Image

Σπαγγέτι αλά Καρμπονάρα

Η Καρμπονάρα είναι από τις πιο δημοφιλής και γευστικές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας κι έχει κερδίσει και τις καρδιές των Ελλήνων μακαρονάδων και καλοφαγάδων γενικότερα. Είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεσή της, αλλά ελαφρώς παχυντική. Η γνήσια Ιταλική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος, αλλά στην εκδοχή αυτής της συνταγής θα χρησιμοποιήσουμε, αφού είναι το συνηθέστερο στην Ελλάδα. Αντί για bacon μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανσέττα, όπως και στην αυθεντική συνταγή.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

 

1 πακέτο σπαγγέτι
250 γρ.
bacon ψιλοκομμένο

ή 300 γρ. πανσέττα κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αβγό χτυπημένο
1 κουταλάκι της σούπας βούτυρο
¼ της κούπας τριμμένο
reggato

¼ της κούπας τριμμένο pecorino

ή ¼ της κούπας παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

 

Δημιουργείστε :

 

Ξεκινήστε βράζοντας τα μακαρόνια σε αρκετό νερό, αφού προσθέσετε αλάτι για 10 περίπου λεπτά, σύμφωνα και με τις οδηγίες του πακέτου. Αν προτιμάτε μπορείτε να τα αφήσετε al tente. Όταν βράσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι προσθέστε το βούτυρο για να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά το bacon. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, αφαιρέστε το σε ένα πιάτο και προσθέστε στο τηγάνι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το χτυπημένο αυγό, τα τριμμένα τυριά και τέλος τα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά ώστε να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια. Αν το τηγάνι δεν είναι αρκετά βαθύ, κάντε το αντίθετο προσθέτοντας τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.

 

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη

 

Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.