χρηματικό δώρο

Το δώρο μπορεί να είναι χρηματικό;

Πολλά ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, το καθένα για διαφορετικούς λόγους, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ένα χρηματικό δώρο παρά από μια σειρά κατσαρόλες για παράδειγμα. Τους λόγους οι περισσότεροι από εσάς τους γνωρίζετε. Πολλά ζευγάρια ζουν μαζί πριν από το γάμο τους και έχουν φτιάξει το νοικοκυριό τους, άλλα ήθελαν με το προσωπικό τους γούστο να επιλέξουν όσα τους χρειάζονταν ή οι γονείς τους φρόντισαν γι’ αυτό, σε πολλές περιπτώσεις έχουν τρομερά έξοδα, καθώς χτίζουν το σπίτι τους ή αγόρασαν κάποιο καινούριο και υπάρχει ανάγκη χρημάτων, ενώ παράλληλα τα έξοδα ενός γάμου είναι πάρα πολλά στις μέρες μας.

Αν λοιπόν κι εσείς για κάποιους λόγους προτιμάτε οι καλεσμένοι σας να σας χαρίσουν ένα χρηματικό ποσό ως δώρο για το γάμο σας, διαβάστε στη συνέχεια μερικές από τις προτάσεις μας για ένα τόσο λεπτό θέμα. Είναι σημαντικό να το κάνετε οπωσδήποτε με ευγένεια, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό.

  •         Συζητήστε το με τους γονείς σας και ζητήστε τους να το μεταφέρουν στους κοντινούς σας συγγενείς και στους καλούς φίλους τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς στους δικούς σας φίλους που έχετε την άνεση.
  •          Σε όσους σας ρωτάνε τι θα θέλατε για δώρο, μπορείτε να απαντήσετε «οτιδήποτε αποφασίσετε να μας κάνετε δώρο για το γάμο μας θα είναι σίγουρα υπέροχο, αλλά το αντίστοιχο χρηματικό ποσό θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα».
  •          Μπορείτε να διαδώσετε τον πραγματικό λόγο που θα προτιμούσατε χρήματα ως δώρο και αυτός μπορεί να είναι για παράδειγμα, το γαμήλιο ταξίδι σας ή τα έπιπλα του σπιτιού σας που δεν καταφέρατε ακόμη να αποκτήσετε.

     Μπορείτε να το αναφέρετε στην πρόσκλησή σας ως εξής :

 

Η παρουσία σας στο γάμο μας και μόνο,

αποτελεί δώρο για εμάς.

Αν θέλετε να μας τιμήσετε με ένα ακόμη δώρο,

θα προτιμούσαμε ένα χρηματικό ποσό

ώστε να μας βοηθήσετε να κάνουμε το όνειρο του νέου μας σπιτιού πραγματικότητα.

 

Μπορείτε να το δηλώνετε διακριτικά σε μια επιπλέον κάρτα που θα βρίσκεται στο φάκελο του προσκλητηρίου σας και θα αναγράφει για παράδειγμα :

 

Καθώς έχουμε καλύψει όλες τις ανάγκες

 του νέου μας σπιτικού, δεν έχουμε Λίστα Γάμου.

Θα ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι αν

το δώρο που πιθανόν επιθυμείτε να μας χαρίσετε

για το γάμο μας, είναι ένα χρηματικό ποσό.

 

Πάρτε βαθιά αναπνοή και ζητήστε διακριτικά και ευγενικά αυτό που πραγματικά θα σας βοηθήσει στην αρχή της κοινής ζωής σας. Αυτό δεν είναι και το πραγματικό νόημα των δώρων σε ένα γάμο; Απλά οι εποχές αλλάζουν και οι ανάγκες των ζευγαριών έχουν διαφοροποιηθεί. Αυτό ευτυχώς όλο και περισσότεροι το καταλαβαίνουν.

 

Για το www.teleiosgamos.gr

 

Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.