Image

Τα πάχη μου… τα κάλη μου!

Γιατί θα πρέπει ο γάμος να συνδυάζεται με μια περίοδο αποχής από κάθε λιχουδιά και από έλλειψη γευστικών, αλλά παράλληλα «επικίνδυνων» τροφών; Τι θα κάνει η υποψήφια νύφη που έχει αδυναμία στο καλό φαγητό; Πρέπει στον βωμό του γάμου να κοπούν οι αγαπημένες μας συνήθειες; Και μετά τι;


Ο γάμος πρέπει να είναι ένα ευτυχές γεγονός παρά ένας γολγοθάς. Οι προετοιμασίες από μόνες τους είναι επιβαρυντικές , γι’αυτό δεν θα πρέπει να κλονίζεται τον εαυτό σας με επιπλέον στερήσεις. Ιδιαίτερα όσοι έχετε συνηθίσει να λαμβάνεται καθημερινά ένα πλούσιο μενού, μην οδηγηθείτε στην απόλυτη στέρηση εξαιτίας του γάμου.


Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να δημιουργήσετε πολύ μεγάλα προβλήματα στον οργανισμό σας. Ευτραφείς κοπέλες μας έχουν δηλώσει ότι, κατάφεραν να χάσουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό κιλών που είχαν πριν τον γάμο, κάνοντας εξαντλητικές δίαιτες, και που, έφταναν στο σημείο να τρέφονται μόνο με νερό και 1-2 γιαούρτια ημερησίως!

Τέτοια φαινόμενα είναι συνηθισμένα σε προγαμιαίες περιόδους και εμφανίζονται τους τελευταίους 3 μήνες, πριν την τέλεση του μυστηρίου. Το άγχος, το τρέξιμο, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και η γυναικεία φιλαρέσκεια, οδηγούν πολλές φορές τις κοπέλες σε λάθος διατροφικούς δρόμους.


Κάτι εξίσου σημαντικό είναι και το ορατό αλλά και το ουσιαστικό αποτέλεσμα που πραγματοποιείται μετά από αυτή την περίοδο της «πείνας». Εάν οι διατροφικές συνήθειες αλλάξουν και περιοριστούν, βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος και κάτω από την παρακολούθηση κάποιου ειδικού διατροφολόγου – διαιτολόγου, το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μπορεί να έχει διάρκεια.


Αντίθετα όμως, η απότομη αντίδραση σε έναν οργανισμό που έχει μάθει για μεγάλο διάστημα να έχει πλούσιες διατροφικές συνήθειες, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, μπορεί είναι να αποβεί κακός συνεργάτης στον δρόμο για την προετοιμασία σας.

Θα βλέπετε ίσως ότι, το σώμα σας αλλάζει, ότι χάνεται βάρος, αλλά εάν αυτό πραγματοποιείται μέσω μιας αυστηρής και καθόλου προσεγμένης διατροφής , θα προξενήσετε πολύ κακό στον εαυτό σας.

Το βάρος που θα χάσετε, σε αυτό το διάστημα της στέρησης θα επανέλθει αμέσως, σχεδόν στο μισό διάστημα. Η έλλειψη τροφών δεν συνεπάγεται μόνο απώλεια βάρους. Συνεπάγεται και έλλειψη βιταμινών, σιδήρου, συστατικών που ο οργανισμός χρειάζεται για να λειτουργήσει. Η ανεπάρκεια όλων αυτών σημαίνει και την καύση μυικού ιστού, αντί λίπους. ‘Έτσι ο οργανισμός ατονεί και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες, παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και εξάντλησης.


Σας επισημάνουμε λοιπόν την προσοχή σε ένα τέτοιο ζήτημα που μπορεί να φαίνεται «βαρύ» εξαρχής, αλλά αποδεικνύεται να ζητά ιδιαίτερα «λεπτό» χειρισμό και μεγάλη προσοχή.


Αλλωστε ο γάμος δεν θα πρέπει να κάνει κακό στην υγεία μας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.