Αρχική » Οργάνωση γάμου » Bachelor » Ξέρετε να είστε καλεσμένοι σε πάρτυ;
καλεσμένοι σε πάρτυ

Ξέρετε να είστε καλεσμένοι σε πάρτυ;

Για την Επιτυχία του Πάρτυ.

Για την επιτυχία ενός πάρτυ, δεν αρκεί η καλή φιλοξενία του οικοδεσπότη, απαιτείται και η καλή κοινωνική συμπεριφορά και ανταπόκριση των καλεσμένων. Διαβάστε στη συνέχεια μερικές συμβουλές προς καλεσμένους!

Όταν πρόκειται για επίσημο καθιστό δείπνο ή μπουφέ, τα πράγματα είναι λίγο – πολύ οριοθετημένα, ενώ ένα πάρτυ αποτελεί πρόκληση ακόμη και για τους καλεσμένους, αφού θα πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς σε ένα νέο κύκλο παρέας, να συμμετέχουν στο χορό και στο κέφι ή σε διάφορες συζητήσεις.

Αν την ώρα που θα φτάσετε οι οικοδεσπότες συζητούν με άλλους καλεσμένους, πλησιάστε τους και χαιρετίστε τους πριν ακόμη πάρετε ένα ποτό.

Οι οικοδεσπότες θα σας συστήσουν σε ορισμένους από τους καλεσμένους που δεν γνωρίζετε. Εσείς περιηγηθείτε και συστηθείτε και σε άλλους, μη μείνετε σε κάποιο σημείο επιδεικνύοντας αντικοινωνική συμπεριφορά. Ανοίξτε συζήτηση με ανθρώπους που μόλις γνωρίσατε, ρωτώντας τους για τα ενδιαφέροντά τους, με τι ασχολούνται και ανακαλύψτε από εκεί ουσιαστικότερα θέματα για συζήτηση.

Οι Άγραφοι κανόνες της Γιορτής

Ένα πάρτυ είναι ευκαιρία για ψιλοκουβέντα και όχι για κουτσομπολιό, προσπαθήστε να τα διαχωρίσετε και σεβαστείτε τους άγραφους κανόνες της γιορτής.

Ακόμη και αν παρευρεθείτε για λίγο στο πάρτυ, λόγω άλλων υποχρεώσεων που σας περιμένουν, φερθείτε όπως αν μένατε εκεί όλο το βράδυ. Αφήστε το πανωφόρι και τα πράγματά σας εκεί που θα σας υποδείξουν, σερβιριστείτε και γνωριστείτε με τον κόσμο ή πλησιάστε τους γνωστούς σας. Μην τριγυρίζετε αγχωμένοι έχοντας το ένα πόδι έξω από την πόρτα! Κάτι τέτοιο γίνεται εύκολα αντιληπτό και δημιουργεί σύγχυση στους υπόλοιπους καλεσμένους.

Μην υποθέτετε ότι το bar διαθέτει κάθε είδους ποτό ή ότι μπορούν να σας το ετοιμάσουν. Ρωτήστε ευγενικά ποια ποτά υπάρχουν και αν θέλετε κάτι άλλο ρωτήστε ευγενικά αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να επιμείνετε όμως. Ευγενικά, επιλέξτε κάτι από αυτά που υπάρχουν και ανταποκρίνεται περισσότερο στη διάθεσή σας.

Είναι χρέος σας να ευχαριστήσετε και να καληνυχτίσετε τους οικοδεσπότες όταν αποφασίσετε να αποχωρήσετε. Όταν σας οδηγήσουν ως την έξοδο για να σας αποχαιρετήσουν, δεν είναι κατάλληλη στιγμή να τους δεσμεύσετε με οποιουδήποτε είδους συζήτηση και να τους στερήσετε από τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Αν η διάθεσή σας, δεν είναι κατάλληλη για πάρτυ, για γιορτή ή κάτι αντίστοιχο, καλύτερα μην πάτε. Κι εσείς δεν θα περάσετε καλά, αλλά μπορεί να ρίξετε και το κέφι των άλλων και να στενοχωρήσετε και τους οικοδεσπότες. Σε ένα πάρτυ, είμαστε ευχάριστοι, ευγενικοί, κοινωνικοί και όχι κουτσομπόληδες. Φοράμε στον εαυτό μας τα καλά του.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.