Ο θαυμασμός και η σημασία του στη σχέση ενός ζευγαριού

Έχετε βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά σε μια παρόμοια σκηνή; Η γυναίκα να κοιτά λοξά τον άντρα της την ώρα που εκείνος μιλά σε μια παρέα και να μοιάζει να σκέφτεται από μέσα της “τι λέει μωρέ!”; ή ο άντρας να βρίσκεται σε μια παρουσίαση που κάνει η γυναίκα του κι εκείνος να ασχολείται με το κινητό του, αντί να την παρακολουθεί τη στιγμή που δίνει τον καλύτερό της εαυτό σε κάτι σημαντικό για εκείνη; Παρόμοιες σκηνές δηλώνουν, πέραν των άλλων, ότι ο θαυμασμός του ενός προς τον άλλο έχει πάψει να υφίσταται.

Έχουμε μια όμορφη και δυνατή σχέση με έναν άνθρωπο όταν αυτόν τον άνθρωπο τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που είναι, όταν τον θαυμάζουμε για το μυαλό του, για την ικανότητά του, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ατέλειές του και τα ελαττώματά του, για τον τρόπο που μιλά, που χαμογελά, που χειρίζεται μια κατάσταση, για τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε εμάς και στους άλλους…..

admire

Αν όσο περνά ο καιρός συνεχίζουμε να τον θαυμάζουμε και αν αυτός ο θαυμασμός μεγαλώνει, σημαίνει πολλά ακόμη. Σημαίνει ότι αυτόν τον άνθρωπο για να τον θαυμάζουμε, τότε ταυτόχρονα τον εκτιμούμε, τον σεβόμαστε, τον αγαπάμε, τον ερωτευόμαστε όλο και βαθύτερα και είμαστε μαζί ουσιαστικά και όχι τυπικά γιατί “έτσι τα έφερε η ζωή και αυτός μάς έτυχε”.

Αφιερώστε λίγα μόνο δευτερόλεπτα και σκεφτείτε πότε και για ποιο λόγο πιάσατε τον εαυτό σας να θαυμάζει τον/την αγαπημένο/η σας και θα καταλάβετε πολλά! Κάντε το ίδιο για να θυμηθείτε πότε νιώσατε ότι ο/η αγαπημένος/η σας, σάς θαυμάζει για κάτι που κάνατε, που είπατε, ή που δεν είπατε, αλλά το εκφράσατε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Η επέτειος είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για ένα τέτοιο μικρό τεστ, για ένα μικρό απολογισμό ενός ακόμη χρόνου που περάσατε μαζί.