Και στο γάμο σας σκεφτείτε το περιβάλλον

Στον γάμο σας σκεφτείτε το περιβάλλον

Οικολογικός γάμος

Μια ακόμη ξενόφερτη τάση, έρχεται με δειλά βήματα να βρει εφαρμογή και στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Οικολογικός ή αλλιώς Πράσινος Γάμος, είναι ήδη αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό, αλλά αρχίζει να περνά ως πρόταση προς τα μελλόνυμφα ζευγάρια από αρκετούς οργανωτές γάμου και στη χώρα μας. Από την άλλη πλευρά και τα ζευγάρια βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια ιδέα, πρώτον γιατί η νεότερη γενιά είναι αρκετά ευαισθητοποιημένη σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και δεύτερον γιατί έχουν την επιθυμία να πρωτοτυπήσουν στο γάμο τους. Το σημαντικότερο όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πρόκειται για οικολογική συνείδηση και όχι απλά για σύγχρονο lifestyle.

Σκεφτείτε πόση ενέργεια καταναλώνεται και πόσοι ρύποι εκπέμπονται για τις μεταφορές προϊόντων και τις μετακινήσεις που απαιτεί ένας γάμος, πόσα είναι τα αντίστοιχα ποσά μετά το τέλος και της δεξίωσης για την καθαριότητα και το πλύσιμο σκευών και υφασμάτων, αλλά και πόσα απορρίμματα δημιουργούνται, πόσες συσκευασίες και διάφορα υλικά καταλήγουν σε κάδους αχρήστων.

Κάποιες διαδικασίες δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, κάποιες άλλες όμως μπορούμε να τις περιορίσουμε ή να τις τροποποιήσουμε, ώστε να έχουν τις λιγότερες συνέπειες στο περιβάλλον που ζούμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας για να ζήσουν.

Aν είστε αποφασισμένοι να συμβάλλετε κι εσείς στην παγκόσμια προσπάθεια για τη σωτηρία του πλανήτη υπάρχουν τρόποι και ιδέες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στον δικό σας γάμο. Εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές προτάσεις μας τόσο για την οργάνωση της τελετής, τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες, όσο και για τα δωράκια των καλεσμένων σας, τις μεταφορές τους, αλλά και για ότι έχει σχέση με τη δεξίωση του γάμου σας. Μείνετε κοντά μας για τα άρθρα που θα ακολουθήσουν.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.