Αρχική » Δεξίωση » Οργάνωση Δεξίωσης » Τέντες οι σωτήριες!
tentes gia ton gamo kai ti dexiosi white canopy tent on green grass field during daytime

Τέντες οι σωτήριες!

Σε έναν γάμο και μια δεξίωση σε εξωτερικό χώρο, ειδικά όταν η περίοδος είναι λιγάκι περίεργη ως προς τον καιρό, μια κρίσιμη απόφαση που έχετε να πάρετε είναι αν θα χρησιμοποιήσετε τέντες.

Πρόκειται για ένα από τα ακριβά στοιχεία της οργάνωσης, αφού ανάλογα με τα τετραγωνικά που πρέπει να καλύπτει μπορεί να φτάσει σε κόστος και τα 2000 euro. Σε αυτό ίσως και να μη συμπεριλαμβάνεται πολλές φορές το κόστος για την παράδοση και το στήσιμο.

Αν χρειάζεστε και πάτωμα, στην περίπτωση που το έδαφος δεν είναι επίπεδο ή πρόκειται για κήπο με χώμα, τότε το κόστος αυξάνεται. Βέβαια, αν δε θέλετε να ταλαιπωρήσετε τους καλεσμένους σας και να υπάρχει κίνδυνος να προσφέρετε βρεγμένες λιχουδιές, οι τέντες είναι η καλύτερη λύση. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εναλλακτικά κλειστός χώρος ή στέγαστρο, είναι ίσως και η μοναδική.

Αν είναι δυνατό, είναι καλή ιδέα να έχετε ξεχωριστή τέντα για το catering, τον μπουφέ και το προσωπικό. Για να επικοινωνούν οι δύο τέντες, του catering και των καλεσμένων, στήστε έναν σκεπασμένο διάδρομο, στην περίπτωση που ο καιρός μοιάζει να γίνεται βροχερός.

Διακόσμηση στις τέντες

Το να διακοσμήσετε τις τέντες είναι ένα μεγάλο κομμάτι και αρκετά δαπανηρό. Σειρές από λουλούδια τυλιγμένες στις κολώνες στήριξης, αλλά και στο περίγραμμα, είναι μια καλή λύση. Επίσης, το χρωματιστό τούλι μπορεί να γίνει ενδιαφέρον στολισμός αν τοποθετηθεί στα στηρίγματα της τέντας και διακοσμηθεί ανάλογα. Αν η δεξίωση είναι βράδι μπορείτε να διακοσμήσετε την τέντα με σειρές από μικρά φωτάκια εξωτερικού χώρου.

Οι τέντες ανάλογα με τον καιρό

Αν ο καιρός είναι βροχερός χρειάζεστε μια σταθερή τέντα, αλλά όχι βαριά για να αισθάνονται άνετα οι καλεσμένοι σας.

Αν ο καιρός είναι ζεστός, σκεφτείτε αν χρειάζεται να παραγγείλετε και κλιματισμό.

Αν πάλι έχει ψύχρα ίσως να πρέπει να υπάρχουν σόμπες μανιτάρια.

Ό,τι και να αποφασίσετε, ανάλογα με τις συνθήκες του δικού σας γάμου, σιγουρευτείτε ότι έχετε συζητήσει τα πάντα με τους προμηθευτές σας. Να επιβεβαιώσετε τις ώρες παράδοσης, το στήσιμο, τα κόστη, την παραλαβή και να κάνετε μια σαφή συμφωνία.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.