συνοδεύει

Αν λοιπόν βρεθείτε ως νύφη σε μια τέτοια δύσκολη θέση, προσπαθήστε κατ’ αρχάς να μείνετε ψύχραιμη. Αν δείτε τις φίλες σας να ασχολούνται περισσότερο με το να δοκιμάζουν εκείνες νυφικά απ’ ότι να λένε τη γνώμη τους για τη δική σας πρόβα, κλείστε τα μάτια και μετρήστε αργά μέχρι το 5. Θα σας βοηθήσει να τις αγνοήσετε. Ανοίξτε τα μάτια σας και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στον καθρέφτη και στην δική σας αίσθηση για την εικόνα σας. Μην τσακωθείτε μαζί τους, είναι ανώφελο και θα σας χαλάσει τη διάθεση.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε να ανανεώσετε το ραντεβού σας. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε ξανά εκείνα τα 1-2 σχέδια που σας άρεσαν. Φυσικά, στο επόμενο ραντεβού δεν θα πάτε μαζί με την ίδια παρέα. Μάλλον σε κανένα από τα επόμενα ραντεβού δεν πρέπει να πάτε με την ίδια παρέα. Καλύτερα να την κρατήσετε για τις εξόδους για καφέ και άλλα ψώνια.

Τα ραντεβού για νυφικό και τα οικονομικά ζητήματα

Και ας πάμε στο οικονομικό μέρος του ραντεβού. Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρετε από την αρχή το εύρος των χρημάτων μέσα στο οποίο έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε. Αυτό σας κάνει ξεκάθαρους από την αρχή και βοηθά τον υπεύθυνο να σας προτείνει νυφικά ανάλογου κόστους. Του δίνετε, επίσης, το σωστό στίγμα για να σας δείξει νυφικά στα οποία η τιμή είναι διαπραγματεύσιμη και μπορεί να ενταχθεί στο εύρος των δυνατοτήτων σας. Λόγω ειδικών προσφορών ή λόγω ευελιξίας στα τελικά χαρακτηριστικά του νυφικού, υπάρχει πιθανότητα οι τελικές τιμές να ταιριάζουν με το ποσό που σκοπεύετε να διαθέσετε.

Γενικά, δεν πρέπει να φοβάστε, να διστάζετε ή να ντρέπεστε να μιλήσετε για χρήματα, εκπτώσεις, τρόπους πληρωμής. Είναι μια σημαντική ενότητα οποιασδήποτε εμπορικής συναλλαγής και συνεργασίας.

Η σημασία τη συμπεριφοράς

Επειδή κάθε εμπορική συνδιαλλαγή έχει δύο μέρη, τον πελάτη και τον πωλητή κι επειδή κάθε άνθρωπος δεν έχει καθημερινά την ίδια καλή διάθεση, καλό είναι να προσπαθούν αμφότεροι να συνεισφέρουν στην μεταξύ τους καλή συνεργασία και επικοινωνία. Προσωπικά, έχω συζητήσει με πωλητές σε οίκους νυφικών, οι οποίοι μου ανέφεραν περιπτώσεις κακότροπων πελατών. Αντίστοιχα έχω μιλήσει με μέλλουσες νύφες κι έχω διαβάσει και αρκετά περιστατικά με κακότροπους πωλητές και πωλήτριες νυφικών. Συνεπώς, το νόμισμα έχει και σε αυτή την περίπτωση δύο όψεις, όπως πάντα.

Εσείς, λοιπόν, ως μέλλουσες νύφες προσπαθήστε κατ’ αρχήν να είστε ένας συνεργάσιμος πελάτης. Στην περίπτωση που έχετε απέναντί σας μια πωλήτρια που δεν συμπεριφέρεται με τον τρόπο που θα έπρεπε, ζητήστε της ευγενικά να αλλάξει ύφος, στυλ και τρόπο. Αν θέλει να συνεχίσετε τη συνεργασία σας, η αλλαγή ύφους είναι προϋπόθεση. Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, δεν είναι κακό να ζητήσετε να σας εξυπηρετήσει ένας άλλος πωλητής. Ε, αν και αυτό δεν είναι εφικτό… τότε, μάλλον, πρέπει να επισκεφτείτε τον επόμενο οίκο νυφικών, χωρίς να χαλάσετε τη διάθεσή σας.

Θα κλείσουμε το άρθρο με ένα θέμα που έχει πολυσυζητηθεί. Έχει αναφερθεί από πολλές νύφες ότι σε ορισμένους οίκους νιώθουν έντονη πίεση από πλευράς του υπεύθυνου για να συμφωνήσουν εκείνη τη στιγμή. Ή να συμφωνήσουν σχετικά σύντομα την αγορά ή την ενοικίαση του νυφικού. Από την μία είναι κατανοητό το άγχος των επιχειρήσεων να επιτευχθεί μια πώληση. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει να γίνεται σεβαστό ότι ο πελάτης πρέπει να είναι σίγουρος για την συμφωνία που θα κλείσει. Γιατί, διαφορετικά μόνο προβλήματα θα δημιουργηθούν και για τις δύο πλευρές.

Ακόμη, λοιπόν, και να συμβεί και σε εσάς κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να αφήσετε την πίεση που νιώθετε να σας ασκείται, να σας επηρεάσει και να σας αγχώσει χωρίς λόγο. Εξηγήστε ήρεμα ότι θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να αποφασίσετε και αποχωρήστε. Σε κατάσταση πίεσης δεν παίρνονται αποφάσεις. Ζητείται πίστωση χρόνου. Κι αν χάσετε μια καλή προσφορά που μπορεί να σας υπόσχονται… σίγουρα θα βρείτε κάποια άλλη.

Για το τέλειος γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.