Διακόσμηση για το τραπέζι της δεξίωσης

Τι θα πρέπει να σκεφτείτε…

Συμβουλές για να αποφασίσετε πώς θα στολίσετε τα τραπέζια της δεξίωσης

Για να δένουν όλα στο γάμο σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε χρώματα και υλικά που θα ταιριάζουν στο ύφος του γάμου, στο νυφικό σας και στον χώρο. Δύσκολο σημείο είναι να αποφασίσετε τι θα στολίζει το κέντρο των τραπεζιών της δεξίωσης, καθώς αυτό θα επηρεάσει όλο το στήσιμο του τραπεζιού, τα τραπεζομάντιλα, τα σερβίτσια, τα δωράκια προς τους καλεσμένους.

Μέσα από αυτό το άρθρο θέλουμε να συμβουλέψουμε για όλα όσα θα πρέπει να σκεφτείτε και να συζητήσετε με το υπεύθυνο της διακόσμησης πριν πάρετε την τελική απόφαση.

Πρώτα απ’ όλα αποφασίστε το μέγεθος που θα έχει. Πολύ μικρό θα χάνεται σε ένα τραπέζι ροτόντα 10 ατόμων. Αντίθετα αν είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να εμποδίζει τους καλεσμένους σας να επικοινωνήσουν ή να καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του τραπεζιού με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να φάνε άνετα οι καλεσμένοι σας και να στηθούν πιατέλες σαλάτες και τυριών.

Αν επιλέξετε μια πλούσια σύνθεση λουλουδιών προτιμήστε είτε να είναι χαμηλή, είτε αρκετά ψηλή, ώστε να μην ενοχλεί τους καλεσμένους σας. Πρέπει να μπορούν να συζητούν και να βλέπουν ο ένας τον άλλο. Αν ο στολισμός μας αποτελείται από κεριά, τότε προτιμήστε μέτρια σε ύψος, ώστε και να φαίνονται αρκετά και να διαχέουν το φως της φλόγας και να μην υπάρχει η πιθανότητα να καεί από απροσεξία κάποιος που θα απλώσει το χέρι του και δεν θα υπολογίσει τη φλόγα ενός πολύ χαμηλού κεριού.

Σκεφτείτε το budget που μπορείτε να διαθέσετε για τον στολισμό της δεξίωσης και ιδιαίτερα των τραπεζιών, ειδικά αν έχετε πολλούς καλεσμένους και πάνω από 20 τραπέζια. Επειδή οι επιλογές είναι πολλές και θα σας αρέσουν πολλές προτάσεις, θα πρέπει τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς να πατήσετε φρένο για να μπορέσετε να καταλήξετε σε μία από αυτές.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι μπορεί ένας κεντρικός στολισμός τραπεζιών να αποτελέσει και το σημείο που θα φιλοξενήσει το δώρο σας προς τους καλεσμένους. Αν για παράδειγμα είναι ένα μπαουλάκι, σαν αυτά που έχουμε μάθει στα παραμύθια ότι κρύβεται ο θησαυρός στο βυθό της θάλασσας, εκτός από άλλα στοιχεία που θα παραπέμπουν στη θάλασσα και σε θησαυρό, μπορεί να έχει και κογχύλια για παράδειγμα με τα αρχικά σας, τα οποία θα πάρουν οι καλεσμένοι σας ως δώρο αποχωρώντας από τη δεξίωση του γάμου σας.

Θα ήταν μια πολύ καλή λύση, ίσως οικονομικότερη αφού συνδυάζει τον στολισμό των τραπεζιών με τα δωράκια των καλεσμένων σας κι έτσι δύο έξοδα, γίνονται ένα.

Σκεφτείτε λοιπόν, τι σας αρέσει για τη δική σας δεξίωση και συμβουλευτείτε τον διακοσμητή σας.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.