Image

Ψάρι φέτα στο φούρνο (Τόνος ή Ξιφίας)

Μια πολύ νόστιμη και υγιεινή λιχουδιά στο πιάτο σας. Για να ξεφύγετε από το κρέας αλλά και να δημιουργήσετε μια νόστιμη σπεσιαλιτέ με βάση το ψάρι, μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ εύκολα την πρόταση μας.

Το φιλέτο ιδιαιτέρα, το προτιμούν και οι περισσότεροι –μη ψαρόφιλοι- λόγω του ότι αποφεύγεται η επαφή με τα λέπια και τα κοκαλάκια.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 κιλό ψάρι φιλέτο
1 1/2 φλιτζάνι  ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και με αυτά πασπαλίζετε το ψάρι αφού προηγουμένως το έχετε στρώσει σε ταψί.
2. Πάνω από κάθε φιλέτο τοποθετείτε μια λεπτή φέτα ντομάτας. Τις υπόλοιπες τις ψιλοκόβετε και τις σκορπίζετε γύρω από το ψάρι.
3. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το πιπέρι και το αλάτι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ψήνετε το ψάρι για 50-60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.