πως να επιλέξετε εκκλησία για το γάμο

Γάμος σε εκκλησία : Συμβουλές… για υποψιασμένους

Πως να επιλέξετε την κατάλληλη Εκκλησία για το Γάμο σας

Σε όποια εκκλησία και αν επιλέξετε να παντρευτείτε, είτε αυτή είναι η ενορία στην οποία ανήκετε, είτε είναι κάποια άλλη, είτε είναι ένα ξωκλήσι κοντά σε πόλη ή στην εξοχή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, εκτός των άλλων και μερικά θέματα που έχουν σχέση με την αισθητική του περιβάλλοντα χώρου.

Άγιος Δημήτριος Ψυχικού

Αρκετές εκκλησίες ή δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποπεράτωσής τους ή πολλές φορές γίνονται σε αυτές εργασίες αγιογράφησης ή συντήρησης. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο ναό ή στο προαύλιο πιθανόν να υπάρχουν οικοδομικά υλικά, σκάλες, σκαλωσιές και εργαλεία, που σαφώς δεν εμποδίζουν την λειτουργία της εκκλησίας, αλλά διαταράσσουν την αισθητική του χώρου. Ρωτήστε τον ιερέα, αν πρόκειται να γίνονται τέτοιου είδους εργασίες ή αν θα έχουν ολοκληρωθεί όσες βρίσκονται σε εξέλιξη, την περίοδο που σχεδιάζετε να παντρευτείτε. Βέβαια μπορεί να υπάρχει κάπου απλά μια σκάλα για τις καθημερινές ανάγκες της εκκλησίας, για αυτό καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο μια, δύο μέρες πριν και να ζητήσετε να τοποθετηθεί σε σημείο που δεν θα ενοχλεί και φυσικά που δεν θα βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο στις φωτογραφίες και το video.

Συνεννοηθείτε με το φωτογράφο σας

Για το θέμα αυτό μπορείτε να συνεννοηθείτε και με τον φωτογράφο σας, αν και οι επαγγελματίες φωτογράφοι φροντίζουν συνήθως για αυτά πριν από εσάς. Ζητήστε από εκείνους να φροντίσουν και για τον τρόπο που θα μένει ανοιχτή η πόρτα του ναού, γιατί πολλές φορές τη στηρίζουν με ένα καρεκλάκι, από αυτά που έχουν οι ηλικιωμένες κυρίες μαζί τους την Μεγάλη Εβδομάδα και στις φωτογραφίες, που θα έχετε από την είσοδό σας στην εκκλησία θα το έχετε στο background. Σημειώστε επίσης ότι οι φωτογράφοι φωτίζοντας, με τα studio flash που τοποθετούν σε τρίποδες, το πλάνο πίσω από εσάς (background), δεν χάνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια των τοιχογραφιών και όσων άλλων βρίσκονται πίσω σας.

Ελέγξτε γύρω από το ναό, αν οι κάδοι σκουπιδιών είναι καθαροί και γενικά αν τα σκουπίδια μαζεύονται στην περιοχή πριν γίνουν μια αντιαισθητική και γεμάτη μυρωδιές στοίβα. Μήπως έχετε ήδη πάει σε κάποιους γάμους που παρατηρήσατε αυτό το φαινόμενο; Πως νιώσατε; Μάλλον όχι υπέροχα.

Λάβετε τα μέτρα σας

Παράλληλα, δείτε αν στο προαύλιο της εκκλησίας παίζουν μπάλα ή άλλα παιχνίδια τα παιδιά της γειτονιάς, γιατί σε καμία νύφη δεν θα αρέσει να τη χτυπήσει μια μπάλα ή να βρει στόχο κάποιον ανυποψίαστο καλεσμένο. Δεν σας λέμε φυσικά να απαγορέψετε στα παιδιά να παίζουν!Απλά, σας συμβουλεύουμε να λάβετε τα μέτρα σας, όπως να τους ζητήσετε ευγενικά να προσέχουν και να σεβαστούν το μυστήριο. Τα παιδιά έχουν το χάρισμα να ακούνε τους μεγάλους όταν εκείνοι τους απευθύνονται με ισότιμο και ευγενικό τρόπο και όταν συζητάνε μαζί τους με επιχειρήματα και εξηγήσεις. Αν πάλι, στο προαύλιο κάποιας συγκεκριμένης εκκλησίας γίνεται πραγματικά χαμός, ίσως να σκεφτείτε να διαλέξετε κάποια άλλη, πιο ήσυχη, εκκλησία.

Αν ο προαύλιος χώρος είναι απεριποίητος, δεν είναι ασπρισμένα τα πεζούλια και τα φύλλα έχουν κάνει ένα παχύ στρώμα, ρωτήστε τον ιερέα αν αυτό είναι κάτι προσωρινό ή τυχαίο ή πρόκειται για μόνιμη κατάσταση. Ανάλογα με την απάντηση, λάβετε τα μέτρα σας. Από την άλλη αν επιλέξετε κάποιο ξωκλήσι, δείτε αν τα χόρτα της αυλής είναι κομμένα και γενικά αν η αυλή του είναι καθαρή. Συνήθως οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια είναι περιποιημένα, επειδή όμως έχουν συμβεί αρκετά μη αναμενόμενα περιστατικά, καλύτερα να έχετε προνοήσει.

Για το Τέλειος Γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.